[quote:c5d9de2b29="miladcivil"][quote:c5d9de2b29="r4sht"]در جواب دوستان عزیز باید یکی یکی جواب بدم
اول از اینکه نام دریایی کاسپین یه نام بین المللی بوده و زمانی که این نام در نقشه های کشور های غربی بکار برده شده در ایران نام خزر رواج داشته و بعد ها دوستای جوان و احساساتی ما بخاطر حس قومیت خواهی ( فاشیست قومیتی ) به این موارد روی آوردن و حتی من دیدم دوستان همشهری که خودشون رو ایرانی نمیدونن و فقط یه گیلان و رشت اکتفا میکنند و باید بدونن که کاملا این کارشون سیاست پشت پرده دشمنان ایران هستش که با ترویج قومیت گرایی بین همه اقوام ایرانی میخوان مانع اتحاد اونا بشن که بیشتر از این وارد این بحث نمیشم
در مورد لینک آدرسی که دوست ما گذاشت باید بگم کدام کشوری قویمت خزر داره الان که این اسم یه جورایی برای اونها دچار حق بشه ؟
اگه شما میگین انزلیچی در زمان قاجار این اسم رو گذاشته باید بدونین این اسم از زمان های ساسانی و حتی قبل تر بکار برده شده و خود انزلیچی در جنگ قوم خزر رو نابود کرده
در هر حال اگه صرفا منطق شما اینه که چون این اسم که الان بومی شده و نمیتونین این موضوع رو انکار کنین ریشه ایرانی نداره پس باید همه اسامی های غیر ایرانی رو هم حذف کرد:
از الان هرکی اسمش :
حسن علی محمد حسین سعید وحید ...... هست و ریشه عربی داره اسمش رو عوض کنه
واحد پولی ریال که ریشه اسپانیایی و تومان که ریشه ترکی داره بکار نبرید
کلمات انگلیسی بکار نبرید
میتونین ؟
حرف شما فقط از تعصب کور کورانه و عشق بیش از منطق شما به قومیت شماست که این هم زیاده روی هست
و در جواب دوست عزیزی که ریشه کل گیلان رو یکی میدونه باید بگم اشتباه میکنی
ریشه کاسپی ها ( تالش ها ) با ما رشتی ها فرق داره
و حتی کلی اقوام دیگه هم جز کادوس و کاسپین بوده که ریشه یکی هم نداشتن باهم
مانند ماسوله ای ها با رودباری ها و دیلمی ها و .............
بنده به هیچ وجه با شما موافق نیستم که اسم خزر رو که دیگه اسمی بومی گیلان هست رو با اسم کاسپی که تالش هست عوض کنم
در کل ایران هم نام دریا خزر بکار برده میشه و اگه از مردم استان های دیگه بپرسین اسم خزر رو گیلانی میدونن
در کل اسم خزر با تغییر شرایط زمانی و سیاسی و اجتماعی بهتره[/quote:c5d9de2b29]
[color=blue:c5d9de2b29]دوست عزیزم r4sht ای کاش بهتر می بود در گفتگو و اظهارنظر با دوستان ، در پاسخ به هر کامنت یه نقل قولی مزدید و جواب
همه عزیزان در یک کامنت ارسال نکیردید ، اینطوری مخاطب شما و یا سایرین بهتر میتونستن به گپ و گفت بپردازن . بگذریم . . .[/color:c5d9de2b29]
[color=black:c5d9de2b29]در مورد پاراگراف نخست : نام بین المللی یعنی چی ؟ مگه میشه نام بین المللی با نام حقیقی متفاوت باشه ؟ شما در قسمتی از
امضا خودتون نوشتید (چو ایران نباشد تن من مباد) ، آیا در جوامع بین المللی نام ایران متفاوته ؟ اما شما ناخواسته به نکته کلیدی
این معما اشاره کردی ، جوامع بین المللی نام رو بر اساس قدیمی ترین مردمان یه منطقه و یا قدیمی ترین مدارک و نُسخ موجود
انتخاب میکنه که به درستی همون نام کاسپین بود و هست و خواهد بود .
اما شما فرمودید که بین مردم ما خ/ز/ر رواج پیدا کرده ، اما ما هیچ مدرک و نسخه ای نداریم که ببینیم از چه زمانی رواج پیدا کرده و
البته هیچ فردی هم که وجود نداره به اندازه چندین حضرت نوح عمر کرده باشه و بدونه که در گذشته نامها چه بوده و مردم چی میگفتن و . . . .
اما ماها که داریم صحبت میکنیم باید با سند و منطق حرف بزنیم ، طبق اسناد قدمت قوم کاسپی نسبت به خزر در حواشی این دریا
بیشتر بوده ، همانطور که قدمت مردم پارس نسبت به اعراب در حواشی خلیج فارس (پارس) بیشتر بوده و غیرقابل کتمان هست ، اما
مگه میشه ماها الان بیایم بگیم اونجا خلیج عربی هست ؟ خب مردمان عرب نشین اون منطقه از روی حس فاشیستی که شما به
اشتباه به ما حق جویان نسبت دادید خواهان تغییر نام غیرحق شدن !!!
