[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4752: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4754: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4755: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4756: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
تالارهای گفتمان هواداران داماش گیلان • مشاهده مبحث - خانه های شمال، سمبل آزاد اندیشی مردمانش

خانه های شمال، سمبل آزاد اندیشی مردمانش

مطالب عمومی و متفرقه و مقالات تاریخی مربوط به استان را در این بخش قرار دهید

مديران انجمن: meraj130, MAZIYAR, antiros

پستتوسط navidmadan » چهارشنبه اکتبر 09, 2013 12:17 pm

[quote:0578987fc3="siabagh"][quote:0578987fc3="navidmadan"][quote:0578987fc3="armilad"]نه آقا حذف چراااااااااااااااا؟؟؟؟؟؟
حتی شوخیش هم قشنگ نیس. /9/ /9/ /9/
حتی میشه با این تایپک فرهنگ و معماری گیلان رو اشاعه داد.

تایپک توپی میشه اگه داماشی ها بهش اهمیت بدن.
من که رشته ام معماری به این قضیه ایمان دارم که تمامی ویژگیهای موجود در معماری یک منطقه بلا شک در مسایل اقلیمی خلاصه میشه.
اما نمیشه به راحتی از تاثیری که معماری روی فرهنگ،آداب و سنتهایی که در یک منطقه میذاره ،گذشت.

کوتاه عرض میکنم
توی دوران تحصیل درسی داشیم به اسم انزلیچی که هم انزلیچی 1 بود و هم 2
ما مجبور بودیم بریم تو انزلیچی و با معماری و ... انزلیچی آشنا بشیم.
من یه بچه انزلیچی که هر روز از خواب پا میشم رمش میبینم با ارتفاع 20/1،هیچ دیواری اطراف خونم نمیبینم (دیواری که میتونه حداقل جداکننده بین 2 تا خونه باشه)،همه همسایه ها توی view کلی من قرار دارن و چیزی واسه پنهون کردن نیس.
حالا برعکس توی اقلیم گرم و خشک.
از هشتی و اندرونی و بیرونی بگذریم
حتی موقع ورود به خونه های مرکزی ایران،باید حواست باشه که 2 تا کلون روی در ورودی خونه وجود داره که زن رو از مرد جدا میکنه.
[size=24:0578987fc3]من اعتقاد دارم 2 نفر که توی این 2 اقلیم کاملا متفاوت زندگی کنن،به طور نا آگاهانه از معماری منطقه خودشون تاثیر میگیرن و مسلما در آینده توی جامعه هم،نظر و عقایدشون با هم فرق میکنه.[/size:0578987fc3]

.[img:0578987fc3]http://www.8pic.ir/images/41718209604882377064.jpg[/img:0578987fc3]
[img:0578987fc3]http://www.8pic.ir/images/95012399450935282425.jpg[/img:0578987fc3][/quote:0578987fc3]
[color=black:0578987fc3]
آبرار جان مطالبی که گفتی کاملاً درسته ،،،،،،،،، در واقع نتیجه کلی ای که از حرفت میشه گرفت اینه: که بر خلاف دیدگاه غیر کارشناسانه خیلی از افراد در این سالهای اخیر، این معماری هست که تاثیر مستقیم روی فرهنگ مردم میذاره ،،،، و برعکسش کاملاً اشتباس ،،،،، یعنی این طرز عقیده و تفکرات و اعتقادات نبوده که عناصر معماری رو توی مناطق مختلف به وجود آورده ،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،، بحث هم الان دقیقا همینه ، مثل قضیه مرغ و تخم مرغ که اول کدومش بوده؟!
طبیعتاً اقلیم تاثیر مستقیم روی معماری داره --------> معماری تاثیر مستیقیم بر فرهنگ و منش زندگی جامعه میذاره ----------> فرهنگ یه جامعه تاثیر در نحوه برخورد افراد با شرایط و مسائل زندگی روزمره میذاره
ولی متاسفانه خیلیا برعکس این روند رو فکر میکنن درسته ،،،،،،،، یعنی میگن چون مردمان کویر آدمای از بدو تولد متعصب و بسته ای بودن و حرمت و حریم رو نمیدونستن کیه و چیه باعث شده که معماریشون این عناصر رو توی خودش داشته باشه ....

در آخر هم باید بگم که من هم مثل تو با اینکه با نتیجه ای که در مطلب گرفته شده کاملا مخالفم، اما با حذف این تاپیک هم مخالفم ،،،،،، چون حداقلش اینه که بچه ها سطح اطلاعاتشون میره بالا و میتونن در این زمینه درست رو از غلط تشخیص بدن :) [/color:0578987fc3][/quote:0578987fc3]

