عضو شورای اسلامی شهر رشت:
تیمداری حرفهای شهرداری رشت اشتباه بزرگ است
[img:2ef87ede44]http://media.farsnews.com/media/Uploaded/Files/Images/1391/01/10/13910110000087_PhotoA.jpg[/img:2ef87ede44]
خبرگزاری فارس: عضو شورای اسلامی شهر رشت تیمداری حرفهای را به عهده اداره کل ورزش و جوانان دانست و گفت: تیمداری حرفهای شهرداری رشت اشتباه بزرگی است.
خبرگزاری فارس: تیمداری حرفهای شهرداری رشت اشتباه بزرگ است
حجتالاسلام محمد حسنخواه امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در رشت درباره جداسازی ورزش حرفهای از بدنه شهرداری اظهار کرد: امروزه ورزش در جهان معاصر یکی از اثرگذارترین پدیدهها در مسایل اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی است و حکومتها نیز آن را بعدی از توسعه یک جامعه میدانند و سرمایهگذاریهای کلانی در این زمینه انجام میدهند که دلیل این امر به محبوبیت عمومی آن بر میگردد.
وی جهتدهی سرمایهگذاری و برنامهریزی را مهم دانست و افزود: این جهتدهی کمک میکند تا حکومت بتواند به اهداف عالیه نظام برسد و این امر در کشورهای مختلف متفاوت است.
عضو شورای اسلامی شهر رشت با بیان اینکه ساختار ورزش در کشورهای توسعه یافته تعریف شده است، ابراز کرد: هر بخش به وظایف خاص خود میپردازد و سلامتی شهروندان به عنوان مهمترین شاخص توسعهیافتگی در آن کشور محسوب میشود.
وی ادامه داد: به طور کلی در ایران ساختار ورزش کشور طبق سند توسعه تربیتبدنی از نظر سطوح مشارکت و طبقهبندی ورزشی به چهار مولفه اصلی تقسیم میشود.
حسنخواه، ورزشهای همگانی را با رویکرد تفریحی در راستای ارتقای سلامت و نشاط اجتماعی، ورزش تعلیمی و تربیتی با رویکرد آموزشی، ورزش قهرمانی با رویکرد رقابتی، ورزش حرفهای با رویکرد کسب و کار عنوان کرد و گفت: با بررسی دو مولفه ورزشهای همگانی و ورزشهای حرفهای، اینکه شهرداریها در کدام یک از این مولفهها جای دارند، مورد بحث است.
وی افزود: ورزشهای همگانی با رویکرد تفریحی در راستای ارتقای سلامتی و نشاط اجتماعی طبق فرمایشهای گهربار مقام معظم رهبری که «امر به ورزش را امر به معروف» میدانند، است.
رئیس شورای اسلامی شهرستان رشت ورزش برای جوانان را امری لازم و افراد مسن نیز واجب خواند و تصریح کرد: مقام معظم رهبری فرمودند که ورزش همگانی برای همه لازم است و یک بخش از مسئله تامین سلامت موضوع ورزش همگانی است که بنده بارها توصیه کردم ورزش برای همه لازم است و نشاط، آمادگی، حوصله کار در سایه ورزشهای عمومی و همگانی برای جامعه تامین میشود.
وی با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری، ورزش همگانی را به معنای تربیت بدنی و ورزش برای همه دانست و افزود: ایجاد امکانات و بستر مناسب زمینه ارتقای سلامتی و نشاط اجتماعی در افراد جامعه و شهروندان را فراهم میکند.
حسنخواه داشتن جامعهای سالم و نسلی با نشاط و پویا را از مهمترین اهداف نظام اجتماعی نامید و تصریح کرد: همواره این موضوع مورد تاکید بیشتر کشورهای پیشرفته قرار دارد و ایجاد امکانات لازم برای ورزش یک حق است نه نیاز.
وی درباره تربیت بدنی یا ورزش به عنوان کسب و کار، ابراز کرد: ورزش حرفهای نوعی تجارت است که ورزشکاران حرفهای در آن سهم عمدهای دارند و روابط بین ورزشکاران حرفهای، باشگاههای حرفهای، سهامداران، حامیان مالی، تبلیغات، بخش رسانهای و شرطبندی از ویژگیهای این ورزشهاست.
