گفتوگو با اينيستا در سالروز فينال جام جهاني 2010
ستارهي اسپانيا و بارسلونا:
نميدانم چرا در آن روز انقدر آرام بوديم
ستارهي تيم ملي اسپانيا و باشگاه بارسلونا در سالروز فينال جام جهاني 2010 كه موفقيتي تاريخي را براي ماتادورها رقم زد گفتوگويي با روزنامه ماركا انجام داد.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، زوج طلايي ژاوي در خط هافبك تيم ملي اسپانيا و بارسلونا تقش بسزايي در قهرماني اسپانيا در جام جهاني داشت. اينيستا گل قهرماني شاگردان دل بوسكه را در دقايق پاياني وقتدوم اضافي به ثمر رساند، اما آنچه او را محبوب تمام مردم اسپانيا حتي مادريديها كرد حركت ارزشمند او بود كه ياد و خاطرهي بازيكن فقيد اسپانيا دني خاركه را گرامي داشت.
* يك سال از روزي كه اسپانيا با گل تو قهرمان جام جهاني شد، گذشته و نام تو اكنون در تاريخ با اين قهرماني گره خورده است چه احساسي داري؟
- اين يك اتفاق ويژه براي من بود. بسيار خوشحالم كه نامم در بخشي از اين تاريخ وجود دارد و از اين بابت به خودم افتخار ميكنم.
* از پارسال تا الان چقدر تغيير كردهاي؟
- شايد رفتارهاي بيرونيام عوض شده باشد اما احساس دروني من ثابت باقي مانده است. همان احساسي كه لحظه گل زدن به هلند داشتم.
* يازدهم جولاي چه روزي براي تو بود؟
- به خوبي در خاطر دارم كه برايم يك روز معمولي بود. ما بازي داشتيم مثل همهي بازيهايي كه تاكنون انجام دادهايم. يادم مي آيد همه آسوده خاطر و راحت بوديم. الان كه فكر ميكنم واقعا نميدانم چرا با وجود اين كه براي اولين بار بود كه به فينال جام جهاني ميرسيديم آن قدر آرامش داشتيم و آن همه آسودگي خاطر از كجا نشات ميگرفت.
* هيچ وقت فكر ميكردي كه روزي به قهرمان ملي اسپانيا تبديل شوي؟
- نه. در سال 2006 در لباس اسپانيا اولين بازي مليام را انجام دادم، قهرماني در جام جهاني بهترين اتفاق زندگيام بود. هرگز بعد از اولين بازي كه براي تيم ملي انجام دادم فكر نميكردم كه در فاصلهي دو سال بتوانم با تيم ملي اسپانيا قهرمان يورو و دو سال بعد قهرمان جهان شوم. قهرماني در يكي از اين دو رويداد اتفاق بزرگي است كه كشورها حاضرند هزينهي زيادي بابت به دست آوردن آن انجام دهند. اسپانيا پيش از اين به قهرماني در جام جهاني حتي نزديك هم نشده بود.
* دربارهي گل فينال و لحظات بعد از آن بگو.
- لحظهي باورنكردني بود. احساس ميكردم همه ايستادهاند و منتظرند ببينند تكليف توپ چه ميشود.انگار همه يخ زده بودند. زماني كه توپ را كنترل ميكردم مطمئن بودم كه گل ميشود. نميتوانم بگويم چرا چنين احساسي داشتم فقط ممئن بودم توپ را خوب كنترل كردهام و ميتوانم توپ را گل كنم. بعد از زدن گل به سمت پرچم كرنر دويدم. بازي تمام شد. ايكر جام را بالاي سر برد. تمام اين لحظات تاريخي در ذهن تك تك ما باقي خواهد ماند.
* تصويري از تو وجود دارد زماني كه به گوشه زمين دويدي، برگشتي و پشت سرت را نگاه كردي. دنبال چه مي گشتي؟
- مي دانستم در محوطه جريمه تنها هستم و ميترسيدم آفسايد باشد، اما ديدم كه كمك داور برگشته و به سمت وسط زمين ميدود. اما نميتوانم بگويم دقيقا چه ديدم. دقيقهي 116 يكي از لحظات به يادماندني زندگي من است.
* در گوشهي زمين و در كنار پرچم كرنر چه اتفاقي افتاد؟
- تصاوير گوياي همه چيز هست. من روي زمين ولو شدم. ويكتور والدس به سمت من دويد و خودش را روي من انداخت اما هيچ كس حرفي نميزد، فقط صداي گريه بود.
* و ماجراي عكس دني خاركه روي پيراهن...
