[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4752: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4754: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4755: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4756: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
تالارهای گفتمان هواداران داماش گیلان • مشاهده مبحث - نامی تاریخی به قدمت بشریت دریای کاسپی

نامی تاریخی به قدمت بشریت دریای کاسپی

مطالب عمومی و متفرقه و مقالات تاریخی مربوط به استان را در این بخش قرار دهید

مديران انجمن: meraj130, MAZIYAR, antiros

نامی تاریخی به قدمت بشریت دریای کاسپی

پستتوسط metall » چهارشنبه مارس 20, 2013 7:39 pm

[color=darkblue:7e7a6b575d][size=24:7e7a6b575d]همه اتفاقات دنیا از یک جای شروع میشه که دیگران ان را کوچک و حقیر میدانند
دریای کاسپی [/size:7e7a6b575d][/color:7e7a6b575d]نامی تاریخی به قدمت بشریت
ولی امروز در کشور ما این نام رو نمیشناسند و دریای ما رو با نام جعلی مازندران و خزر صدا میکنن
فکر کنم شما با تلاش کاربران وارش اسپرت با قوم تاریخی کاسپی کم و بیش آشنا شده اید
کاسپی ها قوم شناخته شدهای در دنیا هستند که فقط ما ایرانی ها با اون غربیه ایم این قوم قبل ورود آریای ها به ایران در گیلان در حاشیه دریا کاسپی که باز مانده دریای تتیس است زندگی میردن بنابر این جهانیان اسم این دریا رو کاسپین گذاشتن باید بدونید که کلمه کاسپین از کلمه کاسپی گرفته شوده و کاسپین نام لاتین کاسپی است
باید بدونید که گیلان قدیمی ترین تمدن بشری رو در ایران داره این را بدون تعصب و با اسناد تاریخی میگم قبل از این باستان شناس ها تمدن در گیلان را 50هزار سال پیشبینی کرده بودن که از این نظر اول بودیم ولی در دو سال گذشته فهمیدن تمدن بشری در گیلان 230 هزار ساله میرسه
برگردیم به جمله اول من: همه اتفاقات دنیا از یک جای شروع میشه که دیگران ان را کوچک و حقیر میدانند
خلاصه میگم آرزو دارم که یک روزی تما م ایرانیان نام دریای ما رو با کاسپی بشناسن و نام جعلی مازندران و خزر از بین بره
و ما باید این کار رو انجام بدیم[color=red:7e7a6b575d] قراری بذاریم که دریای خودمون رو با هیچ نامی به جز کاسپی صدا نکیم [/color:7e7a6b575d]به همه بگیم تا به همه بگن که نام این دریا کاسپی هست
این همون شروع کوچکه که گفتم شاید به مرور زمان موفق شودیم
آخرين ويرايش توسط metall on چهارشنبه مارس 20, 2013 7:47 pm, ويرايش شده در 4.
نماد کاربر
metall
متعصب سایت
متعصب سایت

تاريخ عضويت: سه شنبه فبريه 14, 2012 12:00 am

پستتوسط metall » چهارشنبه مارس 20, 2013 7:42 pm

من خودم زود تر شروع کردم و نام شرکت خودم که در زمینه قارچ فعالیت میکنم رو کاسپی گذاشتم
همه دنیا به دنبال عشق میگردن ولی واسه من همه دنیا یعنی تو
تصوير
نماد کاربر
metall
متعصب سایت
متعصب سایت

پستتوسط soroosh8 » چهارشنبه مارس 20, 2013 8:20 pm

من خودم هیچوقت مازندران نمیگفتم هرکیم میگفت اعتراض میکردم میگفتم خزر,مرسی این مطلب رو گذاشتی ازین به بعد میگم کاسپین /3/
"دنیا فقط رشت و داماش"
نماد کاربر
soroosh8
کاربر ویژه
کاربر ویژه

تاريخ عضويت: دوشنبه آگوست 20, 2012 12:00 am

پستتوسط metall » چهارشنبه مارس 20, 2013 8:28 pm

[quote:5d8dfc66c1="soroosh8"]من خودم هیچوقت مازندران نمیگفتم هرکیم میگفت اعتراض میکردم میگفتم خزر,مرسی این مطلب رو گذاشتی ازین به بعد میگم کاسپین /3/[/quote:5d8dfc66c1]

ابره بگیم کاسپی بهتره
نماد کاربر
metall
متعصب سایت
متعصب سایت

پستتوسط nima_beckham » چهارشنبه مارس 20, 2013 8:41 pm

مازن و خزر نریم ... فقط کاسپینَ دوست دَریم :P
[align=center][/align]
نماد کاربر
nima_beckham
کاربر ویژه
کاربر ویژه

