[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4752: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4754: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4755: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4756: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
تالارهای گفتمان هواداران داماش گیلان • مشاهده مبحث - تدریس زبان گیلکی در مدارس چه اهمیتی دارد ؟

تدریس زبان گیلکی در مدارس چه اهمیتی دارد ؟

مطالب عمومی و متفرقه و مقالات تاریخی مربوط به استان را در این بخش قرار دهید

مديران انجمن: meraj130, MAZIYAR, antiros

پستتوسط SajjaD_46 » چهارشنبه سپتامبر 26, 2012 10:37 am

در ادامه هم اینو فقط می تونم بگم که منم کـــــــــــــــــاملاً موافقم با این فرهنگ سازی که بتونیم گیلکی رو کامل جا بندازیم تو خانواده ها .منظورم زبان اصیل گیلکی هستش ، که خیلی از ما ها هم اگه تو صحبتا بشنویم ، حالیمون نمیشه . اینم نیاز به افراد قدیمی یا متخصص داره که کاملا به زبان زیبا و شیرین و شیوای گیلکیمون وارد باشن . شاید سر حرف می شه همه ی ما میگیم که گیلکی بلدیم و حرف می زنیم ، ولی خود من به شخصه اونجوری که پدر بزرگامون صحبت می کردن و می کنن نمی تونم و بلد نیستم حرف بزنم متاسفانه . :? به نظر من اگه می خواد آموزشی باشه ، باید زبان کاملا اصیل گیلکی باشه ، نه فقط یه لهجه و گویش .
آبراران عزیز . . با مَرَ ببخشید اگه پور چانگی بوگودم :oops:
اخبار روز IT ، آموزش و ترفند در : http://shorumsoft.blogfa.com

آبای همیشه زیر مایی
سرور هرچی مرده . . آبرار گیله مرده
فقط دامــــاش + + سپیــــدرود
نماد کاربر
SajjaD_46
کاربر نیمه حرفه ای
کاربر نیمه حرفه ای

تاريخ عضويت: دوشنبه فبريه 27, 2012 12:00 am

پستتوسط navid_rasht » چهارشنبه سپتامبر 26, 2012 1:24 pm

منظور از زبان اصیل گیلکی چبه؟گیلکی 50 سال پیش؟صد سال پیش یا بیشتر؟
زبان ها در طول زمان تغییر میکنن ولی میتونن پیشرفت هم بکنن.
بدونه کل ایران
داماش میشه قهرمان
نماد کاربر
navid_rasht
کاربر فعال
کاربر فعال

تاريخ عضويت: شنبه دسامبر 17, 2011 12:00 am

پستتوسط 333 » چهارشنبه سپتامبر 26, 2012 1:43 pm

[quote:b629eec2da="navid_rasht"]منظور از زبان اصیل گیلکی چبه؟گیلکی 50 سال پیش؟صد سال پیش یا بیشتر؟
زبان ها در طول زمان تغییر میکنن ولی میتونن پیشرفت هم بکنن.[/quote:b629eec2da]
مشکل همینه که معلوم نیست و آکادمیک نشده
کی این اصل قانون اساسی میخواد اجرا بشه معلوم نیست
مشکل الان اینه از لحاظ دانش لغات افراد قوی نیستند لغات زیادی در گیلکی هست که اصلا معادل فارسی هم نداره یک کلمه گیلکی یه خط توضیح فارسی میخواد ولی این لغاات کمتر استفاده میشه
نماد کاربر
333
کاربر فعال
کاربر فعال

تاريخ عضويت: پنج شنبه مه 17, 2012 12:00 am

پستتوسط metall » چهارشنبه سپتامبر 26, 2012 5:21 pm

همون طور که من قبلا گفتم و مثال های زدم مشکل خیلی بیشتره از این هاست اول باید به اون رسید بعد به بقیه

من میگم اونای که تازه گیلکی حرف میزنن هم اصل کامات رو فراموش کردن و فارس رو به لحجه میگن باز م مثال رو تکرار

فندرستن >که میشه دیدن مشاهده کردن ولی خیلی کم استفاده میشه در زبان گیلکی
همه دنیا به دنبال عشق میگردن ولی واسه من همه دنیا یعنی تو
تصوير
نماد کاربر
metall
متعصب سایت
متعصب سایت