اما در انتهای همون پاراگراف در مورد مسائل سیاسی و خواسته دشمنان و اظهارنظر همشهری های ما و . . . . فرمودید ، ادامه این
بحث با این موضوعیت قطعا به سمت و سوی سیاسی میره ، اگه خواستید در پیام خصوصی و یا روزی در جایی که گذر عمر مجال داد و
همدیگرو دیدیم به گفتگو می پردازیم ، فقط خلاصه همینقدر بگم که این فقط و فقط خواسته دشمنان ایران زمین نیست . . . . . . . بگذریم
اما گفته شما درسته ، اشتباهی که برخی از آذری ها و یا مردم اردبیل و دشت مغان . . . در مورد اصالتشون دارند متاسفانه داره کم کم
سمت ماهم باب میشه ، اینکه عِرق و علاق نسبت به دیار و شهر و زبان مادری و فرهنگ بومی وجود داشته باشه عالی هست ، اما
بازم میگم ماها بعضی چیزا رو باهم اشتباه میگیریم ، و همچنین افراط و تفریط در ماها بیداد میکنه .
از دیر باز گیلان عزیز ما با حفظ فرهنگ و سنن خودش همیشه یکی از استانهای ایران بوده و مشکلی با این موضوع نبوده و همیشه در نقاط
کلیدی کشور در مسابقات ورزشی در فعالیتهای اقتصادی در خدمات رسانی پزشکی به کشور در داشتن نخبه و . . . . . . . .جز سرآمدها در
ایران بود و این غیرقابل انکاره ، اینکه ما خودمون جدای ایران بدنیم اشتباست ، ولی اینکه سیاست مملکت بخواد بسمتی بره که کشور عظیم
ایران (که مهمترین خصیصه اش در طول تاریخ داشتن قومیت ها و نژادهای متفاوت از فارس و کرد و بلوچ و گیلک و آذری و . . . هست) بخواد
از ایران تحت عنوان پرشیا (فارسها) یاد بشه ، قطعا هیچ وطن پرستی اینو برنمی تابه . . . بهتره از این موضوع هم بگذریم ، چون به شما گرا دادم !
در مورد لینکهای ارسالی و رسمیت یافتن از زمان قاجار ، من خدمتتون گفتم از زمان قاجار تحریف صورت گرفت و یعنی رسمی شد ، در حالیکه
بقول شما از قبل اونم رواج داشت ، مهمترین دلیل حساسیت منم همینه ، اون زمان مردم ما یا دارای اطلاعات و یا هماهنگی و یا هر دلیلی . . . .
نبدون و اشتباهی صورت گرفت ، اما حالا ماها که میدانیم حق چیه و ناحق چی ، باید کدوم راه بریم ؟
منظور از *# های فعلی که اتحاد جماهیر شوروی سابق می باشن کاملا نژاد و اصلیت و فرهنگ و . . . خوی حیوانی و . . . در تاریخ مشخصه
و اینکه قوم خزر بدست اونا نابود شد ربطی به ما نداره و یا اینکه کل دنیا و یا حتی ایران چه خسارات فرهنگی و تاریخی از اونا دیدن غیرقابل کتمان
هست ، ما باید به خواسته و احقاق حقانیت خودمون بپردازیم ، مثل همون موضوع زبان آذری و تورکی و . . . . که براتون مثال زدم .
بله ، باید همه اساسهای غیر اصیل که به زور به ما وارد شده از بین برد ، ولی بازم برمیگردیم به همون اصل "نادانی و بی اطلاعی مردم" و همچنین
ریشه های سیاسی که اینجا جاش نیست ، با یه سئوال که جنبه مثال داره بحثو به نتها میرسونم : آیا ما الان در کل ایران میتونیم جا بندازیم که مردم
در انتخاب نام برای فرزانداشون از نامهای عربی استفاده نکن ؟ مثلا از نامهای محمد ، مهدی ، علی ، فطمه ، صدیقه . . . . نمیشه ، دلیلش چیه ؟
بازم بگم که مردمی که در ایران حاضرن نام زبان خودشونو از پارسی به فارسی تغییر بدن ، چون در واژگان عربی حرف "پ" موجود نیست چه انتظاری
دارید ؟ از مردمی که بخاطر توطئه اعراب و حمله و دستبرد در فرهنگ ایران واژه خوراک رو تبدیل کردن به "غذا" = (ادرار شتر) و همچنین از واژه عجم
برای نام بردن از خودشان در قبال اعراب استفاده میکنن که عجم به معنای "کندذهن و نفهم" و یا بجای گفتن "واق واق" سگ به خودشون میگن "پارس"
که اینا همه از دسیسه های اعراب هست و متاسفانه ملت در طول تاریخ نفهمیدن ویا شاید فهمیدن و نتونستن کاری کنن .