تاريخ عضويت: سه شنبه سپتامبر 14, 2010 12:00 am

پستتوسط r4sht » چهارشنبه مارس 20, 2013 10:06 pm

دوستای عزیز باید یه مورد رو توضیح بدم
اول اینکه دریای مازندران رو که کلا هیچ کس قبول نداره و مشکلی هم نیست
اما در مورد دریای کاسپی باید بگم که در طول تاریخ هیچ وقت این دریا رو با نام کاسپی یصورتی که همه بشناسن نام برده نشده و کاسپی ها هم از تیره و نژاد تالش های کنونی استان گیلان هستن
اما نام خزر معروف ترین نام این دریا بوده که از زمان های بسیار دور تا زمان حال بکار برده شده و ریشه آن قوم خزر بوده ، قومی غیر ایرانی که بعد ها نابود شده و اکنون هیچ جای دنیا خزر رو نمیشناسن
ولی ایم اسم با فرهنگ گیلان پیوند خورد و به اسمی بومی تبدیل شد
مثل : برنج خزر - کارخانه پارس خزر - شیر خزر و ..........
داستان بکار بردن نام خزر با خلیج فارس فرق داره
اگه خلیج فارس بکار برده نشه یه جورایی به حقوق ایران لطمه وارد شده
ولی چرا باید اسم خزر که دیگه جزیی از فرهنگ ما شده رو با اسم دریای کاسپی عوض کنیم که محدود به قومیتی کوچک از چندین قومیت گیلانه ؟
من همون دریای خزر رو بکار میبرم
زنده باد ایران
زنده باد گیلان
زنده با رشت
درود به داماش
( شاهین )
نماد کاربر
r4sht
کاربر خیلی فعال
کاربر خیلی فعال

تاريخ عضويت: پنج شنبه دسامبر 08, 2011 12:00 am

پستتوسط metall » چهارشنبه مارس 20, 2013 10:17 pm

[quote:94f03fb68b="r4sht"]دوستای عزیز باید یه مورد رو توضیح بدم
اما در مورد دریای کاسپی باید بگم که در طول تاریخ هیچ وقت این دریا رو با نام کاسپی یصورتی که همه بشناسن نام برده نشده و کاسپی ها هم از تیره و نژاد تالش های کنونی استان گیلان هستن
اما نام خزر معروف ترین نام این دریا بوده که از زمان های بسیار دور تا زمان حال بکار برده شده و ریشه آن قوم خزر بوده ، قومی غیر ایرانی که بعد ها نابود شده و اکنون هیچ جای دنیا خزر رو نمیشناسن
ولی چرا باید اسم خزر که دیگه جزیی از فرهنگ ما شده رو با اسم دریای کاسپی عوض کنیم که محدود به قومیتی کوچک از چندین قومیت گیلانه ؟
من همون دریای خزر رو بکار میبرم[/quote:94f03fb68b]

درباره نظر این دوستمون باید بگم غیر استان گیلان خیلی استان ها و تو رسانه و خیلی از جاه ها از نام مازندران در داخل پرانتز خزر اسنفاده میشه

و بهتره شما تاریخ رو مطالعه کنید که میگید تو تاریخ کسی نام نبرده من نقشه های بسیار قدیمی داشتم در این نام که الان متاسفانه ندارم که نشون بدم وباید این هم بگم اگه کشور ما دریای خزر رو با کاسپی میشناخت الان خیلی بیشتر از این دریا دست ما بود نه انزلیچی و... چون سند بود
نماد کاربر
metall
متعصب سایت
متعصب سایت

پستتوسط nima_beckham » چهارشنبه مارس 20, 2013 10:34 pm

[quote:639a45b3b2="r4sht"]دوستای عزیز باید یه مورد رو توضیح بدم
من همون دریای خزر رو بکار میبرم[/quote:639a45b3b2]

[color=black:639a45b3b2]گیلک ها از اقوام باستانی آمارد و کاسپین هستند و هرگز نمیشه این حرف رو زد (کاسپی ها هم از تیره و نژاد تالش های کنونی استان گیلان هستن ) تالش ها و گیلک ها از نظر نژادی با گیلک ها هم ریشه هستند .
کاس ها مردمانی شجاع و قوی هیکلی که دارای موهای روشن و چشمان آبی و سبز بودند.هنوز هم در زبان گیلکی، به چشمانی این‌چنین «کاس» یا «کاسِ چوم» گفته می‌شود. این اقوام در محل فعلی سکونت گیلک‌ها زندگی میکردند.[/color:639a45b3b2]
[color=darkblue:639a45b3b2]
[size=18:639a45b3b2]چطور میشه با اسم چند تا کارخانه نام زیبای کاسپین رو از یاد ببریم و جاش با یک دروغ شیرین بگیم خزر بومی شده ؟؟؟؟؟؟؟[/size:639a45b3b2][/color:639a45b3b2]

[color=red:639a45b3b2]«مردم خزر به ترکان نزدیک اند ، و اما به ترکان نمانند. و ایشان دو گروه اند: گروهی سیاه چرده باشند و سیاه موی – گویی از نژاد هندوان اند و گروهی سپیدروی باشند و با جمال – و از بت پرستان باشند،- ایشان فرزندان خود را بفروشند…»[/color:639a45b3b2]
[align=center][/align]
نماد کاربر
nima_beckham
کاربر ویژه
کاربر ویژه

پستتوسط miladcivil » چهارشنبه مارس 20, 2013 10:37 pm

[quote:ccbfea4bca="r4sht"]دوستای عزیز باید یه مورد رو توضیح بدم
من همون دریای خزر رو بکار میبرم[/quote:ccbfea4bca]

[color=red:ccbfea4bca]دوست عزیزم r4sht [size=18:ccbfea4bca]بشدت[/size:ccbfea4bca] با نظر شما [size=24:ccbfea4bca]مخالفم [/size:ccbfea4bca]. [/color:ccbfea4bca]