رئیس کمیسیون بهداشت شورای اسلامی شهر رشت خاطرنشان کرد: با بررسی و مقایسه این دو مولفه مشاهده میشود که ورزشهای همگانی جنبه عمومی دارد و به نوعی با توسعه شاخص سلامت پایدار همخوانی داشته و با مشارکت حداکثری مردم انجام میشود چنانچه در سند راهبردی ورزش و تربیت بدنی است و در کلانشهرهای ایران نیز بیان شده که ورزش همگانی اقدامی در راستای توسعه عدالت اجتماعی بوده و باید با حداقل فضا و منابع شرایط پرداختن به ورزش قابل دسترس، ارزان و عملی برای شهروندان مهیا شود.
وی با اشاره به اینکه توسعه ورزش همگانی یک هزینه اضافه نیست، تصریح کرد: ورزش همگانی سرمایهگذاری در ارتقای بهداشت، سلامت فردی و همچنین توسعه رفاه اجتماعی محسوب میشود.
به گفته حسنخواه، این سند در اهداف کمی خود به دنبال ایجاد اماکن ورزشی و تجهیز آن راهاندازی و توسعه ایستگاههای تندرستی، ایجاد رقابتهای ورزشی در محلهها، برگزاری کلاسهای آموزشی ویژه شهروندان، برگزاری مسابقات و همایشهای مختلف ورزشی در بین شهروندان با تاکید بر خانواده و... است.
وی با بیان اینکه این سند برنامههای ورزش شهرداریها را بیان میدارد، تصریح کرد: رویکرد اصلی شهرداریها در ورزش توجه به ورزش عمومی و همگانی و دسترسی آسان و راحت مردم به استفاده از امکانات ورزشی رایگان و ارزان است و مسئولیت ورزش همگانی به نوعی در برنامه پنجم بر عهده شهرداریها گذاشته شده و بر اساس بند 6 ماده 55 قانون شهرداریها فعالیت تربیت بدنی و ورزش جزو وظایف شهرداریها قرار دارد.
رئیس کمیسیون بهداشت شورای اسلامی شهر رشت ادامه داد: در این مصوبه مساعدتهای مالی به انجمن تربیت بدنی و ورزش مورد تاکید قرار گرفته است و در حقیقت قانونگذار برای شهرداریها رسالت و فعالیتهای ورزشی را به منظور ارتقای سلامتی با توسعه ورزش همگانی و ایجاد زمینههای مناسب فعالیتهای ورزشی برای تمام اقشار جامعه پیشبینی کرده است.
وی با تصریح بر اینکه در ورزش حرفهای هدف کسب و کار و تجارت نبوده و اداره آن بر عهده باشگاهها است، ابراز کرد: صرف هزینههای میلیاردی برای ورزش حرفهای، به نظر میرسد بیشتر منجر به کمتحرکی یعنی تماشای مردم در پای تلویزیون و ورزشگاه میشود.
حسنخواه اضافه کرد: در صورتی که هدف ورزش همگانی کسب سلامتی و نشاط اجتماعی است، با این رویکرد شورای اسلامی حدود 5 سال با برنامهریزی منسجم خود را از ورزش حرفهای به ورزش همگانی تغییر داده به طوری که امروز نگاهی گذرا به عملکرد میتواند نفوذپذیری ورزشی شهرداری را در محلههای شهر دید.
وی، ساخت چمن مصنوعی در پارک قدس رشت، آزادسازی حریم رودخانه و تبدیل آن به فضای ورزشی و پارک، ساخت پارک ویژه بانوان و سالن ورزشی بانوان، ساخت زمینهای روباز و سرپوشیده در محلات، برگزاری مسابقات محلات، آموزش ورزش بیش از 5 هزار نفر از شهروندان، ایجاد ایستگاههای ورزشی صبحگاهی، توسعه ستهای ورزشی پارکی، برگزاری همایشهای پیادهروی، کوهروی عمومی، جشنوارهها و ... را نشانههای ترویج و تقویت ورزشهای عمومی و ایجاد انگیزه برای فعالیتهای ورزشی و مشارکت بیشتر شهروندان نامید که طبق منویات مقام عظمای ولایت است.
این عضو شورای اسلامی شهر رشت افزود: با تجربهای که شهرداری رشت در سالهای گذشته در بحث تیمداری داشته به نظر میآید که آزموده را آزمودن خطاست و راه صحیح و ثواب برای شهرداری توجه ویژه به توسعه شاخصهای سلامت شهروندان است.
وی درباره بررسی حقوقی هزینههای ورزش حرفهای گفت: شهرداری به عنوان یک نهاد عمومی و غیر دولتی به منظور ارائه خدمات عمومی، تامین نیازمندیهای همگانی و ایجاد امکانات رفاه ایجاد شده، نقش مهمی در اداره امور شهری دارد.