تاريخ عضويت: سه شنبه فبريه 14, 2012 12:00 am

پستتوسط khorami201 » چهارشنبه سپتامبر 26, 2012 5:53 pm

[color=black:ab87d30cdb]متاسفانه حال و روز زبان شیرین گیلکی در جمعیت شهرنشین گیلان ، بسیار وخیم و اسف بار است. در انزلیچی بیشتر از کلمات اصیل و اصلی گیلکی استفاده میکنند ولی در شهرها بسیاری از واژگان اصیل جای خودشان را به کلمات فارسی داده اند که این قضیه واقعا پایه های زبان گیلکی رو سست و متزلزل مینماید. [b:ab87d30cdb]بنده پیشنهادی دارم : اگر کاربرای سایت همت بکنند و هرکس به نوبه خودش تو همین تایپیک چند نمونه از واژه های اصیل را که شنیده اند ، بگذارند تا بقیه هم با آن واژگان آشنا شوند خیلی مفید واقع خواهد شد.[/b:ab87d30cdb]این امکان وجود دارد که شما چند کلمه جایی شنیده اید و ارایه کنید که بسیاری از دوستان تا به حال نشنیده باشند و بلعکس. همین کلمات را میشودبه دوستان و آشنایان انتقال داد. اگر با این کار حتی ده نفر هم با کلمات اصیل آشنا گردند خودش در جای خود بسیار حایز اهمیت است..شاید در نگاه اول کار کوچکی به نظر بیاد ولی مدنظر داشته باشید که همه کارهای بزرگ روزی از جای کوچکی شروع شده اند.[/color:ab87d30cdb]
نماد کاربر
khorami201
کاربر فوق حرفه ای
کاربر فوق حرفه ای

تاريخ عضويت: جمعه اکتبر 21, 2011 12:00 am

پستتوسط Majid_Rasht » چهارشنبه سپتامبر 26, 2012 5:56 pm

وجود چنین مباحثی است که وارش اسپرت را از یک سایت هواداری صرف خارج می کند و این امتیازی برای این سایت و کاربرانش است البته وجود بحث های فرهنگی در یک سایت ورزشی می تواند حاشیه هایی جدا از جنبه های اصیل بحث را در بر داشته باشد به عنوان مثال بحث تعصب قومیتی و یا واردشدن بحث های سیاسی و اجتماعی که به هرحال با توجه به طبقه سنی و فرهنگی مخاطبان سایت غیر قابل اجتناب است اما نفس این مباحث نشان از فرهنگی دارد که ما انتظارش را داریم در میادین ورزشی جایگزین فضایی شود که تنها شاید کلمه چندش آور شایسته اش باشد! مایل به وارد شدن به این بحث بودم اما ترجیع دادم که خواننده نظرات دوستان باشن نظراتی که مر ابه 20-22 سال پیش زمانی که همین شور و شوق بچه های سایت را داشتم برد . گرچه امروز شاید افکارم متفاوت با آنروزها درباره گویش و یا زبان گیلکی باشد. و با توجه به فضای حاکم در گفتمان دوستان ترجیح می دهم از صحبتهایشان استفاده کنم فقط علت ارسال این کامنت این بود که از همه بچه های این سایت برای چنین بحث ها وگفتمانی تشکر کنم . و بگویم که فرهنگی که به آن افتخار می کنیم از دل همین مباحث (چه این موضوع و یا موردهای دیگر) بیرون خواهد آمد. هرچند که گاهی اوقات به بیراهه کشیده شود اما ارزشش فراتر از آن است که ساده از آن بگذریم .
نماد کاربر
Majid_Rasht
کاربر خیلی فعال
کاربر خیلی فعال