[color=black:ccbfea4bca]مگه هر اشتباهی به هر دلیلی رواج پیدا کرده ما باید انجامش بدیم ؟ الان به اشتباه آذری های ایران تورک لق گرفتن ، اما بیش از 90%
ملت بهشون میگن تورک ، وظیفه اون آذیه هست از تاریخ و اصلیت دفاع کنه .
اما در مورد دریای همیشه کاسپی کاسپین : جز نظر شما چیه اسم گیلانو عوض کنیم ؟ متاسفانه بدلیل نداشتن اطلاعات در طول تاریخ
به این موضوع به این مهمی توجه نشده . بنده بخاطر شرایط جدیدی که در زندگیم بوجود اومده مجبورم هر هفته مسافرت کنم و در طول
این سفر با افرادی بالغ بر 10 تن آشنا میشم ، از نژادهای مختلف : کُرد ، بلوچ ، فارس ، آذری و . . . . واقعا تو کشور ما ضعف تاریخی بیداد
میکنه .
خلاصه ، طی تحقیقات من قوم خ/ز/ر با روابطی که از طریق دولت انزلیچی (شوروی سابق) با دولت مرمزی ایران در زمان قاجار داشتن تونستن
نام این دریا به سود خودشون تحریف کنن .
متاسفانه متاسفانه تو ایران و گیلان هم هیچکسی تلاشی ، فعالیتی و . . . . . نکرد ، اما من معتقدم که حالا امثال ماها که این اطلاع داریم
در قبال قومیت و تاریخ و استان و مردمون موظفیم این تبلیغ انجام بدیم و از حق دفاع کنیم ، ما که قصد زیاده خواهی نداریم . . . .
قدیمی ترین نُسخ تاریخی به زبانهای متفاوت حق به ما میده و کوتاهی در این زمینه بزرگترین خیانت از سمت ماهاست . [/color:ccbfea4bca]
just DAMASH

نماد کاربر
miladcivil
کاربر ویژه
کاربر ویژه

تاريخ عضويت: چهارشنبه جولاي 13, 2011 12:00 am

پستتوسط miladcivil » چهارشنبه مارس 20, 2013 10:42 pm

[quote:1363eeccfc="metall"][quote:1363eeccfc="r4sht"]دوستای عزیز باید یه مورد رو توضیح بدم
من همون دریای خزر رو بکار میبرم[/quote:1363eeccfc]

درباره نظر این دوستمون باید بگم غیر استان گیلان خیلی استان ها و تو رسانه و خیلی از جاه ها از نام مازندران در داخل پرانتز خزر اسنفاده میشه

و بهتره شما تاریخ رو مطالعه کنید که میگید تو تاریخ کسی نام نبرده من نقشه های بسیار قدیمی داشتم در این نام که الان متاسفانه ندارم که نشون بدم وباید این هم بگم اگه کشور ما دریای خزر رو با کاسپی میشناخت الان خیلی بیشتر از این دریا دست ما بود نه انزلیچی و... چون سند بود[/quote:1363eeccfc]

[color=blue:1363eeccfc]در تایید نظرات دوستمون metall ، خوندن چند لینک زیر به r4sht عزیز بعنوان مطالبی جزئی از دریایی اسناد راجع به دریای کاسپین توصیه میکنم [/color:1363eeccfc]

http://www.shahedeshomal.ir/%D8%AF%D8%B ... %B2%D8%B1/

http://www.shahedeshomal.ir/%DA%86%D8%B ... %AA%D8%9F/

http://www.shahedeshomal.ir/%D8%A8%D9%8 ... %81%D8%B9/
just DAMASH

نماد کاربر
miladcivil
کاربر ویژه
کاربر ویژه

تاريخ عضويت: چهارشنبه جولاي 13, 2011 12:00 am

پستتوسط nima_beckham » چهارشنبه مارس 20, 2013 11:16 pm

[quote:e63078c3c6="miladcivil"][quote:e63078c3c6="r4sht"]دوستای عزیز باید یه مورد رو توضیح بدم
من همون دریای خزر رو بکار میبرم[/quote:e63078c3c6]

[color=red:e63078c3c6]دوست عزیزم r4sht [size=18:e63078c3c6]بشدت[/size:e63078c3c6] با نظر شما [size=24:e63078c3c6]مخالفم [/size:e63078c3c6]. [/color:e63078c3c6]

[color=black:e63078c3c6]مگه هر اشتباهی به هر دلیلی رواج پیدا کرده ما باید انجامش بدیم ؟ الان به اشتباه آذری های ایران تورک لق گرفتن ، اما بیش از 90%
ملت بهشون میگن تورک ، وظیفه اون آذیه هست از تاریخ و اصلیت دفاع کنه .
اما در مورد دریای همیشه کاسپی کاسپین : جز نظر شما چیه اسم گیلانو عوض کنیم ؟ متاسفانه بدلیل نداشتن اطلاعات در طول تاریخ
به این موضوع به این مهمی توجه نشده . بنده بخاطر شرایط جدیدی که در زندگیم بوجود اومده مجبورم هر هفته مسافرت کنم و در طول
این سفر با افرادی بالغ بر 10 تن آشنا میشم ، از نژادهای مختلف : کُرد ، بلوچ ، فارس ، آذری و . . . . واقعا تو کشور ما ضعف تاریخی بیداد
میکنه .
خلاصه ، طی تحقیقات من قوم خ/ز/ر با روابطی که از طریق دولت انزلیچی (شوروی سابق) با دولت مرمزی ایران در زمان قاجار داشتن تونستن
نام این دریا به سود خودشون تحریف کنن .
متاسفانه متاسفانه تو ایران و گیلان هم هیچکسی تلاشی ، فعالیتی و . . . . . نکرد ، اما من معتقدم که حالا امثال ماها که این اطلاع داریم
در قبال قومیت و تاریخ و استان و مردمون موظفیم این تبلیغ انجام بدیم و از حق دفاع کنیم ، ما که قصد زیاده خواهی نداریم . . . .
قدیمی ترین نُسخ تاریخی به زبانهای متفاوت حق به ما میده و کوتاهی در این زمینه بزرگترین خیانت از سمت ماهاست . [/color:e63078c3c6][/quote:e63078c3c6]