ببينيد نظر من كمي با شما متفاوته:
به قبل از تاريخ بريم،

بنظر من براي دهها هزار سال اين طبيعت يا به قول شما اقليم بوده كه نه تنها بر روي معماري ، چيز هاي بسيار ابتدايي تر مانند شكار نوع جان پناه،و... حتي روي فيزيك بدن هم تاثير گذاشته؛ روي حجم عضلات؛ رويش يا ريزش موهاي بدن؛ رنگ پوست و چشم و...
يعني طبيعت راه ادامه زندگي رو به انسان نشون ميداده و انسان نميتونسته خلاف اون راه حركت كنه، قدرتش و فنشو نداشته
پس
1-طبيعت و اقليم بمرور فرهنگ ها رو بوجود آورده
براساس شرايط متفاوت اقليمي --------------> معماري هاي مختلفي پديدار شد ، يعني طبيعت و اقليم معماريهاي مختلفي رو بوجود آورد
2-ولي با گسترش فن و تكنولوزي بشر و استفاده از تجربيات انسانهاي ديگر مناطق ؛ الان ديگه نميشه گفت كه فقط معماريه كه رو ي فرهنگ انشانها تاثير ميذاره، بلكه اين تاثير دوطرفه است، فرهنگ انسانها هم روي معماري تاثير ميذاره
مثال: اگه قرار بود معماري روي فرهنگ ما گيلكان تاثير بذاره، بايد فرهنگ ما مثل فرهنگ گذشتگان ما ميشد! كه نشد؛ دچارتغييرات اساسي شديم، صنعتي شدن و واردات فن آوري و تغييرت دستوري حكومتها؛ باعث شد فرهنگ ما تغيير كنه(يني نيازها مون متفاوت بشه با نيازهاي گذشتگانمون)؛ تغيير فرهنگ ما روي معماريمون هم تاثير گذاشت؛ خوب نتيجش رو هم داريم ميبينيم؛ اثري از معماري سنتي ما به چشم نميخوره! البته همچمنان طبيعت دستورشو ميده و تاثيرشو ميذاره ؛ نوع و شيب سقف؛‌مصالح ؛
به بيان ديگر در عصر مدرنيسم ديگر فقط طبيعت معماري نميسازه؛ فقط معماري نيست كه روي فرهنگ انسان تاثير گذار باشه؛ بلكه عصر تاثيرگذاري همه فاكتور ها روي همه[/quote:0578987fc3]
[color=black:0578987fc3]کاملاً با حرفات موافقم ،،،،،،، روی صحبت ما هم با معماری سنتی کویر بود ،،،،،،،،،،،،،،،،،، مسلماً الان دیگه نه توی کویر اثری از اون معماری ناب هست و نه توی گیلان اثری از اون معماری منحصر بفرد (البته منظورم اینه که دیگه اون معماری انجام نمیشه و هرچی که هست از قدیم باقی مونده ) ،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،، بعد از شکل گیری مدرنیسم همه چی یکسان شده ...[/color:0578987fc3]
نماد کاربر
navidmadan
کاربر حرفه ای
کاربر حرفه ای

تاريخ عضويت: پنج شنبه اکتبر 20, 2011 12:00 am

پستتوسط samsami » چهارشنبه اکتبر 09, 2013 12:36 pm

[quote:0a50408037="siabagh"][quote:0a50408037="navidmadan"][quote:0a50408037="armilad"]نه آقا حذف چراااااااااااااااا؟؟؟؟؟؟
حتی شوخیش هم قشنگ نیس. /9/ /9/ /9/
حتی میشه با این تایپک فرهنگ و معماری گیلان رو اشاعه داد.

تایپک توپی میشه اگه داماشی ها بهش اهمیت بدن.
من که رشته ام معماری به این قضیه ایمان دارم که تمامی ویژگیهای موجود در معماری یک منطقه بلا شک در مسایل اقلیمی خلاصه میشه.
اما نمیشه به راحتی از تاثیری که معماری روی فرهنگ،آداب و سنتهایی که در یک منطقه میذاره ،گذشت.

کوتاه عرض میکنم
توی دوران تحصیل درسی داشیم به اسم انزلیچی که هم انزلیچی 1 بود و هم 2
ما مجبور بودیم بریم تو انزلیچی و با معماری و ... انزلیچی آشنا بشیم.
من یه بچه انزلیچی که هر روز از خواب پا میشم رمش میبینم با ارتفاع 20/1،هیچ دیواری اطراف خونم نمیبینم (دیواری که میتونه حداقل جداکننده بین 2 تا خونه باشه)،همه همسایه ها توی view کلی من قرار دارن و چیزی واسه پنهون کردن نیس.
حالا برعکس توی اقلیم گرم و خشک.
از هشتی و اندرونی و بیرونی بگذریم
حتی موقع ورود به خونه های مرکزی ایران،باید حواست باشه که 2 تا کلون روی در ورودی خونه وجود داره که زن رو از مرد جدا میکنه.
[size=24:0a50408037]من اعتقاد دارم 2 نفر که توی این 2 اقلیم کاملا متفاوت زندگی کنن،به طور نا آگاهانه از معماری منطقه خودشون تاثیر میگیرن و مسلما در آینده توی جامعه هم،نظر و عقایدشون با هم فرق میکنه.[/size:0a50408037]