- از چند روز پيش اين فكر به ذهنم رسيده بود. يادم آمده بود كه خسوس ناواس يك بار عكس پوئرتا را روي پيراهنش انداخته بود. اين فكر به ذهن من هم رسيد و موضوع را با تورس در ميان گذاشتم چرا كه او با من و دني در تيم زير 19 سال حضور داشت. فرناندو به من گفت هر كاري كه صلاح ميداني انجام بده.
* همهي اين افكار پيش از بازي فينال به ذهن تو رسيد؟
- بله. پيش از بازي پيراهنم را بردم و گفتم اين عكس را روي آن چاپ كنيد. زماني كه اين كار در حال انجام بود، من از او جدا شدم و با تيم در زمين گرم كردم. وقتي به رختكن برگشتم ديدم پيراهن دني حاضر شده است. ميدانستم اين پيراهن را من بايد در زمين بر تن كنم.
* خاركه براي اينيستا چگونه دوستي بود؟
- دوستي صميمي كه هميشه در خاطرم باقي خواهد ماند. هميشه با خودم فكر ميكنم تصوير قهرماني در جام جهاني چيزي نيست كه هميشه در ذهن من باقي بماند بلكه ياد و خاطرهي دني است كه هميشه در ذهنم جاودانه خواهد ماند.
* زماني كه نام ورزشگاه ساكرسيتي را ميشنوي چه احساسي پيدا ميكني؟
- جايي كه اولين قهرماني ما در آنجا رقم خورد. ورزشگاهي كه هيچگاه از ذهنمان پاك نخواهد شد.
* سبك فوتبال اسپانيا در هزارهي سوم و قرن وبيست و يكم چگونه است؟
- راه زيادي را طي كردهايم تا به اينجا برسيم. اين سبكي است كه در آن احساس راحتي ميكرديم. دل بوسكه ما را در اين سيستم قرار داده و هر بازيكن ميداند دقيقا بايد چه كاري انجام دهد. زماني كه كاري به خوبي پيش ميرود بايد به كارش ادامه دهد. اسپانيا هم در حال حاضر دارد كارش را به خوبي انجام ميدهد.
* در حالي به عنوان قهرمان اسپانيا در پايان جام جهاني شناخته شدي كه ماههاي سختي را پشت سر گذاشته بودي.
- كاملا درست است. چندين ماه آسيب ديده بودم. من به خوبي ميدانستم كه براي موفقيت بايد هزينه كرد. نه فقط در فوتبال بلكه براي رسيدن به هرچيزي بايد هزينه كرد. بايد براي رسيدن به موفقيت تلاش كرد كه بر چيزهاي سخت و دشوار غلبه كنيم. اين ديدگاه در شخصيت من وجود دارد و فكر ميكنم غير از من تمام بازيكنان چنين ديدگاهي داشتند. آسيب ديدگي باعث ميشود كه يك بازيكن قدر روزهاي سلامتياش را بداند.
* نمونهاش جام جهاني بود. بعد از شكست مقابل سوئيس باز هم اسپانيا مدعي به شمار ميرفت.
- ميدانستيم اين كه مدعي قهرماني هستيم ميتواند براي ما بسيار خطرناك باشد. زماني كه به فينال راه پيدا كرديم هم ميدانستيم كه انتظارها از ما بسيار بالا رفته و همه قهرماني ميخواهد. البته قبول دارم كه شكست از سوئيس در بازي اول براي ما شوك بود. به هيچ وجه انتظارش را نداشتيم. اما بعد از اين شكست تيم خودش را پيدا كرد و نشان داد كه ميتواند در لحظات سخت و دشوار بازيهاي درخشاني را به نمايش بگذارد.
* اسپانيا قهرمان جام جهاني شد يا بارسلونا؟
- اين دو تيم يكي نيستند. بارسا باشگاهي است كه من عاشق بازي كردن در آن هستم و از اين طريق به تيم ملي ميرسم.
* اينيستا اكنون يك نام جاودانه در تاريخ اسپانيا است. دوست داري در سالهاي بعد از تو چگونه ياد شود؟
- بازيكني كه همه چيزش را در راه باشگاه داده و هميشه در زمين صادق بوده است.
* از اين كه بازيكنان قهرمان جهان در فاصلهي كمتر از يك سال در بازيهاي ال كلاسيكو اين گونه به جان هم افتادند احساس شرم نداري؟
- اين مسائل در فوتبال رخ ميدهد و ما با آن زندگي ميكنيم. در حال حاضر هم همه چيز پشت سر ماست و تا هميشه باقي نخواهد ماند.