توسط MAZIYAR » جمعه جولاي 15, 2011 7:43 am
رامسر مازندران یا گیلان ؟!
[color=darkblue:b62ed822fc]چندی پیش در سایت خبری تحلیلی سخت سر(رامسر) در حال خواندن خبرها بودم و این سایت مقاله ای با این نام برای فرماندار رامسر گذاشت که گفتم برای شما بذارم و ببینید که همه مردم غرب مازندران به خصوص شهسوار و رامسر دوس دارند که به سرزمین مادریشون برگردند![/color:b62ed822fc]
[color=black:b62ed822fc]تعجب می کنم چرا این آقا ناراحت شده. هرچند قبول دارم تله کابین واسه رامسره اما رامسر رو جدا از گیلان نمی دونیم. نه ما گیلانی ها. نه خیلی از رامسری ها و حتی دورتر از اون. خوبه همین چند سال پیش بود که رامسر از گیلان جدا کردند! مشکل غرب مازندران با تشکیل استان جدید رفع نمیشه. تنها باید قسمت های گیلک نشین سابق که قبلا برای گیلان بودن مدیریتش برگرده گیلان. یه رامسری یه کاری داشته باشه به رشت نزدیک تره یا ساری؟ یعنی واقعا رامسری ها واسه کارهای اداریشون باید این همه راه تا ساری برن در حالی که رشت بیخ گوششونه؟ درثانی اون مسئولین تنکابنی که می گن تا لاهیجان استان جدید شه که اسم مازندران توش باشه!!! یعنی تاریخ استان گیلان و دیلمان کشکه مگه؟ بعدش من کلا جدا شدن شهری از گیلان مخالفم. تازه اونم به مرکزیت تنکابن؟ آقایون لاهیجان اومدن که می خوان لاهیجان زیرمجموعه تنکابن باشه؟ آخر گیلکای غرب مازندران خصوصا رامسر متعلق به کدوم استانن؟ تاریخ که میگه مازندرانی نبوده اند. میدونید همایش مغز و اعصاب رامسر رو کدوم استان برگزار کرده؟ تحت حمایت استان گیلان برگزار شده! علتش رو نمی دونم! اما برای عجیبه این همه شیر تو شیری. متشکرم
این هم نظر بعضی از دوستان گیلک زبان:
نظرات کاربران:
دیدگاه ها
۱۱ دیدگاه برای این مطلب ارسال شده است | ارسال دیدگاه | خوراک دیدگاه ها
saeed|۱۱/۱۰/۱۳۸۹
زنده باد گیلان و رامسر
واقعا دم شما رامسری ها گر چون از گرگان تا رضوانشهر همه گیلک هستند ولی گیلک های مازندران این را همش کتمان می کنند و به هویت جعلی طبری و مازنی که پشتوانه هویتی نداره را میخان جایگزین هویت اصلی خودشان که گیلک باشه بکنند
ولی شما رامسری ها همیشه بر خلاف سایر مردم مازندران به هویت خودتان وفادار ماندید و هیچ وقت سعی نکردید و ادبیات گیلکی رامسری هم بیشترین میزان کتاب مکتوب را داراست.
دیلمی|۱۸/۱۰/۱۳۸۹
گیلانی های قدیم (دیلمیها) و طبری ها همواره دو نژاد نزدیک و برادر بودند. مرزبندی های سیاسی در ادوار مختلف تاریخی باعث میشد همواره بخشی از این قومیتها در مرزهای سیاسی قوم دیگر با هم در مراوده و تعامل باشند که این اندک تفاوت این دو قوم بزرگ در نواحیی که این اختلالات پیش می آمد همواره تنشهایی را بین این دو قوم نزدیک ایجاد میکرد که خود باعث ایجاد اختلافات بیشتر بینشان میگردید ترکیب غالب قومیتی فرهنگی امروزی مردم شمال کشور حاکی از غالب بودن فرهنگ و زبان اقوام گیلک در طی ادوار مختلف تاریخی است گواه این موضوع اینست که با توجه به سیاستگذاریهای حکومتها در ادوار مختلف جهت تجزیه اقوام بزرگی چون گیلکها هنوز هم اکثریت مردم حتی شرق مازندران که در واقع در محدوده طبرستان قدیم واقع میشدند هم خود را گیلک میدانند (البته امروزه به دلیل تاثیر پذیری از این سیاستها جمعیت افرادی که در ناحیه شرق مازندران خود را مازنی میخوانند هم کم نیست و بدنبال اینند که مردمان غرب مازندران امروزی که در واقع