توسط damash_city » شنبه سپتامبر 10, 2011 8:22 pm
[color=black:8a08e13418] [/color:8a08e13418]
[b:8a08e13418]
در همه جاي دنيا و ايران رودخانههايي که از داخل شهر ميگذرد از آنها استفاده بهينه و اقتصادي ميشود اما رودخانههاي رشت جز بوي تعفن و بيماري چيزي براي استان به ارمغان نميآورند و ارزش افزودهاي نيز براي مردم حواشي رودخانهها ندارند.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران ایسنا ، زماني رودخانههاي رشت سرشار از حيات و تازگي بود اما امروزه با محاصره انواع فاضلابها و ورود انواع زبالهها و با آلودگي بيش از حدي که دامنگير آن شده، موجب سلب قدرت خودپالايي آن گشته و متاسفانه به همين راحتي با دست خود باعث از بين رفتن طراوات و زيبايي آن شدهايم. شهر رشت در گذشته يکي از خوش آب و هواترين مناطق شمالي ايران محسوب ميشد، شهري زيبا و سرسبز که با انبوهي از درختان و دو رودخانه پرآب و درخشان که از ميان آن مي گذشت، رهگذران اين شهر را سرشار از نيکويي و طراوت خويش ميكرد.
آنچه که بيش از هر چيز بر اين امر دامن ميزد، بيشک پاکي و زلالي آبهايي بود که ساکنان شهر و گردشگران و مسافران هميشگياش از ديدن آن لذت ميبردند، متاسفانه ديگر از آن طراوت و پاکي خبري نيست و آن دو رود که در تابستانهايي نه چندان دور جايگاه تفريح و آب بازي و شناي جوانان بود، اکنون مبدل به گنداب شده و بوي تعفن از آن به مشام مردم حاشيه اين رودخانه و شهروندان ميرسد.
در روزگاري نه چندان دور اهالي شهر رشت از طريق اين دو رودخانه امرار معاش ميکردند و براي تامين مايحتاج خود و خانوادهشان از اين رودها بهرهها ميبردند.
به گفته شاهدان عيني تا چند سال پيش و حتي سالهاي حدود 58 ، صيد برخي از ماهيان از جمله ماهي سفيد در اين رودخانهها و حوالي بازار انجام مي شد. در واقع در اين رودها انواع آبزيان و ماهيان حيات داشتند ولي پس از آن حتي نمونهاي نيز مشاهده نشده است.
مهندس کامران زلفينژاد، مديرکل محيط زيست گيلان با اشاره به آلودگي رودخانههاي رشت از پسابهاي صنعتي، خانگي و بيمارستاني در گفتوگو با خبرنگار ايسنا اظهار كرد: آلودگي رودخانههاي رشت در حوزه شهر صنعتي بر روي شهرستان رشت و روي پايين دستها که شامل شهرهاي صومعه سرا، فومن، انزلي و در نهايت درياي خزر تاثيرگذار است.
وي افزود: راهحلهاي زيادي وجود دارد که پروژه بانک جهاني يکي از اين راه حلها است اما با استفاده از دستگاه ايمهاف تانک حداقل ميتوان باکتريهاي بيهوازي فاضلابهاي خانگي و شهري و حتي نيمه صنعتي را تصفيه کرد.
مهندس زلفينژاد متذکر شد: متاسفانه سرطانهاي شايع در استان از جمله سرطان گوارش و سرطان انزلیچی به دليل همين آلودگيهاي ناشي از رودخانههاي رشت است.
موسي ناصح، رئيس کميسيون بهداشت و محيط زيست شوراي اسلامي شهر رشت با بيان اين که سالها شهروندان و جرايد به اين مسأله (آلودگي رودخانههاي رشت) پرداختند ولي تاکنون هيچ اقدامي صورت نگرفت، پيشنهاد کرد: بايد در حال حاضر دو طرف خيابان را اگوکشي کنيم تا فاضلابها به سمت رودخانهها نرود و لازم است بودجهاي نيز در اين زمينه در دست شورا و شهرداري باشد که متاسفانه چنين بودجهاي در اختيار نداريم.
موسي ناصح همکاري مردم را براي حفظ و پاکيزگي رودخانههاي شهر موثر دانست و گفت: براي اجراي طرح اگو کشي فاضلابهاي شهري به داخل آن تا پايان يافتن پروژه بانک جهاني بايد اين طرح کارشناسي شود و تقريبا 12 کيلومتر مجموع دو طرف حاشيه رودخانههايي است که داخل شهر ميگذرد و بايد اگو کشي به صورت موقتي در آنها صورت گيرد.
وي يادآور شد: مشکل اصلي، ورود فاضلابهاي شهري به داخل رودخانهها است و اگر کنترل شود فاضلابهاي کارخانهها با صدور اخطار به واحدها قابل کنترل خواهد بود.
ناصح يادآور شد: آب اين دو رودخانه آلوده نيز براي مزارع پايين دست مورد استفاده قرار ميگيرد که علاوه بر مشکلات زيست محيطي براي مردم نيز خطراتي را در پي خواهد داشت.
[color=black:8a08e13418] [/color:8a08e13418]
[/b:8a08e13418]