حسنخواه خاطرنشان کرد: با توجه به درآمد شهرداریها بهویژه شهرداری رشت از طریق مردم که با عوارض و دیگر موارد قانونی وصول میشود آیا میتواند هزینههای میلیاردی در ورزش حرفهای را انجام دهد.
رئیس شورای اسلامی شهرستان رشت گفت: آیا انجام هزینههای میلیاردی توسط شهرداریها از جمله شهرداری رشت در ورزش حرفهای سودی به حال شهروندان دارد و با توجه به مشکلات شهری مانند وضعیت آسفالت خیابانها، پروژههای نیمهتمام و رها شده، نبود سیستم حمل و نقل مناسب، کمبود فضای سبز و ورزشی، مشکلات ترافیکی، کمبود نقدینگی در شهرداری و...، به نظر میرسد مدیران شهری با بازنگری در روشها و تاسی به واقعیتهای موجود قبل از هر تصمیم با مشاورههای لازم منافع مردم را مورد لحاظ قرار دهند.
وی یادآور شد: گیلان حدود 25 رشته ورزشی با 95 تیم آقایان و خانمها در لیگهای ورزشی دارد و هر کدام از این تیمهای ورزشی نیازمند مساعدت و حمایت مالی و معنوی هستند که بارها به اعضای شورای شهر درخواست مشارکت بسیار ناچیز با شرکت در مسابقات را دارند که همواره با پاسخ منفی مواجه شدند.
حسنخواه با ابراز مخالفت با تیمداری حرفهای شهرداری رشت مانند تیم والیبال، افزود: حمایت همه جانبه و سرپرستی رشتههای خاص ورزشی مانند والیبال، آیا ترجیح بلامرجح نیست و آیا درست است در پایان عمر شورای شهر ما برای آینده شهر و شورای شهر و شهرداری تصمیم اینگونه کلان داشته باشیم و دیگر رشتههای ورزشی مانند کونگنو، کشتی، بدمینتون، وزنهبرداری، بسکتبال، شنا، ورزشهای باستانی و ... چه گناهی دارند که مغفول واقع میشوند در حالی که بعضی از رشتهها دارای رتبه بهتری هستند.
عضو شورای اسلامی شهر رشت ابراز کرد: در مقابل انبوه درخواستهای مالی و معنوی بسیار ناچیز نهادهای فرهنگی غیردولتی از جمله کانونها، هیئتهای قرآنی، مذهبی و هیئتهای ورزشی محلات چگونه میتوان پاسخ داد.
وی اذعان کرد: شورای شهر رشت قرار بود در پایان عمر این شورا تیم فوتبال داماش را تحویل بگیرد و پس از آن تیم فوتبال سپیدرود و در نهایت عهدهدار تیم والیبال شود که به نظر نمیرسد این کار با فکر و اندیشه و حمایت از ورزش باشد.
حسنخواه با اشاره به اینکه اعضای شورای اسلامی شهر رشت قسم یاد کردند که بر اساس صلاح و صرفه شهرداری و شهروندان گام بردارند، متذکر شد: به نظر میرسد بیشتر شهرداریهای کشور با توجه به اینکه بودجه سالانه آنها چندین برابر بودجه رشت است عاقلانه فکر کردهاند و به طور حرفهای دنبال تیمداری نیستند مگر تعداد اندک که آنها نیز پشیمان هستند.
وی با بیان اینکه برخی از نمایندگان مجلس در رشت از کیسه خلیفه میبخشند، ابراز کرد: آنها چشم به بودجه ناچیز شهرداری دوختهاند در حالی که میدانند از گذشته تا کنون نمایندگان مجلس در جذب بودجه برای پروژههای کلان در دست اقدام و انجام شده شهرداری نقشی نداشتند.
رئیس شورای اسلامی شهرستان رشت تصریح کرد: شهرداری کلانشهر رشت با پول مردم رشت اداره میشود و شایسته است نمایندگان مجلس از بودجه شهرداری برای خود طرفدار نگیرند و بروند دنبال بودجههای متمرکز کشوری و در امر توسعه همهجانبه ورزش گام بردارند و به فکر تقویت اداره ورزش و جوانان استان که متولی اصلی ورزش است، باشند.
حسنخواه اظهار امیدواری کرد که اعضای شورای اسلامی شهر رشت در مدت پایانی عمر شوراها به دور از سیاسیکاری در تمام زمینهها بهویژه در امر ورزش به تقویت از ورزشهای همگانی بپردازند و تمام رشتههای ورزشی را یکسان ببینند و از آنها حمایت کنند.
منبع:
http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13910710001386
==========
اینو گذاشتم که کسایی که رای نمیدن یا میدن بفهمن چه کسایی نمایده شهرشون میکنند!!!