توسط MAZIYAR » چهارشنبه نوامبر 17, 2010 6:16 am
تهراني ها به ما مردم شمال از آستارا تا گليداغي آستاراباد استان گلستان يعني سه استان گيلان و مازندارن و گلستان را بي غيرت مي نامند . چون همواره مردم تهران مطيع انگليس بودند . با مطالعه تاريخ و نامه هاي سرّي سركنسول انگليس در ايران براي وزارت مستعمرات هند شرقي آمده است : اين مردم (اشاره به مردم گيلان و در كل شمال كشور ) را نه عرب تاخت و نه مغول . همواره آزاده و شورشي و مايه دردسر بوده اند . بايد با كار فرهنگي چنان كرد كه نسلهاي آينده شان باورشان شود كه كاري نمي توانند بكنند .
به لطف خدا مردم گيلان مازندران و گلستان همواره در همه مجاهدتها برتر بودند . اما من مجاهدت هاي گيلان را مي نويسم به اختصار و نگاهي گذرا هم به مازندران و گلستان دارم .
۱- پيامبران : دين مردم گيلان قبل از اسلام بيشتر يهودي و مسيحي و كمي زرتشتي بوده است . بعد از اسلام هم مردم گيلان و سپهبدان سادات علوي را چون دشمن دشمن بودند پذيرفتند و تنها اقوامي بودند كه به ميل خود در طول هفت هشت قرن مسلمان شدند. با اين تفاصيل هنوز هم اجباري نيست و در گيلان ۱۷۵۸ زرتشتي و ۱۶ يهودي و ۱۸۰۰ مسيحي آزادانه زندگي مي كنند(سرشماري سال ۱۳۸۵)
و يوحناي رسول از حواريون حضرت عيسي عليه السلام كه از مردم شمال ايران و اشكوري بوده و اسنايد آن معتبر سات و دوستان مي توانند مطالعه كنند و اتفاقا يكي از زيبا ترين و بهترين اناجيل از چهار انجيل معتبر همين انجيل ايشان است .
۲- بيشينه تمدن : براساس مطالعات تاريخ كشاورزي نوشته پروفسور هرتزفلد : مردان و زنان كرانه درياي همیشگی كاسپين را بايد پدران و مادران كشاورزي بشريت ناميد . زيرا انها چه در اهلي كردن دانه هاي خوراكي و چه در دامپروري و زراعت نقش مهمي داشته اند .
۳- قبر واقعي كورش كبير : بر اساس آخرين مطالعات بخصوص اسناد بدست آمده و نوشته هاي استاد بزرگوار استاد دكتر زرياب خويي و استاد دكتر محمد ابراهيم باستاني پاريزي قبر وافقعي كورش جايي بين آستارا تا توالش و كوههاي اشكورات شمال ايران است . در اخرين درگيري كه بين لشكر كورش و گیلانیا اتفاق افتاد كورش زخمي شد و در بين راه كشته شد . داريوش بزرگ (داماد كورش كبير و پادشاه بعدي ) به اجبار او را در ناحيه اي بين راهي در منطقه توالش تا اشكورات كه دقيقا معلوم نيست مدفون نمود . سپس براي عظمت يادبود كورش بناي پاسارگاد را محيّا نمود كه بعد ها آتوسا دختر كورش كبير و همسر داريوش در سن ۷۵ سالگي به دليل بيماري سرطان سينه (اولين گزارش سرطان سينه زنان در طول تاريخ) وفات نمود و او را در پاسارگاد دفن نمودند . به همين دليل وقتي افسانه هجوم اسكندر به ايران را مي خوانيم (بشرط درست بودن حمله به ايران ) قبر كورش را مي شكافد وچيزي جز شمشير و كمان او را نمي يابد . اكنون نيز مردم شيراز بناي پاسارگاد را گور دختر مي نامند .
۴- همراهي با سادات بزرگ علوي چون ناصر الدين حسيني{حسن اطروش يا امامزاده عبدالله آمل } نتيجه امام سجادعليه السلام كه در بزرگي او همين بس كه ۱۱۶ جلد كتاب تفسيري دارد و چون شيعه دوازده امامي بود پس از بيرون كردن دشمنان عباسي تا كوههاي خراسان حكومت را به قاسم بن حسن كه شيعه زيدي بود و زيديان سر پرشوري داشتند واگذار نمود و خود تدريس فقه دوازده امامي نمود . بعدها اين حسن اطروش بود كه برنده شد . چون هيچ كس ديگر زيديه و هفت امامي را نپذيرفت .
۵- رسالت امامزاده عبدالعظيم حسني : امامزاده عبدالعظيم حسني براي نشان دادن و خبر سرّ عظيم از طرف امام حسن عسكري مستقيماً براي هدايت معنوي مردم شمال ايران كه پر از سادات دوازده امامي و زيدي بودند حركت نمودند و سادات و امامزادگان شمال كشور نيز به او پيوستند . بي ترديد نقش حسن اطروش و امامزاده عبدالعظيم حسني در تغيير مذهب شيعه در شمال كشور از زيدي به دوازده امامي غير قابل انكار است .