.[img:0a50408037]http://www.8pic.ir/images/41718209604882377064.jpg[/img:0a50408037]
[img:0a50408037]http://www.8pic.ir/images/95012399450935282425.jpg[/img:0a50408037][/quote:0a50408037]
[color=black:0a50408037]
آبرار جان مطالبی که گفتی کاملاً درسته ،،،،،،،،، در واقع نتیجه کلی ای که از حرفت میشه گرفت اینه: که بر خلاف دیدگاه غیر کارشناسانه خیلی از افراد در این سالهای اخیر، این معماری هست که تاثیر مستقیم روی فرهنگ مردم میذاره ،،،، و برعکسش کاملاً اشتباس ،،،،، یعنی این طرز عقیده و تفکرات و اعتقادات نبوده که عناصر معماری رو توی مناطق مختلف به وجود آورده ،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،، بحث هم الان دقیقا همینه ، مثل قضیه مرغ و تخم مرغ که اول کدومش بوده؟!
طبیعتاً اقلیم تاثیر مستقیم روی معماری داره --------> معماری تاثیر مستیقیم بر فرهنگ و منش زندگی جامعه میذاره ----------> فرهنگ یه جامعه تاثیر در نحوه برخورد افراد با شرایط و مسائل زندگی روزمره میذاره
ولی متاسفانه خیلیا برعکس این روند رو فکر میکنن درسته ،،،،،،،، یعنی میگن چون مردمان کویر آدمای از بدو تولد متعصب و بسته ای بودن و حرمت و حریم رو نمیدونستن کیه و چیه باعث شده که معماریشون این عناصر رو توی خودش داشته باشه ....

در آخر هم باید بگم که من هم مثل تو با اینکه با نتیجه ای که در مطلب گرفته شده کاملا مخالفم، اما با حذف این تاپیک هم مخالفم ،،،،،، چون حداقلش اینه که بچه ها سطح اطلاعاتشون میره بالا و میتونن در این زمینه درست رو از غلط تشخیص بدن :) [/color:0a50408037][/quote:0a50408037]

ببينيد نظر من كمي با شما متفاوته:
به قبل از تاريخ بريم،

بنظر من براي دهها هزار سال اين طبيعت يا به قول شما اقليم بوده كه نه تنها بر روي معماري ، چيز هاي بسيار ابتدايي تر مانند شكار نوع جان پناه،و... حتي روي فيزيك بدن هم تاثير گذاشته؛ روي حجم عضلات؛ رويش يا ريزش موهاي بدن؛ رنگ پوست و چشم و...
يعني طبيعت راه ادامه زندگي رو به انسان نشون ميداده و انسان نميتونسته خلاف اون راه حركت كنه، قدرتش و فنشو نداشته
پس
1-طبيعت و اقليم بمرور فرهنگ ها رو بوجود آورده
براساس شرايط متفاوت اقليمي --------------> معماري هاي مختلفي پديدار شد ، يعني طبيعت و اقليم معماريهاي مختلفي رو بوجود آورد
2-ولي با گسترش فن و تكنولوزي بشر و استفاده از تجربيات انسانهاي ديگر مناطق ؛ الان ديگه نميشه گفت كه فقط معماريه كه رو ي فرهنگ انشانها تاثير ميذاره، بلكه اين تاثير دوطرفه است، فرهنگ انسانها هم روي معماري تاثير ميذاره
مثال: اگه قرار بود معماري روي فرهنگ ما گيلكان تاثير بذاره، بايد فرهنگ ما مثل فرهنگ گذشتگان ما ميشد! كه نشد؛ دچارتغييرات اساسي شديم، صنعتي شدن و واردات فن آوري و تغييرت دستوري حكومتها؛ باعث شد فرهنگ ما تغيير كنه(يني نيازها مون متفاوت بشه با نيازهاي گذشتگانمون)؛ تغيير فرهنگ ما روي معماريمون هم تاثير گذاشت؛ خوب نتيجش رو هم داريم ميبينيم؛ اثري از معماري سنتي ما به چشم نميخوره! البته همچمنان طبيعت دستورشو ميده و تاثيرشو ميذاره ؛ نوع و شيب سقف؛‌مصالح ؛
به بيان ديگر در عصر مدرنيسم ديگر فقط طبيعت معماري نميسازه؛ فقط معماري نيست كه روي فرهنگ انسان تاثير گذار باشه؛ بلكه عصر تاثيرگذاري همه فاكتور ها روي همه[/quote:0a50408037]
دوست عزیز من نگفتم ربط به معماری داره می خواستم بگم آون ها بیشترشون تندرو در مذهب هستند تا اون جایی که آداب مهمان نوازی که تو دین ما سفارش شده رو زیر سوال می برن و همین باعث شده در معماری شون تاثیر بزاره و امیدوارم مسیرت به اون طرفا نیفته که همش دیونه خونه میبینی و تو روحیت تاثیر منفی میزاره تازه من نگفتم مغز ندارن برعکس اگه مغز نداشتن به قول شما تو کویر هیچ وقت نمیتونستند زنده بمونن و اون بنا های زیبا با قدمت کهن درست کنن در ضمن ببخشا اگه بی ادبی احساس کردی صرفا یه بحث دوستانه هست
نماد کاربر
samsami
کاربر سایت
کاربر سایت

