پرداخت هر گونه وجه از بودجه کشور

مطالب ورزشی وفوتبالی متفرقه ایران و جهان را در این بخش قرار دهید.

مديران انجمن: meraj130, antiros

پرداخت هر گونه وجه از بودجه کشور

پستتوسط maysam » دوشنبه نوامبر 01, 2010 10:43 pm

یک خبر مهم از مجلس شورای اسلامی : پرداخت هر گونه وجه از بودجه کشور به ورزش حرفه ای ممنوع شد

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی روز دوشنبه در ادامه بررسی جزئیات لایحه برنامه پنجم توسعه در ماده 16 مبنی بر تکالیف دولت در توسعه ورزش همگانی و قهرمانی و توسعه زیرساخت های ورزشی به بحث پرداختند. رای گیری امروز مجلس به این جا انجامید که پرداخت هر گونه وجه از محل بودجه کل کشور به هر شکل به ورزش حرفه ای ممنوع است .

براساس این طرح باشگاه های ورزشی کشور که بهتر است به صراحت بگوییم باشگاه های فوتبال ایران که از محل بودجه عمومی هزینه باشگاه داری و خرید بازیکنان خود را تامین می کنند از این پس ( یعنی از سال آینده ) دیگر نمی توانند از بودجه عمومی صرف باشگاه داری و خرید بازیکنان چند صد میلیونی و یا میلیاردی نمایند . چالش مهم این مصوبه دو باشگاه دولتی پیروزی و استقلال را نیز نشانه خواهد رفت که به عنوان دو تیم حرفه ایی در فوتبال ایران از بودجه عمومی دولت برای فوتبال حرفه ایی استفاده می کنند در حالی که این دو تیم پایتخت حتی از زمین اختصاصی برای تمرین و از استادیوم اختصاصی برای برگزاری مسابقات رسمی محروم هستند امری که ورود آن ها به بازار بورس ایران را تقریبا با دروازه مسدود مواجه ساخته است .

این مصوبه پس از ابلاغ به دولت به صورت لایجه ایی لازم الاجراء در آمده و همه باشگاه های فوتبال و به خصوص باشگاه های صنعتی کشور موظف به اجرای آن خواهند بود . این مصوبه می تواند به تسریع طرح خصوصی سازی باشگاه های فوتبال ایران کمک کند اما این در حالی است که زیر ساخت های لازم برای خصوصی سازی باشگاه های ورزشی ایران شکل نگرفته است . از سویی دیگر باشگاه هایی که از قبل روند خصوصی سازی خود را آغاز کرده اند در این مسیر پیشتازی خواهند نمود که بدون شک یکی از این معدود باشگاه ها ، باشگاه ورزشی داماش ایرانیان است .