[b:e63078c3c6]آمارد ها :[/b:e63078c3c6]

[color=black:e63078c3c6]دیاکونوف نام قدیم سفیدرود را آمِرد یا آماردوس ذکر می‌کند و می‌نویسد «منطقهٔ کوهستانی واقع در جنوب شرقی مسیر پایین رود ارس و نواحی مصب قزل اوزن که توسط قبایل کادوسیان و کاسپی‌ها مسکون بوده مطیع ماد نگشته و جز آن سرزمین محسوب نمی‌شود.[/color:e63078c3c6]

[color=darkblue:e63078c3c6]طبق تحقیقات باستان‌شناسی، استان‌های ساحلی دریای خزر احتمالاً از ۷۵٬۰۰۰ سال پیش محل زیست انسان بوده‌است. [/color:e63078c3c6][color=black:e63078c3c6]در ۱۳۳۰ ه. ش. کارلتون *، باستان‌شناس آمریکایی، اسکلت‌هایی از انسان نئاندرتال را که ظاهراً نیای کهن اقوام ساکن کرانه دریای همیشه کاسپین بوده‌است، در غارهای هوتو و کمربند واقع در مغرب بهشهر کشف کرد.[/color:e63078c3c6]

[size=24:e63078c3c6](منبع کتاب گیلان جلد اول )[/size:e63078c3c6]

[b:e63078c3c6]کاسپین ها :[/b:e63078c3c6]

[color=black:e63078c3c6]کاسپی‌ها یا کاسپیان تیره ای سفیدپوست بوده‌اند که قبل از پارس‌ها در شمال و باختر دریای هیرکان زندگی کشاورزی داشتند برخی منابع کاسی‌ها و کاسپی‌ها را دو قوم نام برده‌اند اما بنظر می‌رسد این دو نام هر دو یک ریشه داشته باشد.

آن‌ها به عنوان ساکنان اولیه گیلان معرفی شده‌اند و در کرانه های دریای همیشه کاسپین زندگی می‌کردند. سرزمین آن‌ها در نقشه قدیم خاور، کنارهٔ غربی دریای همیشه کاسپی از ملتقای رود ارس و کر تا جنوب غربی و جنوب این دریا نشان داده شده‌است.[/color:e63078c3c6]

[size=24:e63078c3c6](ماهنامه علمی دریا -محمد عجم مهر)[/size:e63078c3c6]

[b:e63078c3c6]کادوسیان : [/b:e63078c3c6]

[color=black:e63078c3c6]این مردمان در کنار گلای، آماردها، ویتی، آناریاکه و دیگران ذکر شده و پرشمار، مهاجرت کننده و یغماگر توصیف شده‌اند. استرابو ذکر می‌کند که مارکوس آنتونیوس، در یک اردوکشی علیه پارتیان فهمید کادوسیان زوبین اندازها و پیاده نظامی عالی دارند و زین رو با گزنفون که آنها را جنگاورترین می‌خواند هم نظر است. [/color:e63078c3c6]

[size=10:e63078c3c6]به نظر می‌رسد کادوسیان با دولت مرکزی هخامنشی پیوسته مشکل داشته‌اند: می دانیم در ۴۰۵ قبل میلاد در اواخر جکومت داریوش دوم قیامی بوده که تا قیام کوروش ادامه داشته و نیز موارد دیگر رخ داده‌است. به طور خاص در خصوص اردوکشی اردشیر دوم علیه کادوسیان در جریان قیامهای عظیم ۳۸۰ شواهد موجود است. این اردوکشی شکستی مفتضحانه بود و تنها مذاکرات دیپلماتیک توسط ساتراپ تیریبازوس عقب نشینی را ممکن کرد و خود شاه پیاده راه پیمود.[/size:e63078c3c6]

[size=24:e63078c3c6](رادیگر اشمیت - در دانشنامه ایرانیکا)[/size:e63078c3c6]

[b:e63078c3c6]
[color=olive:e63078c3c6]این 3 تا قوم باستانی هست که تو این جنوب کاسپین زندگی میکردند ... و گیلک ا و تالش ها و تبری ها با این اقوام هم ریشه اند :wink: حالا ما بیایم بگیم چون ما گیلکیم پس نباید اسم دریا کاسپین باشه یا کاسپین ها تالش هستند زیاد جالب نیست یا اینکه بگیم چند قومه هستیم !!!!!!!!!!! یا ...