تاريخ عضويت: شنبه فبريه 09, 2013 12:00 am

پستتوسط mahyarmaya » چهارشنبه اکتبر 09, 2013 12:36 pm

[quote:dc3476580b="navidmadan"][color=black:dc3476580b]
.[/color:dc3476580b]
[color=red:dc3476580b]
فقط به عنوان یه برادر کوچکتر توصیه میکنم که همه چیو انقدر با نگاه افراطی ناسیونالسیتی نبینیم !!!!!!!!! [/color:dc3476580b][color=darkblue:dc3476580b]بخدا هیچ ضرورتی برای این کارا وجود نداره !!! این درست نیست که برای اینکه ثابت کنیم ما آدمای خوب و روشنفکری هستیم بیاییم دیگران رو کوچیک ببینیم ........................ بریم ببینیم اونها برای دوام آوردن توی اون کویر بی آب و علف و سوزان چه مشقت هایی کشیدن و به چه دستاوردای بزرگی رسیدن تا بتونن به صورت پایدار در کنار طبیعت به زندگیشون ادامه بدن ،،،،،،، بریم یکم میزان پیشرفتهاشونم ببینیم !! ،،،، بریم ببینیم همین آدمایی که ما اینجا بیان میکنیم که بلد نیستن چجوری حرمتها رو حفظ کنن ، با کارهای شگرفی که فقط در زمینه معماری کردن ، چند نفر از انسانهای بزرگ این دنیارو شیفته کارهاشون کردن که باعث شده این افراد تمام زندگیشون رو از اون آب و هوای مطلوب اروپا ول کنن و بیان روی معماری کویر و ایران تحقیق کنن و حتی در وصتنامه خودشون بگن که دوست دارن بعد از مرگشون در دیار کویر ایران دفن بشن ،،،،،،، بریم اینها رو هم ببینیم ،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،، اگه میخواییم بحثی رو مطرح کنیم ،،،، اون هم از طرف کسی که حرفش خریدار داره ، خیلی بهتره که اول بریم مطالعه کنیم ،،،، یا کمه کم بریم با 4 نفر که کارشون اینه صحبت کنیم ببینیم چقدر افکار ما و نتیجه گیریای ما درسته !!

همین الان که چند دقیقه بیشتر از گذاشتن این مطلب شما نگذشته چند نفر از دوستان مطلب رو لایک کردن! ،،،،، چرا؟ چون با اینکه شاید اگه خود دوستان مطالعه ای در این رابطه نداشتن اما چون از زبان شما مطرح شده براشون سنده !

به هر حال این صحبت هایی رو که کردم فقط از روی دوستی بوده که اگه غیر از این بود مطمئن باش برام اصلا اهمیتی نداشت که کی چی فکر میکنه و چی بیان میکنه !
امیدوارم از حرفام ناراحت نشده باشی[/color:dc3476580b] :wink:[/quote:dc3476580b]
خیلی از این تحقیق ها و ماجراها ساخته تخیل و تعصب های شخصی هستش امـا این چیزی هست که نه برای چندین هزار سال پیش باشه که فلان سردار دارای این خصایص بوده " و این حٌسن رو داشته ...
این اتفاقی هست که در حومه های رشت به عین میشه دید و یکی از روشنفکری های گیلان ها محسوب میشه و هر چقدر رو به جنوب مسافرت کنیم به افکار عربی و به کور فکر ها نزدیک میشیم .
وقتی توی جاده های گیلان میشه ایوان یا تالار را از پشت فرمـان ماشین دید ویا رنگ آمیزی های نوستالژیک آبی نیلی و سفید رو روی نرده های چوبی یا دیوار بدون هیچ حصار یا دیواری دید نشانه اعتماد گیل مـرد به پاکدامنی و معصومیت زن های این دیار است که با دیوار مقدس و پاک هستن.
امـا همین اتفاق توی یزد یا کاشان یا خوزستان یا ... یک درب که از کورفکری دارای حلقه های مردانه زنانه داشته (البته هنور هم داره) که مردان حلقه استوانی استفاده کنن و زنان حلقه دایره ای(!) و یک دالان یا همون تونل آجری که وارد یک حیاط میشود.
بعد از قیاس این ورودی های خانه های شمالی و جنوبی "طرز بیان خوش آمد گویی شمال های و جنوبی (غیر گیلانی ها) تصور کنید .
هر قدر از دریای کاسپین دور میشیم شاهد طنابی هستیم که یکی دوتا چادر وجود داشته که هنگام باز کردن جـز باید ها بوده که حجاب بسیار زیادی وجود داشته باشه با وجود لباس پوشیده و آن هوای گـرم! و البته این که صدای بازکننده درب * برانگیز نباشد یا نوع آواشان فرق کند زن ها انگشت اشاره را در دهان میگذاشتن تا لحن آنها تغیـیر کند تا خدایی نکرده مرد پشت در تحریک نشود """در صورتی که در گیلان زن ها مستقل بوده و حتی در کار ها با مـرد ها مشارکت داشته و بارها شده همه مـا گیل زنان را با لباس پوشیده مخصوص کار دیده ایم و بدون چادر و پوشش معمولی امـا پوشیده هم مردان مشغول همکاری هستن .شاهد این تصور عکس های زیاد زنان شاغل در بیجار هست.
نوید جان همه این موارد رو گفتم که هر جـا طـرز معماری یا نوع سختی های مخصوص محل خاص خودشون رو دارن [b:dc3476580b]امـا این متن در مورد طـرز فکـری که پشت معماری هست نـه صـرفا معماری مخصوص![/b:dc3476580b]
اگـه یزدی های و جنوبی های عزیز در گـرمای و بی آبی سـر میکنن"اینجا هم رطوبت استخوان های زودتر به فرسایش سوق پیدا میکند .
امـا مغز این متن اعتمـاد گیل مردان رو به خانوه هاشون نشون میده.
[b:dc3476580b]همون بی عتمادی که جنوبی ها رو با غیـرت جلوه داده
همون اعتمادی که شمالی ها رو ....[/b:dc3476580b]
نماد کاربر
mahyarmaya
کاربر ویژه
کاربر ویژه