مشروح مذاکرات مجلس در باره این مصوبه را در ذیل بخوانید :
بر اساس این گزارش پیشنهاد جایگزینی ماده 16 به لایحه دولت مورد بحث و بررسی قرار گرفت اما این جایگزینی با اخطار قانون اساسی که از سوی محمد رضا باهنر نماینده تهران مطرح شد نتوانست رای لازم را کسب کند. در لایحه دولت تاکید شده بود به منظور توسعه ورزش همگانی، ورزش قهرمانی و توسعه زیرساخت های ورزشی دستگاههای اجرایی مکلفند یک درصد از اعتبارات خود را در امر تربیت بدنی و ورزش هزینه کنند.
محمد رضا باهنر با استناد به اصل 52 و 53 قانون اساسی یادآور شد: بر اساس اصل 52 بودجه سالانه کل کشور از طرف دولت تهیه و برای تصویب به مجلس تسلیم می شود و هر گونه تغییر در ارقام آن تابع قانون مقرر است. وی افزود: در این ماده که در لایحه دولت آمده تاکید شده یک درصد بودجه دستگاههای اجرایی به ورزش اختصاص یابد. شورای عالی امنیت ملی، وزارت خارجه و نیروهای مسلح دستگاههای اجرایی هستند در حالی که ربطی به تربیت بدنی ندارند، اساسا شورای نگهبان کجایش به تربیت بدنی مربوط می شود، بنابراین این ماده برنامه ریزی و بودجه ریزی را به هم می ریزد.
لاریجانی در پاسخ به اخطار قانون اساسی باهنر گفت: اگر در این ماده تاکید می شد "تا یک درصد" اخطار وارد بود اما در ماده مذکور یک درصد روشن است و اشکال قانون اساسی ندارد ، اما این موضوع که این مسئله به دستگاههایی چون نیروی مسلح و شورای نگهبان ربطی ندارد اشکال واردی است و یک اشکال محتوایی دارد اما اشکال قانون اساسی نیست.
پس از این اخطار باهنر، مجلس برای بازگشت به لایحه دولت در ماده 16 وارد رای گیری شد اما این پیشنهاد رای لازم را کسب نکرد.
پس از آن مجلس وارد بررسی پیشنهادات اصلاحات جزئی شد که در این بخش احمد توکلی نماینده تهران پیشنهاد حذف بند 3 ماده 16 در گزارش کمیسیون تلفیق را ارائه کرد.
به گزارش خبرگزاری ها بند 3 ماده 16 گزارش کمیسیون تلفیق تصریح می کند که دولت مکلف است نسبت به فروش اماکن ورزشی در حال بهره برداری، آماده بهره برداری و یا نیمه تمام مشروط به عدم تغییر کاربری اقدام و وجوه حاصله را به حساب خزانه داری کل واریز نماید تا در قالب بودجه سنواتی برای تکمیل واحدهای در دست اجرا و یا پرداخت تسهیلات بر اساس شرایط مندرج در بند 2 این ماده برای تحقق احکام مذکور اختصاص دهد.

احمد توکلی رئیس مرکز پژوهش ها در توضیحات خود اظهار داشت: بند 3 از ماده 15 که نمایندگان مجلس به حذف آن رای دادند وضعیت بدتری دارد البته با اصل 3 قانون اساسی نیز در تعارض است.
وی ادامه داد: اصل 3 قانون اساسی تصریح دارد که ورزش، تربیت بدنی و آموزش باید در همه سطوح رایگان باشد.
توکلی گفت: اصل 44 قانون اساسی مربوط به مسائل اجتماعی نیست بلکه فصل اقتصادی را در بر می گیرد و در قانون اصل 44 عمق اجتماعی استثناء شده است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: این درست نیست که با پول شرکت نفت ورزشگاه بزنیم و در هر شهری که می رویم برای احداث ورزشگاه اقدام کنیم و همه را به بخش خصوصی بدهیم و در نهایت مردم برای استفاده از این اماکن ورزشی پول بدهند این با عدالت نمی سازد.همچنین مصداق سیاست های کلی اصل 44 قانون اساسی هم نیست، با قانون اساسی نیز در تضاد است ، خواهش می کنم به حذف این بند رای دهید.
لاریجانی رئیس مجلس بعد از اظهارات توکلی گفت: در خلال صحبت های آقای توکلی اخطار قانون اساسی هم بیان شد که اگر بند 3 ماده 16 درباره فروش اماکن ورزشی به طور یکسان باشد مخالف اصل 3 قانون اساسی است اما اگر مقصود کمیسیون تلفیق این باشد که فقط در شهرهای بزرگ امکان فروش برخی اماکن ورزشی باشد قابل قبول است.
رئیس مجلس با بیان اینکه اخطار قانون اساسی را وارد می دانم این اخطار را به رای گذاشت و نمایندگان مجلس با 149 رای موافق، 13 رای مخالف و 18 رای ممتنع از 195 نماینده حاضر به این اخطار قانون اساسی رای مثبت دادند.
سپس نمایندگان و از جمله توکلی خواستار رای گیری درباره پیشنهاد حذف بند 3 شدند اما لاریجانی در اظهاراتی گفت: من معتقدم راه معقول تری وجود دارد و نباید فوری این بند را حذف کنیم می توان این بند را اصلاح کرد به این صورت که در شهرهای بزرگ تا آنجا که امکان دارد فروش اماکن ورزشی برای دولت منع نداشته باشد اما در شهرهای کوچک این منع وجود داشته باشد.
پس از این اظهارات لاریجانی نمایندگان به طور مکرر خواستار رای گیری در مورد حذف بند 3 شدند.
لاریجانی به این درخواست تن داد و پس از آن محمد قسیم عثمانی نماینده بوکان در مخالفت با این پیشنهاد تاکید کرد بحث این ماده خرید خدمت از بخش خصوصی برای مردم است وظیفه دولت این است که ورزش را برای مردم رایگان کند. بنابراین این بند به معنای خصوصی شدن و دریافت پول از مردم برای ورزش نیست بلکه به معنای سپردن اماکن ورزشی به بخش خصوصی است، ما به هیچ وجه به دنبال این نیستیم که ورزش پولی شود اما می توان مدیریت آن را به بخش خصوصی سپرد.
مهرداد لاهوتی نماینده لنگرود در موافقت با حذف بند 3 اظهار داشت: نمایندگان مجلس همان قدر که به موضوع بهره برداری بخش خصوصی از اماکن ورزشی حساس بودید و به حذف آن رای دادید این بار نیز نسبت به ماده 3 حساسیت نشان دهید و با حذف آن موافقت کنید زیرا در غیر این صورت اقشار محروم جامعه از استفاده از اماکن ورزشی محروم می شوند و مردم ما را لعنت خواهند کرد.
وی گفت: اگر دولت امکان فروش اماکن ورزشی را داشته باشد پس چه کاری برای مردم می خواهد انجام دهد ، مدیریت اماکن ورزشی باید دولتی باشد.

