حتی شوخیش هم قشنگ نیس.

حتی میشه با این تایپک فرهنگ و معماری گیلان رو اشاعه داد.
تایپک توپی میشه اگه داماشی ها بهش اهمیت بدن.
من که رشته ام معماری به این قضیه ایمان دارم که تمامی ویژگیهای موجود در معماری یک منطقه بلا شک در مسایل اقلیمی خلاصه میشه.
اما نمیشه به راحتی از تاثیری که معماری روی فرهنگ،آداب و سنتهایی که در یک منطقه میذاره ،گذشت.
کوتاه عرض میکنم
توی دوران تحصیل درسی داشیم به اسم انزلیچی که هم انزلیچی 1 بود و هم 2
ما مجبور بودیم بریم تو انزلیچی و با معماری و ... انزلیچی آشنا بشیم.
من یه بچه انزلیچی که هر روز از خواب پا میشم رمش میبینم با ارتفاع 20/1،هیچ دیواری اطراف خونم نمیبینم (دیواری که میتونه حداقل جداکننده بین 2 تا خونه باشه)،همه همسایه ها توی view کلی من قرار دارن و چیزی واسه پنهون کردن نیس.
حالا برعکس توی اقلیم گرم و خشک.
از هشتی و اندرونی و بیرونی بگذریم
حتی موقع ورود به خونه های مرکزی ایران،باید حواست باشه که 2 تا کلون روی در ورودی خونه وجود داره که زن رو از مرد جدا میکنه.
[size=24:0578987fc3]من اعتقاد دارم 2 نفر که توی این 2 اقلیم کاملا متفاوت زندگی کنن،به طور نا آگاهانه از معماری منطقه خودشون تاثیر میگیرن و مسلما در آینده توی جامعه هم،نظر و عقایدشون با هم فرق میکنه.[/size:0578987fc3]
.[img:0578987fc3]http://www.8pic.ir/images/41718209604882377064.jpg[/img:0578987fc3]
[img:0578987fc3]http://www.8pic.ir/images/95012399450935282425.jpg[/img:0578987fc3][/quote:0578987fc3]
[color=black:0578987fc3]
آبرار جان مطالبی که گفتی کاملاً درسته ،،،،،،،،، در واقع نتیجه کلی ای که از حرفت میشه گرفت اینه: که بر خلاف دیدگاه غیر کارشناسانه خیلی از افراد در این سالهای اخیر، این معماری هست که تاثیر مستقیم روی فرهنگ مردم میذاره ،،،، و برعکسش کاملاً اشتباس ،،،،، یعنی این طرز عقیده و تفکرات و اعتقادات نبوده که عناصر معماری رو توی مناطق مختلف به وجود آورده ،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،، بحث هم الان دقیقا همینه ، مثل قضیه مرغ و تخم مرغ که اول کدومش بوده؟!
طبیعتاً اقلیم تاثیر مستقیم روی معماری داره --------> معماری تاثیر مستیقیم بر فرهنگ و منش زندگی جامعه میذاره ----------> فرهنگ یه جامعه تاثیر در نحوه برخورد افراد با شرایط و مسائل زندگی روزمره میذاره
ولی متاسفانه خیلیا برعکس این روند رو فکر میکنن درسته ،،،،،،،، یعنی میگن چون مردمان کویر آدمای از بدو تولد متعصب و بسته ای بودن و حرمت و حریم رو نمیدونستن کیه و چیه باعث شده که معماریشون این عناصر رو توی خودش داشته باشه ....
در آخر هم باید بگم که من هم مثل تو با اینکه با نتیجه ای که در مطلب گرفته شده کاملا مخالفم، اما با حذف این تاپیک هم مخالفم ،،،،،، چون حداقلش اینه که بچه ها سطح اطلاعاتشون میره بالا و میتونن در این زمینه درست رو از غلط تشخیص بدن

ببينيد نظر من كمي با شما متفاوته:
به قبل از تاريخ بريم،
بنظر من براي دهها هزار سال اين طبيعت يا به قول شما اقليم بوده كه نه تنها بر روي معماري ، چيز هاي بسيار ابتدايي تر مانند شكار نوع جان پناه،و... حتي روي فيزيك بدن هم تاثير گذاشته؛ روي حجم عضلات؛ رويش يا ريزش موهاي بدن؛ رنگ پوست و چشم و...
يعني طبيعت راه ادامه زندگي رو به انسان نشون ميداده و انسان نميتونسته خلاف اون راه حركت كنه، قدرتش و فنشو نداشته
پس
1-طبيعت و اقليم بمرور فرهنگ ها رو بوجود آورده
براساس شرايط متفاوت اقليمي --------------> معماري هاي مختلفي پديدار شد ، يعني طبيعت و اقليم معماريهاي مختلفي رو بوجود آورد
2-ولي با گسترش فن و تكنولوزي بشر و استفاده از تجربيات انسانهاي ديگر مناطق ؛ الان ديگه نميشه گفت كه فقط معماريه كه رو ي فرهنگ انشانها تاثير ميذاره، بلكه اين تاثير دوطرفه است، فرهنگ انسانها هم روي معماري تاثير ميذاره
مثال: اگه قرار بود معماري روي فرهنگ ما گيلكان تاثير بذاره، بايد فرهنگ ما مثل فرهنگ گذشتگان ما ميشد! كه نشد؛ دچارتغييرات اساسي شديم، صنعتي شدن و واردات فن آوري و تغييرت دستوري حكومتها؛ باعث شد فرهنگ ما تغيير كنه(يني نيازها مون متفاوت بشه با نيازهاي گذشتگانمون)؛ تغيير فرهنگ ما روي معماريمون هم تاثير گذاشت؛ خوب نتيجش رو هم داريم ميبينيم؛ اثري از معماري سنتي ما به چشم نميخوره! البته همچمنان طبيعت دستورشو ميده و تاثيرشو ميذاره ؛ نوع و شيب سقف؛مصالح ؛
به بيان ديگر در عصر مدرنيسم ديگر فقط طبيعت معماري نميسازه؛ فقط معماري نيست كه روي فرهنگ انسان تاثير گذار باشه؛ بلكه عصر تاثيرگذاري همه فاكتور ها روي همه[/quote:0578987fc3]
[color=black:0578987fc3]کاملاً با حرفات موافقم ،،،،،،، روی صحبت ما هم با معماری سنتی کویر بود ،،،،،،،،،،،،،،،،،، مسلماً الان دیگه نه توی کویر اثری از اون معماری ناب هست و نه توی گیلان اثری از اون معماری منحصر بفرد (البته منظورم اینه که دیگه اون معماری انجام نمیشه و هرچی که هست از قدیم باقی مونده ) ،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،، بعد از شکل گیری مدرنیسم همه چی یکسان شده ...[/color:0578987fc3]