تاريخ عضويت: شنبه مه 21, 2011 12:00 am

پستتوسط samsami » چهارشنبه اکتبر 09, 2013 12:46 pm

[quote:9885f9cfc0="MAZIYAR"][quote:9885f9cfc0="navidmadan"][color=black:9885f9cfc0]مازیار جان در اینکه مردم دیار ما از فرهنگ بالایی برخوردارن و روشنفکرترن و دیدشون بازتر از اقوام دیگه ایرانه شکی نیست ،،،،،،،،، و در اینکه مردمان مرکز کشور از جمله اصفهان و یزد هم بسیار بسیار انسان های متعصبی هستند (البته منظورم متعصب افراطی هست که ویژگی منفی محسوب میشه) به هیچ وجه شکی نیست ........ اما ! اما این دلیل نمیشه که ما با دیدن یک مطلب به یک نتیجه بزرگ برسیم و روش اصرار داشته باشیم که صحیح و درست همین نتیجه ایه که ما گرفتیم !!! و یکم بالاتر از اون، کسی بیاد این نتیجه گیری رو اینجا مطرح کنه که حرفاش و کامنتاش بین همه کاربرا مقبولیت داره ،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،، مطالبی که بیان شده اینجا در صحتش شکی وجود نداره ، اما ایراد کار توی نتیجه گیریه مطالبه ،،،،،،،،،، چراکه این محصوریت ها و ویژگی هایی که توی معماری هر منطقه از ایران میبینیم ، فقط و فقط دلایل اقلیمی داره ،،،،،، [size=18:9885f9cfc0]تاکید میکنم ، دلایل اقلیمی[/size:9885f9cfc0]،،،،،،،،،،،، خیلی از صاحب نظرا و ایران شناسای واقعی این شائبه رو که روش معماریه یک منطقه ربط به دین و مذهب و نگاه افراد و ... داشته باشه رو فقط در حد حاشیه میدونن و اعتقاد دارن و اثبات کردن که امروزی ها این تفکر به شدت غلط رو که میگن دلایل اجتماعی و تعصبی بوده که بعضی ویژگی های معماری یک منطقه رو شکل داده، رد کردن و بیان داشتن که کسانی این تفکرات غلط رو ترویج دادن که اولا هیچ سر رشته ای از معماری ندارن ، ثانیا فقط به دنبال تخریب مردمان سایر مناطق هستند تا سطح تمدنشون رو پایین و فقیر جلوه بدن................
اتفاقا اگه بخواهیم از این منظر شما معماریه مناطق مختلف رو بررسی کنیم، خیلی خیلی راحت میشه این روشنفکر بودن مردمان دیار شمال رو جور دیگه ای که به شدت منفی باشه هم بهش نگاه کرد ،،،،، اما قطعاً این کار ، کار بسیار غلط و اشتباهی هست.

شما معماری قبل از اسلام ناحیه کویر رو بذار کنار معماری بعد از اسلام این منطقه،،،،، با اینکه از نظر فنی به پیشرفتهایی رسیدن ، اما به هیچ عنوان رویکرد برخورد با طبیعت توی معماریشون اصلا تغییری توش وجود نداره !

من میتونم بنا به حرفه ای که دارم 7 سال روش کار میکنم و مطالعه دارم بشینم ساعت ها بحث کنم سر این موضوع و نتیجه گیریه شما و خیلیهای دیگه رو با بحثای تخصصی معماری رد کنم،،،، اما طبیعتاً اینجا مجال این کار نیست.[/color:9885f9cfc0]
[color=red:9885f9cfc0]
فقط به عنوان یه برادر کوچکتر توصیه میکنم که همه چیو انقدر با نگاه افراطی ناسیونالسیتی نبینیم !!!!!!!!! [/color:9885f9cfc0][color=darkblue:9885f9cfc0]بخدا هیچ ضرورتی برای این کارا وجود نداره !!! این درست نیست که برای اینکه ثابت کنیم ما آدمای خوب و روشنفکری هستیم بیاییم دیگران رو کوچیک ببینیم ........................ بریم ببینیم اونها برای دوام آوردن توی اون کویر بی آب و علف و سوزان چه مشقت هایی کشیدن و به چه دستاوردای بزرگی رسیدن تا بتونن به صورت پایدار در کنار طبیعت به زندگیشون ادامه بدن ،،،،،،، بریم یکم میزان پیشرفتهاشونم ببینیم !! ،،،، بریم ببینیم همین آدمایی که ما اینجا بیان میکنیم که بلد نیستن چجوری حرمتها رو حفظ کنن ، با کارهای شگرفی که فقط در زمینه معماری کردن ، چند نفر از انسانهای بزرگ این دنیارو شیفته کارهاشون کردن که باعث شده این افراد تمام زندگیشون رو از اون آب و هوای مطلوب اروپا ول کنن و بیان روی معماری کویر و ایران تحقیق کنن و حتی در وصتنامه خودشون بگن که دوست دارن بعد از مرگشون در دیار کویر ایران دفن بشن ،،،،،،، بریم اینها رو هم ببینیم ،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،، اگه میخواییم بحثی رو مطرح کنیم ،،،، اون هم از طرف کسی که حرفش خریدار داره ، خیلی بهتره که اول بریم مطالعه کنیم ،،،، یا کمه کم بریم با 4 نفر که کارشون اینه صحبت کنیم ببینیم چقدر افکار ما و نتیجه گیریای ما درسته !!