با تشکر از خودم که اینقدر زحمت کشیدم :P :) [/color:e63078c3c6][/b:e63078c3c6] :P :P :P
[align=center][/align]
نماد کاربر
nima_beckham
کاربر ویژه
کاربر ویژه

پستتوسط metall » پنج شنبه مارس 21, 2013 9:59 am

دریای همیشه کاسپی همه بدونن این دریا اسمش کاسپی هست

[img:4acf04be7f]http://www.astroupload.com/uploads/13638599341.jpg[/img:4acf04be7f]

دریای کاسپیان یا دریای خزر

دریای کاسان که به اشتباه دریای خزر نامیده می شود به همراه دریای سیاه ، بحر آزوف ، دریاچه آرال ودریاچه های اطرا ف آن در ازمنه گذشته و دورانهای قدیم زمین شناسی جزء دریای مدیترانه فعلی و فیروزه قدیم بوده است. در اطراف آن آثار سنگهای ماقبل دوران اول زمین شناسی به چشم می خورد.شکل گیری اصلی دریای مورد نظر در دوران سوم وبه ویژه بسته شدن تدریجی اقیانوس تتیس بطرف شرق کوه های آلپ در نتیجه حرکت صفحه آفریقا – عربستان بطرف شمال و نیم کره شمالی بوده است که باعث جدا شدن کامل دریای کاسان ودریای سیاه ازمدیترانه گردیده.بالاخره در دوره چهارم زمین شناسی به شکل امروزی در آمده.که البته روراندگیها و فرورانشهای بوجود آمده در قفقاز کبیر وصغیر وادامه گسلهای قفقاز شکل گیری فعلی دریای شمال را پیریزی کرد.

[color=red:4acf04be7f]حرکت وکوچ اقوام آریایی
[/color:4acf04be7f]
اوستا به عنوان قدیمی ترین سند گذشته جهان خاکی از آن است که اقوام آریایی در حرکت به طرف شمال وفلات ایران زمین در واجه با (ورن)یعنی سرزمین گیلان با مقاومت جدی روبرو شدند.این بدان معنی است که پیش از ورود آریایی ها اقوام گیل و مازن که گل ها و ورن ها هستند که بعدا به وارنا و یا دران وارینک تبدیل گردیدند که در اوستا به وضوح یاد گردیده و کلمه گیلان طبق نوشته رابینو از کلمه محلی وارنا آمده وبعدا به گیلان تبدیل شده.

استقرار و کوچ اقوام آریایی

آنچه مسلم است در منطقه جنوبی دریای شمال ایران به ویژه در سمت جنوب غربی آن مردمانی زندگی می کردند که به کاس مومعرو ف بوده اند وهمانگونه که در تاریخ بابل و ایلام ذکر گردیده تاریخ نویسان یونانی این اقوام را کوسیان یا کیی نام نهادند که در گیلان به عنوان کادوسیان ودر مازندران به نام تپوری ها و ما بین تپوریها و کادوسیان مادها و یا آماردها اسکان داشتند که بعدا در اطراف دره سپید رود سکنا گزیدند .

زنده یاد احمد کسروی در کتاب شهریاران گمنام می نویسد که منطقه گیلان در نقشه های امروزی در زمان سامانیان دیلمان یا دیلمیان معروف بوده که اقامتگاه دو تیره به نام گیل ودیگری دیلم بوده است بطلمیوس این مورخ یونانی این دو تیره را از مادها میداند .علاوه بر آن مردمانی نیز در سواحل جنوب غربی دریای شمال ایران زندگی می کردند که به نام کادوسیان موسوم گشته اند که عده ای می پندارند کادوسیان همان نیاکان تالش های امروزی هستند که در یونانی تالوش و بعدا به تالش و در نوشته های لاتینی کوه های تالیش نامیده شده اند که دنباله آن کوه البرز (البروز) و رشته های کوچک موازی با آن مانند طارم علم کوه وغیره قرار دارد.

قوم کاس یا کاسان

یکی از مورخان ایرانی بنام آقای حسینعلی ستوده که تحقیقات مفصلی انجام داده ودر کتاب خود می نویسد در سواحل جنوبی دریای شمال ایران اقوامی حضور داشتند که معروفترین آنها کاسپیها وکادوسیان وگلها بودند.هرودوت از این اقوام فقط کاسپی ها با سه قوم دیگر بنام پوسیک ها،پانتی مات ها وداری ها نام برد که بعقیده دیاکانوف مؤلف تاریخ ماد همگی قبائلی از کادوسیان بودند ومعلوم شده که کادوس ها بعدا ًبا سگاها که از تنگه های سلسله جبال قفقاز و به ویژه از ناحیه درابنت بطرف ایران سراریز شده با اقوام کادوس طرح دوستی می ریزند ودر بسیاری از کارهای عمرانی وکشاورزی با هم تشریک مساعی می کنند .

سگاها مردمانی جنگجو ودلاور بوده ومعروف است که خون اولین قربانی خود را در حین جنگ می نوشیدند وموهای کشتگان خود را به پادشاه هدیه می کردند. و از پوست کشته شدگان دستمال ، لباس و از کاسه سر آنها جام شراب می ساختند .ردپای سگاها از دیوار چین تا دریای سیاه دیده شده .

