[quote:c5e0fd6817="hamed3"][color=black:c5e0fd6817]RainCityGirl از شیمی صحبتَن حَظ بوکودم. تی تعصبَ قوربان خاخور. ولی اَنی کی گید مدارس دورون آموزش بَدید به می نظر خیلی جالب نیه. رسانه تأثیر خیلی بیشتره. من گیلکی با لهجه رشتی دوس دَرَم. از کویَ معلوم تمام اَمی معلمان رشتِ شین بیبید؟ ماشالله همه از اطراف ویریشتید بَمویید رشت. لهجه یَنَم همِهتَه هَچَل هف رنگ! رشت نوگو؛ بوگو لندن![/color:c5e0fd6817][/quote:c5e0fd6817]
خب رسانه که کاملا مشخصه خیلی تاثیرگذاره.
ولی گیلکی هم خوره دستوارت و قواعدی داره همانند فارسی که باید آموزش داده ببه.
چه جایی هم بهتر از مدرسه .
امن همه اشعار فردوسی - حافظ و.... مدرسه میان بخواندیم ولی چند نفر از امن گیلکی اشعار و داستانان بلده؟!
هرکی بخوانده خوره علاقه بدشته که بوشه دنبالش....!
در مورد لهجه شیمی حرف کاملا درست.
گیلان میان لهجه انزلیچی به انزلیچی فرق کونه چه فرسه به شهری که کلی جمعیت مهاجر داره !
[quote:c5e0fd6817="everlasting-rain"]RainCityGirl خُبه كه انهمه به گيلكي تعصب داري اما كسي كه ديد تحليلگرانه و جامعه شناسانه به خو شهر بداره اونه ره محرزه كه اجور مسائلي كه بوگوفتم واقعيته . من كاملا واقفم كه خيلي از دختران ،كلاس نهن وسي خواهيد فارسي گپ بزنيد و هيچ لزومي ناره كه بديهياتِ وسي برهان رياضي باورم . البته انم دانم كه خيلي از دختران وقتي كه پيله تر بيد و ازدواج كونيد و زاي اوريد بيشتر تمايل به گيلكي گپ زِِِئن پيدا كونيد و به قول مولوي هركسي كو دور ماند از اصل خويش - باز جويد روزگار وصل خويش . انكه ديني من اكثرا فارسي كامنت نيويسم اونه واستيه كه دانم امي تيمه سايتا خيليان از استانهاي ديگر رصد كونيدي و اگر فقط گيلكي بينيويسم اوشن نفهميد در صورتي كه من چون اكثرا از امارهاي مثبت و تاريخچه امي تيم و مفاخر امي شهر نويسم پس با فارسي بينيويسم تا اوشن بدانيد كه امي ورجا با لُنگ تاوديد . حتي زماني كه نقد هم نويسم دو اسم رشت و داماشه ره مصونيت قائل بم چرا كه اَ دو تا امي هويتيد و هميشه با عزيز بيبيد.[/quote:c5e0fd6817]
نه منم کاملا قبول دَرَم که دختران بیشتر ادا واطوار گیلکی نانستن در آورید.
ولی ا معضل فقط مختص خانم ها نیه.
در کل:
آقای Milad-7 درست گفت که خیلی ها فکر میکنند گیلکی صحبت کردن برای لودگی و افراد امل است و [b:c5e0fd6817]ای کاش راه حلی برای برداشتن این برچسب ها پیداشه.[/b:c5e0fd6817]