پیشنهاد نماینده دولت برای اصلاح لایحه دولت
پس از اظهارات موافق و مخالف نماینده دولت در پشت تریبون حاضر شد و ضمن مخالفت با حذف بند 3 ماده 16 تاکید کرد: پیشنهاد دولت نیز این است که این بند اصلاح شود و در شهرهای بزرگ دولت اجازه داشته باشد ظرفیت مازاد اماکن ورزشی را به فروش برساند. تعریف شهرهای بزرگ نیز مشخص است شهرهای بالای 15 هزار جمعیت جزو شهرهای بزرگ محسوب می شوند.
مفتح سخنگوی کمیسیون تلفیق نیز با قرار گرفتن پشت تریبون با حذف بند 3 ماده 16 مخالفت کرد و از نمایندگان خواست به حذف آن رای ندهند اما پس از اظهارات مفتح برای حذف بند 3 وارد رای گیری شد و نهایتا مجلس با 132 رای موافق، 33 رای مخالف و 12 رای ممتنع از 194 نماینده حاضر با حذف این بند موافقت کرد.
به گزارش مهر بر اساس تصمیم مجلس دولت مکلف شد به منظور توسعه ورزش همگانی، قهرمانی و توسعه زیرساختهای ورزشی اقداماتی را انجام دهد ، از جمله این اقدامات این است که دولت مکلف شد اعتبارات تملک دارایی های سرمایه ای و هزینه ای مورد نیاز را در ردیف های مستقل در قالب بودجه های سنواتی منظور کند.
همچنین دولت مکلف شد اعتبار مورد نیاز برای پرداخت تسهیلات در غالب وجوه اداره شده، یارانه سود و کارمزد و یا کمک های بلاعوض به متقاضیان بخش خصوصی و تعاونی برای احداث، توسعه و تکمیل واحدهای ورزشی را در ردیف مستقل بودجه های سنواتی پیش بینی کند.
بر اساس تبصره این ماده پرداخت هر گونه وجه از محل بودجه کل کشور به هر شکل به ورزش حرفه ای ممنوع شد.
نماد کاربر
maysam
کاربر فوق حرفه ای
کاربر فوق حرفه ای
 
پست ها : 1124
تاريخ عضويت: يکشنبه آگوست 29, 2010 12:00 am
محل سکونت: شهر باران

بازگشت به ورزش ایران و جهان

چه کسي حاضر است ؟

کاربران حاضر در اين انجمن: بدون كاربران آنلاين و 1 مهمان

cron