همین الان که چند دقیقه بیشتر از گذاشتن این مطلب شما نگذشته چند نفر از دوستان مطلب رو لایک کردن! ،،،،، چرا؟ چون با اینکه شاید اگه خود دوستان مطالعه ای در این رابطه نداشتن اما چون از زبان شما مطرح شده براشون سنده !

به هر حال این صحبت هایی رو که کردم فقط از روی دوستی بوده که اگه غیر از این بود مطمئن باش برام اصلا اهمیتی نداشت که کی چی فکر میکنه و چی بیان میکنه !
امیدوارم از حرفام ناراحت نشده باشی[/color:9885f9cfc0] :wink:[/quote:9885f9cfc0]
دوست عزیز من نگفتم ربط به معماری داره می خواستم بگم آون ها بیشترشون تندرو در مذهب هستند تا اون جایی که آداب مهمان نوازی که تو دین ما سفارش شده رو زیر سوال می برن و همین باعث شده در معماری شون تاثیر بزاره و امیدوارم مسیرت به اون طرفا نیفته که همش دیونه خونه میبینی و تو روحیت تاثیر منفی میزاره تازه من نگفتم مغز ندارن برعکس اگه مغز نداشتن به قول شما تو کویر هیچ وقت نمیتونستند زنده بمونن و اون بنا های زیبا با قدمت کهن درست کنن در ضمن ببخشا اگه بی ادبی احساس کردی صرفا یه بحث دوستانه هست
این نظر شخصی من نیست بلکه در انتهای مطلب هم منبع مطلب ذکر شده...
چون سررشته و اطلاعات دقیقی در این مورد ندارم نمی تونم اظهار نظر شخصی کنم[/quote:9885f9cfc0]
نماد کاربر
samsami
کاربر سایت
کاربر سایت

پستتوسط samsami » چهارشنبه اکتبر 09, 2013 12:46 pm

[quote:9ff835202c="MAZIYAR"][quote:9ff835202c="navidmadan"][color=black:9ff835202c]مازیار جان در اینکه مردم دیار ما از فرهنگ بالایی برخوردارن و روشنفکرترن و دیدشون بازتر از اقوام دیگه ایرانه شکی نیست ،،،،،،،،، و در اینکه مردمان مرکز کشور از جمله اصفهان و یزد هم بسیار بسیار انسان های متعصبی هستند (البته منظورم متعصب افراطی هست که ویژگی منفی محسوب میشه) به هیچ وجه شکی نیست ........ اما ! اما این دلیل نمیشه که ما با دیدن یک مطلب به یک نتیجه بزرگ برسیم و روش اصرار داشته باشیم که صحیح و درست همین نتیجه ایه که ما گرفتیم !!! و یکم بالاتر از اون، کسی بیاد این نتیجه گیری رو اینجا مطرح کنه که حرفاش و کامنتاش بین همه کاربرا مقبولیت داره ،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،، مطالبی که بیان شده اینجا در صحتش شکی وجود نداره ، اما ایراد کار توی نتیجه گیریه مطالبه ،،،،،،،،،، چراکه این محصوریت ها و ویژگی هایی که توی معماری هر منطقه از ایران میبینیم ، فقط و فقط دلایل اقلیمی داره ،،،،،، [size=18:9ff835202c]تاکید میکنم ، دلایل اقلیمی[/size:9ff835202c]،،،،،،،،،،،، خیلی از صاحب نظرا و ایران شناسای واقعی این شائبه رو که روش معماریه یک منطقه ربط به دین و مذهب و نگاه افراد و ... داشته باشه رو فقط در حد حاشیه میدونن و اعتقاد دارن و اثبات کردن که امروزی ها این تفکر به شدت غلط رو که میگن دلایل اجتماعی و تعصبی بوده که بعضی ویژگی های معماری یک منطقه رو شکل داده، رد کردن و بیان داشتن که کسانی این تفکرات غلط رو ترویج دادن که اولا هیچ سر رشته ای از معماری ندارن ، ثانیا فقط به دنبال تخریب مردمان سایر مناطق هستند تا سطح تمدنشون رو پایین و فقیر جلوه بدن................
اتفاقا اگه بخواهیم از این منظر شما معماریه مناطق مختلف رو بررسی کنیم، خیلی خیلی راحت میشه این روشنفکر بودن مردمان دیار شمال رو جور دیگه ای که به شدت منفی باشه هم بهش نگاه کرد ،،،،، اما قطعاً این کار ، کار بسیار غلط و اشتباهی هست.

شما معماری قبل از اسلام ناحیه کویر رو بذار کنار معماری بعد از اسلام این منطقه،،،،، با اینکه از نظر فنی به پیشرفتهایی رسیدن ، اما به هیچ عنوان رویکرد برخورد با طبیعت توی معماریشون اصلا تغییری توش وجود نداره !