۶- تهران در كل دهكده اي بيش نبود . شهر ري پايتخت معنوي و فكري مردم شمال كشور بود و هم دانشمندان و هم محافظانش شمالي بودند . پرورش دانشمندان بزرگ اسلامي در دامن سادات و محافظت مردم غيور شمال كشور . همانها كه در زمان عضد الدله ديليمي بغداد را نيز فتح كردند و شاه عباسي را بر جاي خود نشاندند .
۷-حيله گري شاه عباس : مردم در شمال كشور راحت بودند تا زماني كه شاه عباس لعنتي تجارت و سودآوري شمال و بخصوص گيلان را ديد . از نزديك با خان احمد از سلاله پاك علويان گيلاني و كيائيان گيلان برخورد مناسب نمود و حتي پدرش نيز خواهرش را به همسري او داده بود . چون شاهان عباسي بسيار مديون دلاوري هاي گيلانيان بودند . لذا شاه عباس و كلا شاهان عباسي هم از اين ملت مي ترسيدند و هم مي خواستند اين به نوعي براي اولين بار در تاريخ بر بازار و اقتصاد استان نقش داشته باشند . اين بود كه با حليه گري احمد خان را تبعيد نمود . از آن پس بارها گيلان مورد تهديد دشمنان انزلیچی و ... قرار گرفت . در حالي كه مردم مبارزه مي كردند و سربازان شاه در ميرفتند . نمونه بارزش در صد و اندي سال پيش وقتي #* حمله كردند عده اي از مردم ايستادگي كردند و الان قبور مطهرشان در كنار بيمارستان پورسينا است .
۸- نقش مهم در فتح تهران : چه كساني وقتي كه تهراني ها اختيار زنان شان را نداشتند و از خفقان چادر بي غيرتي بر سر داشتند آنها را نجات داد. و چه كساني به سفارت *# و انگليس پناهنده شدند . اين مردم گيلان و مازندران قديم (مازندران و گلستان كنوني ) بودند كه با همراهي سپهدار تنكابني دمار از روزگار دشمنان قسم خورده درآوردند و قزوين را شخصا فتح كردند و در فتح تهران هم السابقون بودند .
۹- نقش مهم در تعدد علموران و دانشمندان : ببينيد و بشماريد تعداد دانشمندان گيلان و مازندران را .
حداقل ۴۰۰ نفر از برترين دانشمندان فيزيك هسته اي و پلاسماي گيلاني در ناسا مشغول فعاليتند و در سازمانهاي مختلف دنيا نقش مهمي دارند . پروفسور رضا و پروفسور سميعي و پروفسور اكبر زاده و پروفسور نعمتي و پروفسور كوچكي و پروفسور رواساني وآبت الله بهجت فومني و.....نمونه هايي از اين درياي بيكران اند.
۱۰-نقش مهم در جنگ : ما يعني در گيلان ۳ درصد كل جمعيت كشور را دارد . ۵ درصد شهيد داده است و ۸ درصد جانباز و اسير و آزاده و مفقود الاثر . ما باسوادترين شهداي كشور را داشتيم . شهيد حسن عضدي با دارا بودن ۳ مدرك دكترا ( دكتراي بازرگاني دانشگاه رم ايتاليا - دكتراي علوم سياسي و دكتراي ارتباطات از دانشگاه هاي آمريكا ) و ما در اين جا كسي را داشتيم كه امام او را با نام كوچم صدا مي زد : سرلشكر شهيد سيد موسي نامجوي .
ودر گيلان و مازندران اين ستاره ها كم نيستند . : سرلشكر خلبان شهيد علي اكبر قربان شيرودي و سرلشكر خلبان شهيد احمد كشوري و سرلشكر خلبان شهيد حسين فرزانه ماسالي و سرلشكر شهيد حاج حسين بصير و حسن طوسي و حسين املاكي و مهدي خوش سيرت و صمد اسودي و حاج محمود قلي پور و حاج ابراهيم پورقاسمي و محمد تقي سرپناه و......
اكنون به ريش ما بخنديد و بگوئيد رشتي . بله همه كارخانه هاي ما را به لطف مسئولین برداشتند و به تهران و سمنان و اراك بردند - يعني دزدي روشن . كارگران ما را اخراج كردند تا كارگران شما كار بكنند . حق داريد به ريش ما بخنديد .
فكر مي كنيد اگر يكسال كشاورزان گیلک دست از توليد بردارند شما چه بايد بخوريد ؟
اما اينگونه نمي ماند . تاريخ همواره وامدار رشادتهاي مردم گیلک شمال ايران است و من يقين دارم به زودي تحولاتي شكل خواهد گرفت كه تمام شهرها و استانها كمرشان را به احترام مردم گیلک خم خواهند كرد .
در کل 1 بار ویرایش شده. اخرین ویرایش توسط
MAZIYAR در چهارشنبه نوامبر 17, 2010 6:52 am .
"آبرار اَ خاک میرزا جاجیگایه / همیشه خنجرُ خون روبرایه"
"حواسَ خُب بَنَه می حرفَ بشنو / منو تو یک سریم ، دوشمن سیوایه"