همچنین آثاری از ردپای سگاها در رود بار گیلان مشاهده شده که معلوم می شود سگاها در هزاره اول قبل از میلاد به گیلان زمین راه یافته بودند وقوم مارد یا هردوس در منطقه بین تپوری ها (مازندران امروزی ) و کادوس زندگی می کردند و پادشاهان هخامنشی به ماردهای شمال ایران مقرری می دادند که سر به شورش نزنند و یکی از مورخین یونانی می نویسد که کوروش پسر چوپانی از ایل آمارد و یا مارد بوده است.در آثار مکشوفه ای که در شمال ایران بدست آمده معلوم شد که سومری ها با اقوام شمال ایران در ارتباط بوده اند .سومریها ویا شومریها بعدا ً به نام بابل یا آشور معروف شدند و خط سومری ها تصویری بوده و قدمت هفت هزار ساله دارد .در جنوب شرقی دریای کاسپیان گنجینه ای از اشکال وظروف سفالی از سومری ها به دست آمده که نشان می دهد سومریها نیز از جانب شمال ایران زمین به سمت جنوب کوچ کرده اند.

کاسها یا کاسپیها چه کسانی بوده اند؟

درنوشته های آقای عزیز طویلی به نقل ا زمورخ نامی کایوس پلینوس یاد آور می شود که در تمام مناطق واقع در جنوب دریای کاسپیان جایگاه کاسپی ها به خوبی مشخص گردیده .لذا کاس با پسوند پی به نام کاسپی و با پسوند سی به نام کاس سی از قدیمی ترین اقوام ما قبل آریایی بوده اند که در سراسر ساحل دریای شمال ایران زندگی می کرده اند .

هنوز هم در شمال ایران کلمه کاس در لهجه گیلکی متداول است مانند «کاس چوم» یعنی چشم آبی «کاس ماره» یعنی مادر چشم زاغ «کاس کولی» یعنی ماهی چشم زاغ کوچک وبالاخره «کاس آقا» مرد چشم زاغ .می توان نتیجه گرفت که کاس ها به دو تیره ساحلی و کوهستانی تقسیم می شوند جلگه نشینان ساحلی را کاس ساحلی و دسته دیگر را کاس کوهستانی و یا کاس سی می گفتند که تا کوه های زاگرس رخنه کرده و به جلگه های بین النهرین ویا مزوپوتام راه یافته اند شاخه ای از کاسهای کوهستانی در مناطق دیگر ایران به ویژه لرستان وبخشی از کردستان اقامت کردند .

وطبق شواهد وقرائن زیادی معلوم گردیده است که کاسها بر دو جبهه کوه های البرز تسلط پیدا کرده اند از این رو ضرورت نامیدن دریای شمال ایران به دریای کاسان و یا کاسپیان به خوبی احساس می گردد.ونیز کوه البرز بنام کوه کاس و یا سلسله جبال کاسپیان و محدوده بین کوه البرز و دریاچه نمک را دروازه کاسپیان نامیده اند .در نوشته های حمورابی آمده است که کاسی ها یا کالیت ها و یا به قول اروپایی ها کاشوها بابل را گرفتند و حدود ۶۰۰سال در آنجا سلطنت کردند واینها اساساً در لرستان سکونت داشتند و تشکیل طوایف لر کوچک را داده اند .

استرابن مورخ نامی در کتاب خود می نویسد که اهالی زاگرس که عمدتاً از کوه های لرستان سرازیر گشته اند مهاجرانی هستند که از جانب دریای کاسپیان آمده وبه آنها کوسیها و یا کوسیان می گفتند واضافه می نماید که راه حرکت کاس سی ها که دریایی داشتند به نا م های کیسی سی یا کوشائیو و کاش شو از طرف کرمانشاهان ولرستان به بخش های غربی کوه های زاگرس رخنه نمودند .باستان شناسان دیگری به نام هرتسفله و سر آرتور کیث در بررسی صنایع ایران متذکر می گردند که کلمه کاسپیان نام مردم فلات ایران زمین قبل از ورود آریایی ها می باشد و اضافه مینماید که کاسپی ها در اوائل هزاره چهارم وپنجم قبل از میلاد به کار کشاورزی اشتغال داشته و دانش کشاورزی از قلمرو کاسپیان به سرزمین های دیگر تا حوالی رودها ی سیحون وجیحون و از سوی دیگر به دجله وفرات سرایت کرده است .

و باز هرتسفله در نوشته های دیگر خود تاکید کرد که اقوام ایلامی ،لولوبی و گوتی ونیز اورارتو که در حوالی کوه های زاگرس زندگی می کرده اند ازیک گروه نـژادی و زبانی به نام کاس پی و یا کاس سی می باشند .

قوم خزر

دریای خزر از نام قومی بنام خزرها گرفته شده .خزرها مردمانی از ترک های آسیای مرکزی بوده که در اطراف مغولستان و شمال دریاچه آرال زندگی می کرده اند ودر سده های هفت و هشت میلادی به اطراف دریای شمال ایران مهاجرت نموده و حکومت ستمکار و زور گویی داشتند که گویا بعد ها هم به آیین یهودی در آمده بودند .قبلا مذهب خاصی نداشتند .این قوم چندین سده بر سراسر جلگه های ساحل جنوبی دریای کاسپیان که مناطقی سبز و خرم با طراوت و حاصلخیز بوده است به زور گویی و باج خواهی ادامه دادند . بعد ها در حرکت به سمت استپ های انزلیچی و غرب دریای کاسپیان به دست قبایل تاتار انزلیچی ها منقرض گشتند .

