[quote:f1494de21d="Sepentamino"]دوستان باید بگم اطلاعات شما صحیح نیست. وقتی شما میگید ما قوم کاسپین هستیم انتظاری نمیرود! ما گلای هستیم و بس و سرزمین ما گلان است. درکتان نسبت به خیلی از مسائل غلط است چون مطالعه نداشته اید! شما را دعوت به مطالعه میکنم.[/quote:f1494de21d]
گلاي چيه آبرار گلان كيه ايسه؟؟؟
من همين رو ميدونم كه اقوامي قبل از آمدن آرياييها در مناطق شمالي ايران و قفقاز ساكن بودند و البته اقوام ديگه اي مثل ايلامي ها در جنوب غرب كشور؛ مثلا در دو سه هزار سال قبل از آمدن آرياييها كاسپين ها يا كاسپي ها در قفقاز و البرز زندگي ميكردند(ارمنستان گرجستان آذربايجان فعلي و آذربايجان ايران گيلان و مازندران و قزوين و كاشان و ...) و در اين منطقه تمدن هايي مثل مارليك رودبار و تپه سيلك كاشان و خيلي از تمدن هاي ديگر بوجود آوردند ؛ اين كه اين اقوام چه اسامي داشتند دقيق مشخص نيست، مثل گيل امارد كاسپي تپوري كادوس و...؛ خيلي از اين اسامي مستند نيست ؛ يا مثل الان فرانسوي ها به آلمان ميگن آلمان ولي انگليسيها به آلمان ميگند ژرمني، يا خودشون به خودشون ميگند دويچ ، شايد اين اسامي هم بوسيله اقوام ديگه داده شده باشه؛ البته همين مهاجرت ارياييها هم كاملا مشخص نيست ، ولي اين اقوام از يه جايي از هم جداشدن شايد 4000 سال پيش يا بيشتر يا كمتر هر كدوم مسير خودش رو طي كرد و دچار تغييراتي شدند و هركدام از اين اقوام در ادامه فرهنگشون دچار تحولاتي شد يا با اقوام ديگر تركيب شدند كه نتيجش اينه كه با تمام شباهتي كه از نظر نژادي و زباني مردم گيلان و مازندران دارند اما تفاوت هايي هم وجود داره ، كه اين تفاوتها با تالشا بيشتر ه؛ به هر حال اين دسته بندي ها وجود داره ؛ غربي ها زبانهاي حاشيه درياي كاسپين رو به اسم گويشهاي كاسپيني ميشناسند از جمله :گيلكي و مازندراني؛ بعضي ها تالشي و تاتي و زازاكي و گوراني رو هم جزو كاسپيني ميدونند و بعضي ها هم نه
http://en.wikipedia.org/wiki/File:Irani ... e_v2.0.png
به اين نمودار نگاه كن اين يه دسته بندي علمي از تمام زبانهاي ايرانيه چه اونايي كه از بين رفتند چه اونايي كه الان وجود دارند(ميشه گفت بر اساس جديد ترين يافته هاي زبانشناسي)
چند نكته:
1-اعداد روي شاخه ها نمايشگر تعداد گويشوران ان زبان ميباشد
2-نام زبان با رنگ مشكي نوشته شده و گويشهاي مختلف يك زبان با قرمز نوشته شده
3-شاخه هاي آبي رنگ زبانهاي هنوز زنده و شاخه هاي خاكستري زبانهاي مرده هستند
سوالي بود هستم در خدمتت