پستتوسط alex00755 » پنج شنبه سپتامبر 27, 2012 7:19 am

[quote:c07f772707="khorami201"][color=black:c07f772707]متاسفانه حال و روز زبان شیرین گیلکی در جمعیت شهرنشین گیلان ، بسیار وخیم و اسف بار است. در انزلیچی بیشتر از کلمات اصیل و اصلی گیلکی استفاده میکنند ولی در شهرها بسیاری از واژگان اصیل جای خودشان را به کلمات فارسی داده اند که این قضیه واقعا پایه های زبان گیلکی رو سست و متزلزل مینماید. [b:c07f772707]بنده پیشنهادی دارم : اگر کاربرای سایت همت بکنند و هرکس به نوبه خودش تو همین تایپیک چند نمونه از واژه های اصیل را که شنیده اند ، بگذارند تا بقیه هم با آن واژگان آشنا شوند خیلی مفید واقع خواهد شد.[/b:c07f772707]این امکان وجود دارد که شما چند کلمه جایی شنیده اید و ارایه کنید که بسیاری از دوستان تا به حال نشنیده باشند و بلعکس. همین کلمات را میشودبه دوستان و آشنایان انتقال داد. اگر با این کار حتی ده نفر هم با کلمات اصیل آشنا گردند خودش در جای خود بسیار حایز اهمیت است..شاید در نگاه اول کار کوچکی به نظر بیاد ولی مدنظر داشته باشید که همه کارهای بزرگ روزی از جای کوچکی شروع شده اند.[/color:c07f772707][/quote:c07f772707]

شیمی پیشنهاد امره موافقم...بقیه زاکان اگر موافقید شروع بوکونیم...
نماد کاربر
alex00755
متعصب سایت
متعصب سایت

تاريخ عضويت: دوشنبه آگوست 08, 2011 12:00 am

پستتوسط SajjaD_46 » پنج شنبه سپتامبر 27, 2012 10:18 am

[quote:d6560ba780="333"][quote:d6560ba780="navid_rasht"]منظور از زبان اصیل گیلکی چبه؟گیلکی 50 سال پیش؟صد سال پیش یا بیشتر؟
زبان ها در طول زمان تغییر میکنن ولی میتونن پیشرفت هم بکنن.[/quote:d6560ba780]
مشکل همینه که معلوم نیست و آکادمیک نشده
کی این اصل قانون اساسی میخواد اجرا بشه معلوم نیست
مشکل الان اینه از لحاظ دانش لغات افراد قوی نیستند لغات زیادی در گیلکی هست که اصلا معادل فارسی هم نداره یک کلمه گیلکی یه خط توضیح فارسی میخواد ولی این لغاات کمتر استفاده میشه[/quote:d6560ba780]

منظور من از اصیل مربوط به 50 یا 100 سال گذشته و یا قبل تر نیست . منظورم حدقل از زمانیِ که مردم بطور کامل و همچنین مستقل از زبان های دیگه ، از زبان گیلکی استفاده می کردن . منظورم از مستقل هم اینه که کمتر از لغات زبان های دیگه استفاده می شد . همین زبان فارسی که زبان ملیِ ماست ، واسه چند سال پیش هست ؟؟ خلاصه از یه زمانی به بعد تکامل پیدا کرد دیگه . اینم همونجوری . . .

با پیشنهاد دوستان راجع به گذاشتن کلمات اصیل و معنیشون هم موافقم . هرچه زود تر ، بهتر . . .
نماد کاربر
SajjaD_46
کاربر نیمه حرفه ای
کاربر نیمه حرفه ای

تاريخ عضويت: دوشنبه فبريه 27, 2012 12:00 am

پستتوسط mahyarmaya » پنج شنبه سپتامبر 27, 2012 10:40 am

دوستان یه سایت معرفی کنید که من یقیین پیدا کنم که گیلکی زبان هستش نه گویش !یا لهجه!
دیشب داشتیم حرف میزدیم که دوستانم میگفتن زبان نیست!!!!!!! !!!!!!!!! !!!!!!
نماد کاربر
mahyarmaya
کاربر ویژه
کاربر ویژه

تاريخ عضويت: شنبه مه 21, 2011 12:00 am

پستتوسط khorami201 » پنج شنبه سپتامبر 27, 2012 12:04 pm

[color=black:838cafb988][size=13:838cafb988]درود بر شما گیله مردان
یک سری واژه اصیل گیلکی رو بنده که پیشنهادشو داده بودم تو این تایپیک گذاشته بشه ، برای آشنایی بیشتر دوستان میذارم :[/size:838cafb988]
[b:838cafb988]اَزازیل : شیطان ، نا آرام
خون دیمیر : خون مردگی
اویستی : هوو
پاتوک پاتوک : پاورچین راه رفتن
اَرسو : اشک
زَواله : سر ظهر
پُتُ خوله : آبله رو
جیویشتن : در رفتن
تَرخاش : غضروف
بودُج وادُج : دوخت و دوز
دار توک زنه : دارکوب
واز کودن : بالا پریدن
تی تی : شکوفه
دَسکَلا بَزَن : باصدای بلند دست بزن
مَچه : چانه
راب : حلزون
توشک : هسته
واچوکَستَن : بالارفتن از چیزی
سَماپالان : آبکش
دیم پَر : سر و صورت
بَلتِه : دروازه ، پرچین
اَلَنگ : پشت پا[/b:838cafb988][/color:838cafb988]
نماد کاربر
khorami201
کاربر فوق حرفه ای
کاربر فوق حرفه ای