اینان اسم دریای کاسپیان را به د ریای خزر تغییر دادند و امروزه شاهد هستیم که جامعه بین المللی دریای کاسپین را که برگرفته از نژاد کاسپی ها در هزاره های قبل از میلاد مسیح می داند ، در تمام نوشته ها ،اسناد و مدارک تاریخی و بین المللی و رژیم حقوقی این دریای صلح و دوستی را به نام کاسپین پذیرفته اند و یقیناً پیشنهاد تغییر اسم از خزر به کاسپیان مورد توجه مسئولین واندیشمندان کشور قرار خواهد گرفت.

منبع : ایالت کاسپین (برگرفته از نشریه بارفروش و سخنرانی دکتر محمد رضا اسپهبد)
همه دنیا به دنبال عشق میگردن ولی واسه من همه دنیا یعنی تو
تصوير
نماد کاربر
metall
متعصب سایت
متعصب سایت

پستتوسط r4sht » پنج شنبه مارس 21, 2013 2:22 pm

در جواب دوستان عزیز باید یکی یکی جواب بدم
اول از اینکه نام دریایی کاسپین یه نام بین المللی بوده و زمانی که این نام در نقشه های کشور های غربی بکار برده شده در ایران نام خزر رواج داشته و بعد ها دوستای جوان و احساساتی ما بخاطر حس قومیت خواهی ( فاشیست قومیتی ) به این موارد روی آوردن و حتی من دیدم دوستان همشهری که خودشون رو ایرانی نمیدونن و فقط یه گیلان و رشت اکتفا میکنند و باید بدونن که کاملا این کارشون سیاست پشت پرده دشمنان ایران هستش که با ترویج قومیت گرایی بین همه اقوام ایرانی میخوان مانع اتحاد اونا بشن که بیشتر از این وارد این بحث نمیشم

در مورد لینک آدرسی که دوست ما گذاشت باید بگم کدام کشوری قویمت خزر داره الان که این اسم یه جورایی برای اونها دچار حق بشه ؟
اگه شما میگین انزلیچی در زمان قاجار این اسم رو گذاشته باید بدونین این اسم از زمان های ساسانی و حتی قبل تر بکار برده شده و خود انزلیچی در جنگ قوم خزر رو نابود کرده
در هر حال اگه صرفا منطق شما اینه که چون این اسم که الان بومی شده و نمیتونین این موضوع رو انکار کنین ریشه ایرانی نداره پس باید همه اسامی های غیر ایرانی رو هم حذف کرد:
از الان هرکی اسمش :
حسن علی محمد حسین سعید وحید ...... هست و ریشه عربی داره اسمش رو عوض کنه
واحد پولی ریال که ریشه اسپانیایی و تومان که ریشه ترکی داره بکار نبرید
کلمات انگلیسی بکار نبرید
میتونین ؟
حرف شما فقط از تعصب کور کورانه و عشق بیش از منطق شما به قومیت شماست که این هم زیاده روی هست
و در جواب دوست عزیزی که ریشه کل گیلان رو یکی میدونه باید بگم اشتباه میکنی
ریشه کاسپی ها ( تالش ها ) با ما رشتی ها فرق داره
و حتی کلی اقوام دیگه هم جز کادوس و کاسپین بوده که ریشه یکی هم نداشتن باهم
مانند ماسوله ای ها با رودباری ها و دیلمی ها و .............
بنده به هیچ وجه با شما موافق نیستم که اسم خزر رو که دیگه اسمی بومی گیلان هست رو با اسم کاسپی که تالش هست عوض کنم
در کل ایران هم نام دریا خزر بکار برده میشه و اگه از مردم استان های دیگه بپرسین اسم خزر رو گیلانی میدونن
در کل اسم خزر با تغییر شرایط زمانی و سیاسی و اجتماعی بهتره
زنده باد ایران
زنده باد گیلان
زنده با رشت
درود به داماش
( شاهین )
نماد کاربر
r4sht
کاربر خیلی فعال
کاربر خیلی فعال

تاريخ عضويت: پنج شنبه دسامبر 08, 2011 12:00 am

پستتوسط metall » پنج شنبه مارس 21, 2013 2:57 pm

[quote:a0c73c7fd6="r4sht"]در جواب دوستان عزیز باید یکی یکی جواب بدم
اول از اینکه نام دریایی کاسپین یه نام بین المللی بوده و زمانی که این نام در نقشه های کشور های غربی بکار برده شده در ایران نام خزر رواج داشته و بعد ها دوستای جوان و احساساتی ما بخاطر حس قومیت خواهی ( فاشیست قومیتی ) به این موارد روی آوردن و حتی من دیدم دوستان همشهری که خودشون رو ایرانی نمیدونن و فقط یه گیلان و رشت اکتفا میکنند و باید بدونن که کاملا این کارشون سیاست پشت پرده دشمنان ایران هستش که با ترویج قومیت گرایی بین همه اقوام ایرانی میخوان مانع اتحاد اونا بشن که بیشتر از این وارد این بحث نمیشم

در مورد لینک آدرسی که دوست ما گذاشت باید بگم کدام کشوری قویمت خزر داره الان که این اسم یه جورایی برای اونها دچار حق بشه ؟
اگه شما میگین انزلیچی در زمان قاجار این اسم رو گذاشته باید بدونین این اسم از زمان های ساسانی و حتی قبل تر بکار برده شده و خود انزلیچی در جنگ قوم خزر رو نابود کرده
در هر حال اگه صرفا منطق شما اینه که چون این اسم که الان بومی شده و نمیتونین این موضوع رو انکار کنین ریشه ایرانی نداره پس باید همه اسامی های غیر ایرانی رو هم حذف کرد:
از الان هرکی اسمش :
حسن علی محمد حسین سعید وحید ...... هست و ریشه عربی داره اسمش رو عوض کنه
واحد پولی ریال که ریشه اسپانیایی و تومان که ریشه ترکی داره بکار نبرید

