در جریان قرار داد های گلستان و ترکمنچای و آخال و پاریس و .... که بخش های زیادی از مناطق مختلف خوب یا بد خوشبختانه یا متاسفانه برای همیشه در تمامیت و کلیت از ایران جدا شد من یک سوال دارم مثالم را از قفقاز می زنم چون قفقاز از نظر فرهنگی نزدیک ترین سرزمین به گیلان ماست
اینها وقتی از ایران جدا شدند به خاک انزلیچی ضمیمه شدند و بعدش که با انقلاب کمونیستی اسم انزلیچی تزاری شد شوروی جزئی از خاک شوروی شدند و بعد از فروپاشی شوروی هر کدام کشور مستقل شدند
سوال من اینه که آقا چرا اینا هنوز آذری - ترکمن - گرجی - ارمنی و حتی تالش و.. .... هستند و به آذری و ترکمنی و گرجی و ارمنی و تالش و... بودنشان افتخار می کنند ولی ایرانی یا شورویچی نیستند و بعضا علاقه چندانی به شوروی و ایران هم ندارند و خودشان را ایرانی نمی دانند ؟
سوال دیگه من اینه که وقتی تو اینترنت گشت می زنم یا با بعضی از ایرانی ها صحبت می کنم اینا می گن این سرزمین ها باید به ایران برگرده و دوباره ضمیمه خاک ایران بشه و اینا از تهران و مناطق مرکزی ایران فرمانبرداری کنند و منابعشان را دو دستی تقدیم آقایان کنند سوال من اینجاست شما به عنوان یک ایرانی آیا هنوز هم فکر می کنید که بشه این مناطق را به ایران برگر داند ؟ اگر جواب شما بله هست با چه عملی می خواهید این مناطق را به ایران برگردانید ؟ آیا با انجام رفراندوم مردم اون سرزمین ها راضی می شوند که هموطن شما بشوند ؟
به نظر شما این قرار داد ها برای مردمان بومی مناطق جدا شده مثبت بود یا منفی ؟