[quote:3a9a33eaca="The_King_of_rasht"]1_چند کیلویی؟
2_"ایتا روز تنگ غروب اسمان ایتا چیچینیه بزم با تیرکمان "یعنی چه؟
3_کدام یک خاصیت بیشتری دارد و چرا؟
1-خاش کویی
2_تورشه کونوس
3_تره خیاره پیر بازار[/quote:3a9a33eaca]
1-امشب 69 کیلو هستم ! ولی دیروز 70 کیلو بودم .
2- نزدیک غروب با تیرکمان یه چیچینی شکار کردم . معنی شعر چند نمره داره؟
توضیحاتی در مورد چیچینی

:
((((((((((((((((کارشناس ارشد اداره کل حفاظت محیط زیست گیلان ضمن معرفی پرنده واشک یا "چیچینی " گفت: این گونه نادر و حمایت شده در نقاط مختلف از شهر رشت زندگی و جوجهآوری میکند.
عباس عاشوری در گفتوگو با خبرنگار فارس در رشت با اشاره به خصوصیات «پیغوی کوچک» یا « واشک » اظهار داشت: پیغوی کوچک با نام محلی « چیچینی» یا واشک شناخته میشود.
وی ادامه داد: این پرنده 30 تا 36 سانتیمتر طول دارد، پرنده نر، پشت بدن و سرش خاکستری، طوق گردنی نخودی رنگ و زیر بدنش قرمز کمرنگ است.
عاشوری گفت: خطوط کوچک و باریک به رنگ سیاه در زیر گلوی نخودی یا سفید رنگش دیده میشود، پرنده ماده نیز شبیه پرندهنر است اما پشتش رنگ خاکستری و قهوهای تیره دارد.
به گفته وی پرنده نابالغ با سر قهوهای، نوار ابرویی کوتاه نخودی رنگ در جلو و بالای چشم، خط کوچک و باریک به رنگ قهوهای تیره در زیر گلوی نخودی تا قرمز کمرنگ و لکههایی به رنگ قهوهای تیره روی ران مشخص میشود.
کارشناس ارشد اداره کل حفاظت محیط زیست گیلان افزود: این پرنده در پرواز به واسطه رنگ سیاه در انتهای شاهپرهای اولیه، نوارهای عرضی سیاهرنگ در وسط دم و دم کوتاهتر از قرقی مشخص میشود.
عاشوری با اشاره به وضعیت گونه این پرنده در کشور خاطرنشان کرد: پیغوی کوچک از پرندگان حمایت شده و شکارممنوع در ایران است.
کارشناس ارشد اداره کل حفاظت محیط زیست گیلان با تاکید بر حفظ زیستگاه این پرنده کوچک تصریح کرد: زیستگاههای جوجهآوری این گونه نادر در استان باید حفاظت شوند.
وی زیستگاه و مکانهای مشاهده این پرنده در استان را جنگلهای تنگ، زمینهای زراعی با درختهای پراکنده، تودههای درختی در حاشیه شهرها، انزلیچی و پارکها با تودههای درختی بلند بیان کرد.
عاشوری درباره محل آشیانه واشک ادامه داد: این پرنده روی درخت در اغلب زیستگاههای یاد شده در استان آشیانه سازی میکند.
وی افزود: « چیچینی » در پارکهای شهری و تودههای درختی در حاشیه شهر رشت تا ارتفاعات اشکورات جوجه آوری آن مشاهده شده و بیشتر در فصلهای بهار و تابستان در استان گیلان دیده میشود.
عاشوری خاطرنشان کرد: پیغو در منطقه جنگلی، تپه ماهورها، حاشیه تالابها و درهها دیده میشود.
کارشناس ارشد اداره کل حفاظت محیط زیست گیلان اضافه کرد: این پرنده در استان از حاشیه تالابها تا ارتفاعات به صورت مهاجر عبوری دیده میشود و احتمالا در ارتفاعات منطقه حفاظت شده لیسار (جهنمدره) جوجه آوری میکند.
وی مطالعه درباره وضعیت این گونه در استان را لازم دانست و بیان داشت: این پرنده به صورت مهاجر عبوری در پائیز و زمستان در سراسر استان و بهار و تابستان به تعداد اندک در ارتفاعات غرب گیلان دیده میشود. ))))))))))))))))))))))
3- خاش کویی - خاصیت هاشونو نمی دونم !
تورشه کونوسم که خودتون بهتر میدونید
