تصمیم گرفتم گيلان، مهد تمدن يونان باستان(2) رو پاک کنم و اونو تو 4 تا پست قرار بدم که بدلیل زیاد بودنش کسانی که زده می شدن از خوندنش با کمتر شدنش بخونند. پیشنهاد می کنم بخونید تا اطلاعتتون در مورد وطنتون گیلان زیاد شه
با نگاهي از زاويهاي ديگر، مطلب ذكر شده پيشين خود را دوبار تكرار ميكنم كه همانطوركه در اينجا در مورد تپه باستاني مارليك ميخوانيد:
شهرستان رودبار زیتون از شهرستانهای جنوبی استان گیلان است. مرکز این شهرستان شهر رودبار است. شهرستان رودبار بخاطر داشتن باغهای زیتون شهرت دارد.
نكته مورد نظر اهميت و جايگاه زيتون در سرزميني است كه آثار باستاني آن آنچنانكه اشاره شد وجوه اشتراك بسياري با فرهنگ و هنر يوناني دارد، در اينجا: http://en.wikipedia.org/wiki/Olive در مورد زيتون (Olive به انگليسي) ميتوانيد بخوانيد كه اين گياه بومي كشورهاي سواحل شرقي درياي مديترانه (تركيه، سوريه،يونان و ...) و منطقهاي در جنوبغربي درياي کاسپین در شمال ايران است كه مسلما منظور استان گيلان ميباشد.
اشاره به اين يافته تاريخي در اينجا لازم است: http://www.mehrnews.com/fa/newsdetail.a ... sID=755111
رشت - خبرگزاری مهر: پیش از این تصور می شد کشت زیتون در رودبار قدمت 800 ساله دارد اما تازه ترین کشفیات باستان شناسی در تپه باستانی "کلورز" رستم آباد بیانگر این است که کشت زیتون در این منطقه به بیش از دو هزار سال پیش باز می گردد.
نكته بسيار جالب اين است كه نام تپه باستاني «كلورز» شباهت بسياري به واژه يوناني «كلورس» دارد كه به معني سبز يا دقيقتر سبز زيتوني است، واژگان بسياري در زبان انگليسي از اين واژه يوناني گرفته شدهاند كه مي توان به طور مثال به كلوروفيل كه به پارسي سبزينه ترجمه شده است، اشاره كرد. كلورس (كلورا) نام يك زن زيبا يا حوري در اساطير يوناني نيز ميباشد كه نمادي از سبزي و بهار و طبيعت است.
ادامه دارد...