همان بخش جدا افتاده از گیلان بزرگ هست عنوان قومیتی خود را فعلا با عنوان گیل ماز بپذیرند شاید که در ادوار آتی بتوانند هویت جدید مازنی را نیز به آنها غالب کنند) ولی کوچکتر کردن بیشتر از این قوم گیلک برای هر گیلانی و گیلکان غرب مازندران که فقط بدلایل سیاسی امروزه در محدوده سیاسی استان مازندران واقع شده اند قابل تحمل نمیباشد کمی تامل در کتبهای تاریخی نشان میدهد که حتی ناحیه رویان که آغاز سرزمین طبرستان محسوب میگشت و به سمت مشرق گسترش داشت به قول اصطخری طبری نمیباشند و اکثریت آنها از اقوام گیل و دیلمند یعنی ادامه همان ترکیب جمعیتی گیلان بزرگ. گیلان امروز اگرچه نور و کجور را امروزه تحت تاثیر سیاستگذاریهای مشابه امروزی در گذشته تغییر یافته میبیند بطوریکه مردمان این ناحیت امروزه خود را به مازندرانیها نزدیکتر میبینند تا به اعقاب واقعیشان چنین آینده ای را نیز میتوان برای مردمان غرب مازندران نیز در صورت عدم بازگشت به سرزمین اصلیشان متصور شد برای همین است که امروزه واژه رامسر گیلان شاید در نظر بعضی ها خنده دار بنظر برسد. درود بر تمام کسانی که شرافت و اصالت خود را به نرخ روز تغییر نمیدهند.
Gilak|۱۳/۱۲/۱۳۸۹
رامسر به هیچ وجه از گیلان جدا نیست وقتی زبانش گیلکی هست یعنی گیلان هم هست
sigar|۱۴/۱۲/۱۳۸۹
سلام.
رامسر مال مازندران هست و همیشه خواهد بود.
اونا بی اصل و نصب هستند که زبانشان اونجایی شده
مصطفی|۲۴/۱۲/۱۳۸۹
مازندران چه دارد که به ان می بالی؟برای خودتان هویت سازی می کنید که چه؟حقیقت را پنهان کنید؟
مصطفی|۲۴/۱۲/۱۳۸۹
خداوند نعمتی که به گیلانی هاداده است این استن که دشمنانشان را از احمقان قرار داده است .مانند همین شخص نادان.
شهروند تنکابنی|۲۶/۱۲/۱۳۸۹
بنده می گویم رامسر و تنکابن گیلان. درود بر گیلان و شهرهای گیلک نشین غرب مازندران یعنی تنکابن و رامسر
مصطفی|۲۷/۱۲/۱۳۸۹
خاک برسر بی اصل و نسبت بکنند که زبان شیرین گیلکی را انکار میکنی.
آریاند|۱۲/۰۱/۱۳۹۰
درود بر رامسری ها و شهسواری های دوست داشتنی، من بچه رشتم و لازم میدونم اینو بگم که من به این نزاع جغرافیایی کاری ندارم اما به شخصه اینو میدونم که از ته دلم با رامسری ها و شهسواری ها احساس یگانگی میکنم من و دوستان هم فکرم از رشت به شما درود میفرستیم و در حوزه هر استانی که باشین شما رو هم نژاد و برادر خودمون میدونیم
و دوستتون داریم
محمدرضا|۱۹/۰۱/۱۳۹۰
درود بر مردم گیلک در هر جایی که هستند. خصوصا در رامسر و شهسوار و تنکابن که انشاالله بزودی به موطن اصلی شان برخواهند گشت. با برگزاری همه پرسی در این شهرهامشخص خواهد شد که تا چه حدی مردم این منطقه به هویت تاریخی گیلکی شان وفادارند. آقای sigar بی هویت شمایی که به سادگی توهین می کنی. شما اصل و نسبی نداری که به آن ببالی. به کجای تاریخت افتخار میکنی؟چه شخصیت مهمی در تاریخ داشته ای؟
یه گیلک|۲۰/۰۲/۱۳۹۰
رامسر جز گیلان بوده و خواهد بود[/color:b62ed822fc]
[color=blue:b62ed822fc]
**به امید برگشت دوباره شهرهایی مانند رامسر،شهسوار،چالوس،طالقان،لنکران،آستاراخان به سرزمین مادریشون که از لحاظ فرهنگی و نژادی به سرزمین گیلان مربوط میشن.[/color:b62ed822fc]
آخرين ويرايش توسط
MAZIYAR on دوشنبه نوامبر 26, 2012 3:20 pm, ويرايش شده در 2.
"آبرار اَ خاک میرزا جاجیگایه / همیشه خنجرُ خون روبرایه"
"حواسَ خُب بَنَه می حرفَ بشنو / منو تو یک سریم ، دوشمن سیوایه"