اَ سایت ایتا بهانه خوبی بوبوسته کی جاقلان باتعصب هر روز به نوعی خوشنه عشقَ به خوشنه شهر و دیار ثابت کونیدی و با بیادآوری تاریخ و فرهنگ امره گوشزد کونیدی که اَمان خیلی اوستانن دیگه مَـــنَــسان نیــیـــمی و دارای رگ و ریشه ایسیم .اَمان تاریخ داریمی به پلیکی امی اوسطوره حضرت میرزا " اَمان علم و دانش داریمی به وسعت منش پرفوسورهایی همچون پرفسور رضا سمیعی دکتر محمد معین و علم هنر داریمی به به بزرگی اشنه نام همچون بانو شمس"بانو روح انگیز"بانو ابتهاج" بانو سوسن تسلیمی"و شاعر خوش زبان شیون فومنی خیلی کسان دیگه که همه از من بهتر دانیدی.
اَمان گیلانیان نوعی موسیقی داریمی که مخصوصه امی دیله و وقتی اونَ گوش دیهیمی با آهنگٍ شادش شاد بیم و با آهنگ غمگینش غم خوریم.
اَ دوره کی کسی یادی نوکونه از اَمان چٍرٍه نباید خودمان یادآوره امی گذشته ببیم؟
خودا زنده واله امی پیله آبرارنَ پور رضا "ناصر خان مسعودی "جفرودی"وحدتی"فرامز دوعایی" و خیلی کسانه دیگه که مره یاد دینه.
من خایم ایتا آهنگ شمیره بنم و از شوما هم انتظار دارم تا آهنگ های گیلکی اَیا بنید تا دست به دست منتقل ببه .به خودا از ساسی مانکن محسن چاووشی" " محسن یگانه " بروبــکس "کریس دی برگ"لیدی گاگا" EMINEM" شکیرا"و....بیتره و آرامش خاصی دهٍ.
"از همه شوما با غیرتان و با تعصبان خایم ایتا خواهش بوکونم که شیمی ماشین دورون شیمی گوشی دورون شیمی کامپیوتر دورون آهنگ گیلکی حتما گوش بوکنید تا شیمی کوجه خاخور شیمی کوجه برار یاد بگیره یا شیمی زاکان آینده به امی گیلان و رشت تعصب بدارید
زاکان آهنگ گیلکی بنید تا دانلود بوکنیم.
http://www.pic.iran-forum.ir/images/tiv ... jjwiv5.mp3