کلمات انگلیسی بکار نبرید
میتونین ؟
حرف شما فقط از تعصب کور کورانه و عشق بیش از منطق شما به قومیت شماست که این هم زیاده روی هست
و در جواب دوست عزیزی که ریشه کل گیلان رو یکی میدونه باید بگم اشتباه میکنی
ریشه کاسپی ها ( تالش ها ) با ما رشتی ها فرق داره
و حتی کلی اقوام دیگه هم جز کادوس و کاسپین بوده که ریشه یکی هم نداشتن باهم
مانند ماسوله ای ها با رودباری ها و دیلمی ها و .............
بنده به هیچ وجه با شما موافق نیستم که اسم خزر رو که دیگه اسمی بومی گیلان هست رو با اسم کاسپی که تالش هست عوض کنم
در کل ایران هم نام دریا خزر بکار برده میشه و اگه از مردم استان های دیگه بپرسین اسم خزر رو گیلانی میدونن
در کل اسم خزر با تغییر شرایط زمانی و سیاسی و اجتماعی بهتره[/quote:a0c73c7fd6]

با بخشی از حرفات موافقم اونم اینه که کشور های دیگه ایران بزرگ رو نمیخوان و با حس قومیتی سعی در تجذیه کشور ها دارن مثل سودان و...
حس افراطی قومیتی بده اگه اینجوری باشه کردستان و آذربایجان دوست دارن جدا بشن از ایران چیزی نمی مونه ولی همه چیز رو با هم قاطی نباید کرد

یک بار دیگه این متن رو بخون

قوم خزر

دریای خزر از نام قومی بنام خزرها گرفته شده .خزرها مردمانی از ترک های آسیای مرکزی بوده که در اطراف مغولستان و شمال دریاچه آرال زندگی می کرده اند ودر سده های هفت و هشت میلادی به اطراف دریای شمال ایران مهاجرت نموده و حکومت ستمکار و زور گویی داشتند که گویا بعد ها هم به آیین یهودی در آمده بودند .قبلا مذهب خاصی نداشتند .این قوم چندین سده بر سراسر جلگه های ساحل جنوبی دریای کاسپیان که مناطقی سبز و خرم با طراوت و حاصلخیز بوده است به زور گویی و باج خواهی ادامه دادند . بعد ها در حرکت به سمت استپ های انزلیچی و غرب دریای کاسپیان به دست قبایل تاتار انزلیچی ها منقرض گشتند .

اینان اسم دریای کاسپیان را به د ریای خزر تغییر دادند و امروزه شاهد هستیم که جامعه بین المللی دریای کاسپین را که برگرفته از نژاد کاسپی ها در هزاره های قبل از میلاد مسیح می داند ، در تمام نوشته ها ،اسناد و مدارک تاریخی و بین المللی و رژیم حقوقی این دریای صلح و دوستی را به نام کاسپین پذیرفته اند و یقیناً پیشنهاد تغییر اسم از خزر به کاسپیان مورد توجه مسئولین واندیشمندان کشور قرار خواهد گرفت.

راستی نقشه های تاریخی هست که ایرانی ها این دریا رو دریای کاسپی و یا بحر کاسپی خودشون معرفی کردن

بازم اگه قانع نشودید دیگه نظر شماست
نماد کاربر
metall
متعصب سایت
متعصب سایت

پستتوسط MEHRDAD » پنج شنبه مارس 21, 2013 3:09 pm

r4sht : برادر شما می خوای از اینور بوم نیفتی داری از اونور میفتی!
اینجا جای بحث های سیاسی و... نیست پس بهتره به قوانین سایت احترام بگذارید و چنین بحث هایی رو انجام ندید . وقتی میگم سیاسی یعنی از هر جناح .. چه این سمتی که شما خوشت میاد چه اون سمتی که بدت میاد.

شما یک عقیده ای داری و محترم اما از ادبیاتی استفاده نکن من همچی می دونم شما هیچی نمیدونی . یعنی چی "تعصبات کور کورانه " و...؟
این رو به عنوان اخطار عنوان کردم چون با توجه به این طرز بیان ایجاد حساسیت میشه و شخص مخالف نظر شما هم میاد و ممکنه چیزهایی رو بیان کنه که برخلاف این تاپیک و چارچوب سایت هست . دوست ندارم مسیر مباحث منحرف بشه ، چون به دنبال اون تصمیمات دیگه ای ممکن هست گرفته بشه.
یعنی شما می خواید بفرمائید سایت شاهد شمال که نزدیک به مهندس جعفرزاده نماینده مجلس هست هم داره مباحث سیاسی رو دنبال می کنه؟ :roll:
تصوير

نماد کاربر
MEHRDAD
مدیر سایت
مدیر سایت

تاريخ عضويت: يکشنبه سپتامبر 05, 2010 12:00 am

بعدي

بازگشت به فقط گیلان

چه کسي حاضر است ؟

کاربران حاضر در اين انجمن: بدون كاربران آنلاين و 1 مهمان