در سال ۱۸۲۳ ویلیام وب الیس دانش آموز مدرسه راگبی انگلستان در هنگام یک مسابقه فوتبال، توپ را با دست برداشته و شروع به دویدن با آن کرد. پس از آن با تغییر قوانین فوتبال ورزش جدیدی در مدرسه راگبی ایجاد شد. قدیمیترین نوشتهای که این ماجرا در آن نقل شده گزارشی از جامعه راگبی در سال ۱۸۹۷ درباره وجه تسمیه این ورزش است.
اسناد موجود در مدرسه راگبی نشان میدهد که ویلیام وب الیس دانش آموز این مدرسه بوده و مدال افتخاری نیز به نام او در این آکادمی موجود است. اما مدرکی وجود ندارد که بر صحت این داستان گواهی بگذارد. هرچند نقش اساسی مدرسه راگبی در شکل گیری و تکامل راگبی غیرقابل انکار است و اولین مقررات این ورزش در سال ۱۸۴۵ در این مدرسه تهیه شده است
راگبی هم اکنون در بسیاری از نقاط دنیا به شکل حرفهای و آماتور برگزار میشود. مسابقات آن در برخی از کشورها در زمره پرتماشاگرترین مسابقات ورزشی قرار دارد و بیندگان تلویزیونی و رادیویی بی شماری دارد. هیئت بینالمللی راگبی که در ۱۸۸۶ تأسیس شد و فدراسیون اداره کننده ورزش راگبی ۱۵ نفره یا "اتحاد راگبی" است بیش از صد عضو از پنج قاره جهان دارد
مسابقات راگبی در دو نیمه ۴۰ دقیقهای برگزار میشود. بین دو نیمه زمان استراحت ۱۰ دقیقهای وجود دارد. مسابقات ردههای سنی زیر ۱۹ سال و پائین تر در ۷۰ دقیقه برگزار میشود. هر مسابقه یک داور و دو کمک داور دارد و استفاده از دوربینهای تلویزیونی برای کمک به داور هم رایج است.
هدف مسابقه کسب امتیاز است. کسب امتیاز به دو روش انجام میشود:
ترای (Try): بر زمین گذاشتن توپ در محوطه دروازه حریف یک ترای محسوب شده و ۵ امتیاز دارد.
گل: گذراندن توپ با ضربه پا از بین دو تیرک عمودی و بالای تیرک افقی دروازه حریف که به سه روش انجام میپذیرد.
در جریان بازی (Dropped Goal) در این حالت توپ باید قبل از شوت زمین را لمس کرده باشد. ۳ امتیاز دارد.
پنالتی (Penalty) : یک ضربه ایستگاهی که در صورت خطای بازیکنان تیم حریف زده میشود. ۳ امتیاز دارد.
جایزه (Conversion) : بعد از به ثمر رساندن ترای یک ضربه ایستگاهی به تیم جایزه داده میشود. گل کردن این توپ ۲ امتیاز دارد.
زمین مسابقه بایستی حداکثر ۱۰۰ متر طول و ۷۰ متر عرض داشته باشد. محوطه گل یعنی زمین آن سوی خط عرضی هم حداقل ۱۰ و حداکثر ۲۲ متر باید ادامه پیدا کند .
زمین مسابقه بایستی حداکثر ۱۰۰ متر طول و ۷۰ متر عرض داشته باشد. محوطه گل یعنی زمین آن سوی خط عرضی هم حداقل ۱۰ و حداکثر ۲۲ متر باید ادامه پیدا کند
در طول مسابقه هر تیم صاحب توپ سعی دارد توپ را به محوطه گل حریف برساند. برای این کار پاس دادن توپ با دست به سمت جلو ممکن نیست. توپ را فقط میتوان به طرفین یا عقب پاس داد.
پاس دادن توپ با دست نبایستی به سمت جلو انجام شود. شوت کردن توپ با پا به سمت جلو ممکن است اما پس از آن امکان پاس توپ وجود ندارد. ممنوعیت پاس به جلو موجب میشود که همه بازیکنان هم تیمی که از بازیکن صاحب توپ به دروازه حریف نزدیکتر هستند، در موقعیت آفساید قرار داشته و در صورت دخالت در جریان بازی خطاکار باشند.
بازیکنان تیم حریف برای تکل بازیکن صاحب توپ یعنی گرفتن و انداختن او به روی زمین تلاش می کنند. در این وضعیت بازیکن صاحب توپ نمیتواند توپ را نگه دارد و باید آن را پاس داده یا آزاد کند.
تیرهای دروازه در مرکز محوطه گل حریف قرار می گیرند و ۵٫۶ متر از هم فاصله و تیرک افقی در ارتفاع ۳ متری آنها قرار می گیرد. ارتفاع تیرکهای عمودی بایستی بیش از ۴٫۳ متر باشد. و به این ترتیب دروازه شکل H پیدا می کند
و اما راگبی در ایران
تیم ملی راگبی ایران در عرصه بین المللی هم از تیم های پر قدرت آسیا محسوب می گردد . این تیم از ابتدای حضور خود در مسابقات آسیایی توانسته است با اقتدار از سد حریفان خود گذشته و به گروه B آسیا صعود کند . این مسابقات در سال 2010 در کشور اندونزی برگزار شد که این تیم توانسته است به مقام قهرمانی گروه خود دست یابد .
لازم به ذکر است که بهترین بازیکن این دوره از مسابقات جناب آقای ایرج رستمی از بازیکنان باشگاه ستارگان می باشد .
در سال 2011 مسابقات آسیایی در گروه B در کشور تایلند برگزار شد و تیم ملی راگبی ایران به مقام سوم رسید و از راهیابی به گروه A آسیا باز ماند.
موسسه ورزشی ستارگان سرزمین پرشیا در آذر ماه سال 1386 با هدف گسترش راگبی در تمامی سطوح در ایران به عنوان اولین باشگاه خصوصی تاسیس گردید .
تیم راگبی موسسه ورزش ستارگان سرزمین پرشیا بعد از چند مسابقه تدارکاتی اولین مسابقات رسمی خود بنام جام کنگره 60 را تجربه کرد که به مقام قهرمانی مسابقات دست یافت.
اولین دوره لیگ سراسری راگبی در سال 1388-1387 با حضور 8 تیم برگزار شد که تیم ستارگان موفق به کسب مقام چهارمی لیگ گردید
تیم راگبی موسسه ورزشی ستارگان سرزمین پرشیا برای آمادگی در زمستان سال 1386 مسابقات تدارکاتی زیادی را انجام داد و در تمامی آنها به پیروزی رسید که از جمله به دومسابقه با گلستان دومسابقه با اصفهان و یک مسابقه با تیم پرقدرت شهرداری تبریز می توان اشاره کرد.
جام سراسری مسافر با همکاری ستاد مبارزه با مواد مخدر و فدراسیون در مرداد ماه سال 1386 با حضور 8 تیم مطرح برگزار گردید که تیمهای راگبی ستارگان و اصفهان مقامهای اول و دوم را بدست آورند .
از افتخارات باشگاه ستارگان حضور 7 بازیکن ملی پوش در تیم ملی راگبی 15 نفره و نیز دو تن دیگر از اعضای این باشگاه در تیم ملی 7 نفره و همچنین حضور چهار بازیکن جوان این تیم در تیم ملی زیر بیست سال می باشد.
لازم به ذکر است مربیان تیم ملی زیر بیست سال کشور از اعضای کادر فنی تیم راگبی ستارگان می باشند.