من میتونم بنا به حرفه ای که دارم 7 سال روش کار میکنم و مطالعه دارم بشینم ساعت ها بحث کنم سر این موضوع و نتیجه گیریه شما و خیلیهای دیگه رو با بحثای تخصصی معماری رد کنم،،،، اما طبیعتاً اینجا مجال این کار نیست.[/color:9ff835202c]
[color=red:9ff835202c]
فقط به عنوان یه برادر کوچکتر توصیه میکنم که همه چیو انقدر با نگاه افراطی ناسیونالسیتی نبینیم !!!!!!!!! [/color:9ff835202c][color=darkblue:9ff835202c]بخدا هیچ ضرورتی برای این کارا وجود نداره !!! این درست نیست که برای اینکه ثابت کنیم ما آدمای خوب و روشنفکری هستیم بیاییم دیگران رو کوچیک ببینیم ........................ بریم ببینیم اونها برای دوام آوردن توی اون کویر بی آب و علف و سوزان چه مشقت هایی کشیدن و به چه دستاوردای بزرگی رسیدن تا بتونن به صورت پایدار در کنار طبیعت به زندگیشون ادامه بدن ،،،،،،، بریم یکم میزان پیشرفتهاشونم ببینیم !! ،،،، بریم ببینیم همین آدمایی که ما اینجا بیان میکنیم که بلد نیستن چجوری حرمتها رو حفظ کنن ، با کارهای شگرفی که فقط در زمینه معماری کردن ، چند نفر از انسانهای بزرگ این دنیارو شیفته کارهاشون کردن که باعث شده این افراد تمام زندگیشون رو از اون آب و هوای مطلوب اروپا ول کنن و بیان روی معماری کویر و ایران تحقیق کنن و حتی در وصتنامه خودشون بگن که دوست دارن بعد از مرگشون در دیار کویر ایران دفن بشن ،،،،،،، بریم اینها رو هم ببینیم ،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،، اگه میخواییم بحثی رو مطرح کنیم ،،،، اون هم از طرف کسی که حرفش خریدار داره ، خیلی بهتره که اول بریم مطالعه کنیم ،،،، یا کمه کم بریم با 4 نفر که کارشون اینه صحبت کنیم ببینیم چقدر افکار ما و نتیجه گیریای ما درسته !!

امیدوارم از حرفام ناراحت نشده باشی[/color:9ff835202c] :wink:[/quote:9ff835202c]
این نظر شخصی من نیست بلکه در انتهای مطلب هم منبع مطلب ذکر شده...
چون سررشته و اطلاعات دقیقی در این مورد ندارم نمی تونم اظهار نظر شخصی کنم[/quote:9ff835202c]
نماد کاربر
samsami
کاربر سایت
کاربر سایت

پستتوسط navidmadan » چهارشنبه اکتبر 09, 2013 12:52 pm

دوستان گلم لطفاً 2 خط اول کامنت اولمو هم بخونید :lol: اونجا اشاره کردم که : [color=red:9332c7d634]در اینکه مردم دیار ما از فرهنگ بالایی برخوردارن و روشنفکرترن و دیدشون بازتر از اقوام دیگه ایرانه شکی نیست ،،،،،،،،، و در اینکه مردمان مرکز کشور از جمله اصفهان و یزد هم بسیار بسیار انسان های متعصبی هستند (البته منظورم متعصب افراطی هست که ویژگی منفی محسوب میشه) به هیچ وجه شکی نیست ........
[/color:9332c7d634]
[color=black:9332c7d634](البته همه انسانها در هر جایی که باشن با هر نوع طرز فکر و فرهنگ محترم هستن ولی خب واقعیت اینه که اونا خیلی تعصبات بیجا دارن)[/color:9332c7d634]

من فقط میخوام از معماری ناب کویر که در کنار معماری ناب گیلان باهم تشکیل یک معماری ناب واحد به نام معماری ایران رو میدن دفاع کنم ،،،، به همه شما هم حق میدم اما باور کنید این تعصبات بی موردشون بحثش با معماریشون واقعاً فرق داره ،،،،، اینکه روی در خونه هاشون 2تا زنگوله داره رو بخدا نمیشه ازش این نتیجه رو گرفت که حرمت سرشون نمیشه و حریم نمیفهمن چیه ،،،،،،،، به هر حال از جنبه احترامات هم میشه بهش نگاه کرد اما با 2تا زنگوله نمیشه کل معماری رو زیر سوال برد.
[color=darkblue:9332c7d634]
خلاصش اینکه همه ما نظراتمون واحده ! همه ما میدونیم که حالا به هر دلیلی شمالیا انسانهای روشنفکرتر و با دید بازتری هستن ...... [/color:9332c7d634]
:wink:
نماد کاربر
navidmadan
کاربر حرفه ای
کاربر حرفه ای

پستتوسط RASHTBOY » چهارشنبه اکتبر 09, 2013 1:05 pm

[color=blue:9c4ea79b6a]حتماً دوستان گرامی دقت نموده اند که بنده در بخش زنگ تفریح ، تصاویر زیادی از سازه هایی با معماری نوین رو به نمایش می گذارم ، چون واقعاً از مشاهده چنین آثاری لذت می برم و مهمتر ازلذت بصری ، ذهن خلاقی که چنین معماری را طراحی نموده را همواره تحسین می نمایم .