من میگم اگه ماها الان اینو میدونیم و حداقل سعی در تغییرش نکنیم ، آیندگان د مورد ماها چی میگن ؟
در مورد کلمات انگیسی جریان فرق میکنه ، چونکه حداقل توجیه این موضوع بین المللی بودن اون زبان هست ، اما ما باید بتوینم حتی لغات انگلیسی
بومی سازی کنیم ، اما اینکه نمیتونیم یا نمیشه ریشه دیگری داره . . . . . .
خب در مورد پاراگراف انتهایی ، اینکه میفرمایید حرف من یا عزیز دیگری که معلوم نیست مخاطب شما کیه ، تعصب کور کورانه و زیاده روی هست
باید بگم خدمت شما که ، حتی اگه تعصب زیادی هست ، چیزیه که با مدرک و اسناد تاریخی و حتی بین المللی هست و فقط گرفتن حق هست و
نه بیشتر ، قرار نیست که خونریزی در این زمینه انجام بشه و یا جنگی صورت بگیره . حالا در قبال این صحبت شما ، چطوره ماها از این به بعد بگیم خلیج
عربی ؟ خب اونا هم حقی تو اون آبها دارن و حتی مردم جنوب ایران هم که به زبان عربی صحبت میکنن ، خب چی میشه ؟ شمام از تعصب کورکورانه
خودت نسبت به ایران بکاه و پس از این از این نام استفاده کن .
در مورد ریشه کاسپی ها و اقوام کادوس و کاس و . . . . . شما که میگی همه باهم فرق داره ، میشه بگید ریشه مردمان گیلانی که در شهر رشت
سکنی دارند دقیقا چیه ؟ منظورم بومیان منطقه هست و مهاجرینی که از استانها و کشورهای دیگه که به اینجا اومدن نیست .
در مورد 3 خط آخر کامنت شما ، اینکه شما مخالف نظر من هستید حق شماست ، مخالف باشید . . . اما شما که نمیتونید و نخواهید توانست مخالف
تاریخ باشید . . . البته اشتباهی صورت نگیره ، رشته بنده مهندسی عمران هست و هیچ ربطی هم به تاریخ و . . . . نداره و بقول شما از روی تعصب
کورکورانه به سرزمین و اقوام ، خواهان حق طلبی شدم و دوست ندارم روزی که دارم از دنیا میرم با ذهن خوابیده نسبت به آب و خاکم برم . . . . . . .
البته بنده هر هفته در مسیر تهران به یزد و همچنین برگشت یزد به تهران در قطار ، تقریبا چنین مباحثی جهت محک زدن مردم بکار می برم ، شاید بیش
از 70% مردم غیرگیلک از وآزه کاسپین استفاده کردن .
اینکه شما می فرمایید : (در کل اسم خزر با تغییر شرایط زمانی و سیاسی و اجتماعی بهتره) نظر شماست و بسیااااااااار محترم ، اما با عرض پوزش ،
نه کارشناسی شده هست و نه تحقیق و همه پرسی و یا روشی دیگه بر روش اتخاد نشده .
اگه همینه و دوره هم داریم صحبت میکنم ، بیا مثلا بگیم خلیج عربی و یا کلا اسم ایران تغییر بدیم ، چون الان سیاستهای مملکت و شرایط اجتماعی و
اخلاقی مردم بسمت اعراب کشش پیدا کرده ، خب اسمو تغییر بدیم دیگه . [/color:c5d9de2b29]
[color=red:c5d9de2b29]یه ضرب المثل خیلی دوست دارم : آدم خوابیدهَ میشه بیدار کرد ولی کسی که خودشو به خواب زدهَ نمیشه !
موفق و پیروز باشید .[/color:c5d9de2b29][/quote:c5d9de2b29]
من خیلی حرف دارم در مورد این کامنت ها ولی اینجا اصلا نمیشه در مورد این قضیه صحبت کرد ولی فقط می خوام این نکته رو بلند بگم !
[color=black:c5d9de2b29][size=24:c5d9de2b29]
مشکل اصلی ما گیلک ها زبان گیلکی و حفظ زبان گیلکی است ، مشکل ما کلمات عربی که وارد زبان فارسی شدند نیست !
در مورد بومی سازی یا همون واژه سازی هم ما باید سعی کنیم واژه های گیلکی بسازیم مثل کرد ها که چند سال هست واژه سازی مییکنند یا همین فارس ها هم چندین سال هست واژه سازی میکنند . [/size:c5d9de2b29][/color:c5d9de2b29]