تاريخ عضويت: جمعه اکتبر 21, 2011 12:00 am

پستتوسط navid_rasht » پنج شنبه سپتامبر 27, 2012 12:40 pm

در ویکی پدیا اطلاعات خوبی در مورد زبان گیلکی وجود داره.
http://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%B2%D8% ... A%A9%DB%8C

در مورد گویش هم که دوستان توضیح دادن.
بدونه کل ایران
داماش میشه قهرمان
نماد کاربر
navid_rasht
کاربر فعال
کاربر فعال

پستتوسط navid_rasht » پنج شنبه سپتامبر 27, 2012 12:45 pm

دوستان تصحیح کنن

کیش پالی=زیر بغل
آپچین=جای پلاستیکی
مکاوج=بلال
پمادر=گوجه
غازغان=دیگ
کونوس=ازگیل
تومان=شلوار
بدونه کل ایران
داماش میشه قهرمان
نماد کاربر
navid_rasht
کاربر فعال
کاربر فعال

پستتوسط amirreza_pro » پنج شنبه سپتامبر 27, 2012 1:12 pm

واقعا بحث فوق العاده جذابی است....من فرصت نکرده بودم کلیه نظرات رو بخونم ولی الان چند نظر رو خوندم و واقعا لذت بردم...امیدوارم این تاپیک تا مدتها در صدر باشه...
[align=center]تصوير[/align]
نماد کاربر
amirreza_pro
کاربر خیلی فعال
کاربر خیلی فعال

تاريخ عضويت: يکشنبه ژوئن 26, 2011 12:00 am

پستتوسط siabagh » پنج شنبه سپتامبر 27, 2012 4:48 pm

[quote:7e3fc9d127="mahyarmaya"]دوستان یه سایت معرفی کنید که من یقیین پیدا کنم که گیلکی زبان هستش نه گویش !یا لهجه!
دیشب داشتیم حرف میزدیم که دوستانم میگفتن زبان نیست!!!!!!! !!!!!!!!! !!!!!![/quote:7e3fc9d127]

مهيار جان اين مصاحبه رو بخون ؛ با خوندن اين مقاله ميتوني باسند جلوي هر كي وايستي و محكم بگي گيلكي يه زبانه يه زبان بزرگ و مستقل:
سوالي داشتي من هستم خدمتت آبرار:

http://v6rg.com/?p=136
نماد کاربر
siabagh
کاربر فوق حرفه ای
کاربر فوق حرفه ای

تاريخ عضويت: سه شنبه آگوست 16, 2011 12:00 am

پستتوسط siabagh » پنج شنبه سپتامبر 27, 2012 5:01 pm

زاكان بهترين كار اَن ايسه كي گيلكي نيويسي ياد بيگيريم؛ من چند صفحه قبل لينك دانلود و آموزش كيبورد گيلكي يا بنام؛ آما الان بايد باهم هيه بتانيم گيلكي همديگر امرا گب بزنيم؛ من شورو كونم؛
من مي كيبورد گيلكيا مي سيستم سر نصب بوگودم؛
[color=blue:b98a7d0b08][size=18:b98a7d0b08]virištөn=(ويريشتن)= برخاستن
vakөftөn=(واكفتن)=گيردادن يا گير كردن
fišadөn=(فيشادن)= دور انداختن
cagudөn=(چاگودن)=ساختن
dugudөn=(دوگودن)=ريختن يا پوشيدن
diren=(ديرئن)=ريدن
dimištөn=(ديميشتن)=شاشيدن
kөftөn=(كفتن)=افتادن
egadөn=(اگادن)=انداختن
dөgadөn=(دگادن)=انداختن ريختن
šurdөn=(شوردن)=شستن