توسط Chikchi » يکشنبه مه 13, 2012 6:24 am
[color=black:063e3d1922]نامه ی سردارجنگل میرزاکوچک خان به سفیر کبیر انزلیچی که خلاصه ای از آن را برگرفته از کتاب "سردار جنگل" تالیف ابراهیم فخرایی در صفحات 361 و 362 آوردم. این نامه در شرایطی نوشته شد که میرزا از دسیسه های پنهانی برای خاموش کردن انقلاب جنگل آگاه شد و در جواب نامه ی روتشتن سفیرکبیر انزلیچی می باشد. شوروی طبق قراردادی با دولت مرکزی ایران متعهد شد که دولت را از وجود انقلابیون راحت کند و نامه ی روتشتن نیز دربر گیرنده ی پیشنهاداتی به میرزا از جمله عقب نشینی قزاق ها به طرف قزوین عقب نشینی میرزا و یارانش به طرف جنگل بود.
بسیار خرسندم که در مراسله ی اخیر که به وسیله ی رفیق کلانتراف مرقوم داشته اید، کاملا تصدیق دارید که ایران میدان غرض رانی بیگانگان و متعدیان عالم بشری بوده و حیات اجتماعیون دستخوش استفاده ی سرمایه داران خارجی و نفع پرستان داخلی است. ضعف و لاابالی گری زمامداران دوره های متوالیه مرکز، لزوم اصلاحات اخلی و هرگونه قیام و نهضتی را که متضمن اصلاحات اساسی کشور باشد، مشروع می سازد.
[b:063e3d1922]من و یارانم در مشقت های فوق الطاقه چندین ساله هیچ مقصودی نداشته و نداریم جز حفظ ایران از تعرضات خارجی و فشار خائنین داخلی، تأمین آزادی رنجبران ستمدیده مملکت و استقلال حکومت ملی.[/b:063e3d1922]
همه ی فداکاری های بنده و احرار جنگل برای وصول به همین مقصود عالی است و بس. متأسفانه رؤسا بی احتیاط قشون شما به کمک مفسدین داخلی نگذاردند ازاین نیرو استفاده ی کامل شود و انقلاب ایران را پیشرفت دهیم. اگر نظریه مان به خلاف مندرجات فوق الذکر بود، شاید به اختلافات و هرج ومرج های تولید شده، وقعی ننهاده همان مصائب و زحمات وارده به گیلان را به تمامی خاک کشور تحمل می کردیم اما سعادت مملکت و طرفداری از رنجبران مجبورم نمود از تعرضاتشان جلوگیری کرده و انقلاب را در زمینه ی اساسیش توأم با حوصله و انتظارات عموم سوق دهم. من انقلاب را یگانه راه علاج و نجات قطعی ملت از مشکلات موجوده می دانم اما اکنون من به اطمنیان صداقت و آزادی خواهی شما هم عقیده می شوم به این که ادامه ی انقلاب، استقلال سیاسی و اقتصادی مملکت را جریحه دار می کند و نفوذ امپریالیزم انگلیس را تقویت می نماید و فکر ملوک الطوایفی را در تمامت خاک ایران قوت می بخشد، ناچارم برای در هم شکستن پنجه های دسیسه کار آنها سکوت را گوارا بشمرم. بنابراین شرایطی را در در زمینه ی پیشنهادات شما که متضمن بقا و صلاح جمعیت است و جلوگیری از بدنام شدن خواهد نمود، پیشنهاد و حتمی الاجرا می داند. البته نمایندگن جمعیت، آن را به نظر شریف خواهند رسانید.
[b:063e3d1922]در خاتمه این نکته را لازم به تذکر می داند که مقصود من و یارانم حفظ استقلال مملکت و اصلاح و تقویت مرکزاست. تجزیه ی گیلان را که مقدمه ی ملوک الطوایفی است همچنین ضعف کشور را، خیانت صریح دانسته و می دانم چنانچه پیشنهادات همیشگی ما به دولت رفع این توهم را می نماید.[/b:063e3d1922]
[/color:063e3d1922]