اما همیشه خدمت دوستانم عرض کرده ام ، علیرغم لذت زاید الوصف از دیدن این آثار ، هیچ بنایی را با ساختمان های قدیمی شهر رشت ، نمی توانم مقایسه نمایم ، اگر برای من ، حس تحسین معماری نوین لحظه ای باشد ، حس ساختمان های قدیمی شهرم مطلق و ماندگار تر می باشد ، متاسفانه نه تنها در شهرها بلکه در انزلیچی گیلان نیز آن معماری قدیمی ، بنا به فراخور نیاز های مردم ، در حال تغییر و فراموشی می باشد ؛ هرگاه از کنار بنایی قدیمی در رشت عبور می کنم ، ناخودآگاه ، به یاد خیلی موضوعات که ریشه در گذشته دارد می افتم ، یکی از آن موارد سادگی و اصالتی هست که مادر بزرگ ها یادمان داده بودند.[/color:9c4ea79b6a]
نماد کاربر
RASHTBOY
کاربر ویژه
کاربر ویژه

تاريخ عضويت: يکشنبه آگوست 28, 2011 12:00 am

پستتوسط keivan » چهارشنبه اکتبر 09, 2013 2:36 pm

البته به نظر من معماری ایرانی چه در جنوب چه در شمال و چه در مرکز ایران دارای زیباییهای منحصر به فردیه به زبان راحتتر هر گلی یه بویی داره ولی طبیعت شمال بر مردمانشون تاثیر گذاشته و اگر توجه کنید شمالی ها ادم های معتدلتری هستند و این در تمام بخشهای فرهنگی و هنری ما شمالی ها کاملا مشهوده
نماد کاربر
keivan
کاربر نسبتا فعال
کاربر نسبتا فعال

تاريخ عضويت: پنج شنبه ژانويه 26, 2012 12:00 am

پستتوسط The_King_of_rasht » چهارشنبه اکتبر 09, 2013 5:30 pm

این عکسهایی که مشاهده میکنید از ساختمانها و نحوه معماری سنتی گیلان هست
همانطور که میبینید معماری انزلیچی در گیلان از تنوع ها مختلف نسبت به شرایط اقلیمی خاص برخوردار هست
عکسها : تابستان 92 -موزه میراث انزلیچی گیلان(رشت_سراوان)
عکاس: خودم
پ ن :مدیریت اگه دلش خواست ارم وارش اسپورت رو بکوبه روش حق کپی رایت هم فراموش نشه

[img:b5d1a1c0e5]http://upload7.ir/images/15617731566179983290.jpg[/img:b5d1a1c0e5]

[img:b5d1a1c0e5]http://upload7.ir/images/37056354850798730286.jpg[/img:b5d1a1c0e5]

[img:b5d1a1c0e5]http://upload7.ir/images/87640092569794835583.jpg[/img:b5d1a1c0e5]

[img:b5d1a1c0e5]http://upload7.ir/images/04509330099208842625.jpg[/img:b5d1a1c0e5]

[img:b5d1a1c0e5]http://upload7.ir/images/09219046534428762443.jpg[/img:b5d1a1c0e5]

[img:b5d1a1c0e5]http://upload7.ir/images/55686841392222876255.jpg[/img:b5d1a1c0e5]

[img:b5d1a1c0e5]http://upload7.ir/images/55860629009625001321.jpg[/img:b5d1a1c0e5]

[img:b5d1a1c0e5]http://upload7.ir/images/28472510883139599350.jpg[/img:b5d1a1c0e5]

[img:b5d1a1c0e5]http://upload7.ir/images/03831546660948807978.jpg[/img:b5d1a1c0e5]

[img:b5d1a1c0e5]http://upload7.ir/images/61510750287927220864.jpg[/img:b5d1a1c0e5]
ما باز میگردیم

نماد کاربر
The_King_of_rasht
کاربر ویژه
کاربر ویژه

پستتوسط RASHTBOY » چهارشنبه اکتبر 09, 2013 6:40 pm

[color=darkblue:f0c0ef6c1a]سالها پیش مقاله ای در رابطه با تحقیقات دانشمندان ژاپنی از بنا های استان گیلان را مطالعه می کردم ، آن دانشمندان عنوان کرده بودند که با توجه به شرجی بودن و مشترکات آب و هوایی بین ژاپن و گیلان ، مشابه نوع و شکل ساختمان های گیلان در ژاپن به وفور یافت می شود و از این نوع ساختمان ها با عنوان :[/color:f0c0ef6c1a]

[size=24:f0c0ef6c1a][color=red:f0c0ef6c1a]میراث فنی جهانی[/color:f0c0ef6c1a][/size:f0c0ef6c1a] [color=darkblue:f0c0ef6c1a]یاد کردند

میراث چون از گذشتگان به یادگار مانده است ، فنی چون از نظر مهندسی ، دارای ایستایی کامل می باشد و جهانی ، بدلیل اینکه در تمام مناطق جهان که دارای آب و هوای شرجی می باشند ، این نوع بنا ها یافت می شود.[/color:f0c0ef6c1a]
نماد کاربر
RASHTBOY
کاربر ویژه
کاربر ویژه

تاريخ عضويت: يکشنبه آگوست 28, 2011 12:00 am

پستتوسط armilad » پنج شنبه اکتبر 10, 2013 8:43 am

سیر وپیاز
[img:49398297b7]http://www.8pic.ir/images/79161894389160757201.jpg[/img:49398297b7]
[img:49398297b7]http://www.8pic.ir/images/35339001376849128021.jpg[/img:49398297b7]
داماش:یه حس مالکیت
نماد کاربر
armilad
کاربر فعال
کاربر فعال

تاريخ عضويت: شنبه آپريل 20, 2013 12:00 am

قبلي

بازگشت به فقط گیلان

چه کسي حاضر است ؟

کاربران حاضر در اين انجمن: Google [Bot] و 0 مهمان