[quote:371c096603="miladcivil"][quote:371c096603="MEHRDAD"]miladcivil : خب بله منظورم من همین بود که گفتم دریای کاسپی و نه کاسپین !
با حرف هات موافقم ... شاید اعراب با حمله به ایران خیلی چیزها و حتی زبان فارسی رو دچار تغییرات زیادی کردند اما ما اینجا داریم با دست خودمون زبان و لهجه خودمون (گیلکی ) رو از بین میبریم..
به این دقت کردی؟!
اونجا بر اثر تهاجم از خارج اینطور شده و اینجا خودمون تحت تاثیر یه سری موارد فرهنگی داریم لهجمون رو نابود میکنیم!!
اعراب که هرگز توی گیلان نبودند اما همین کلمات عربی با لهجه گیلکی بیان میشه و خیلی ها هم کلمات فارسی رو جایگزین کلمات گیلکی کردند و یه لهجه ای بهش دادند... اما عمق ماجرا این ها نیست بلکه مشکل اونجاست که بعضی ها گیلک هستند و گیلکی صحبت نمیکنند![/quote:371c096603]
دوست من کاملا" موافقم،از ماست که بر ماست.من این حرکت ترکها رو که هرجایی ترکی صحبت میکنن رو قبول ندارم،چون باعث توهین به افراد حاضر در اون جمع یا اجتماع هست،اما ماهم کم مقصر نیستیم.خونوادمون و خودمون،به جای اینکه به حفظ لهجمون بپردازیم،همش فارسی فارسی ..... ما باید تو مدارس و جامعه گیلکی صحبت کنیم.ضمنا" نظام حاکم هم میتونه در این زمینه مقصر باشه.حداقل راهش اینه که تو دوران تحصیلی مثل جغرافیا برای هر استان و زبان و لهجه و ..... کتاب خاصی برای حفظ این میراث تهیه و تدریس بشه.اما وقتی خودمون(نظام)دو دستی 33 پل و پاسارگاد و تخت جمشید و ....... نابود میکنیم،چه انتظاری هست!!!مردم باید نگهدار میراث گذشتگانشون باشن که بدبختنه ما داریم قصور میکنیم!![/quote:371c096603]
وقتی که ما داخل استان افرادی رو داریم که میان غصه تخت جمشید و .. رو میخورن باید وضعمون همین باشه!
وقتی افرادی که بیشتر از دریای کاسپین تمرکزشون روی خلیج باشه باید وضعمون همین باشه!!!
وقتی افرادی باشن که زبان مقدس گیلکی رو لهجه بدونند باید همین وضعمون باشه!!!
زنده باد تمام بناهای تاریخی گیلان از قلعه پادشاهی گیلان(قلعه رودخان)گرفته تا تمدن مرلیک در رودبار و تمدن آهن در تالش و ...
روح بزرگان تاریخ این سرزمین بخیر اغز عادلشاه غریب گرفته تا میرزاکوچک کبیر
در ضمن افرادی مثل مهندس قهرمانی هم در ذهن گیلانی ها همیشه میمونند
زنده باد گیلان و گیلانی
زنده باد دریای همیشگی و جاودانه کاسپین به کوری تمام کسایی که طاقت دیدنش رو ندارند