خبرگزاري فارس: پروفسور فضلالله رضا گفت: برنجكاري و كشاورزي مردم گيلان در رشد و زندگي من و امثال من تأثير داشت.
به گزارش خبرگزاري فارس از رشت، پروفسور فضلالله رضا بعد از ظهر امروز در مراسم تجليل از اين دانشمند برجسته جهان در بانك صادرات استان از برگزاري مراسم تجليل از خود بسيار تشكر كرد.
وي اظهار داشت: درود بسيار به گيلانيان و فرهيختگان اين سرزمين كه بنده را با چنين مراسمي شرمنده كردند و نميتوانم سپاسگزاري خود را تقديم كنم.
پروفسور رضا با بيان اينكه خود را شايسته اين تقدير و تمجيد نميبينم، تصريح كرد: بنده در لباس اهل علم نميتوانم عواطف خود را آشكار كنم و علاقه من به اين آب و خاك فطري است و به مردم آن احترام ميگذارم كه ياد دورافتادگان هستند.
وي با اشاره به دكور صحنه مراسم تجليل از خود كه نمادي از محل زادگاهش در ساغريسازان رشت بود، گفت: اين صحنه در من بسيار تأثير گذاشته است.
اين دانشمند برجسته گيلان با يادآوري خاطرات گذشته تصريح كرد: تجربه و آزمون بيش از 50 سال تحصيل و خدمتگزاري به بنده اجازه توصيه نميدهد زيرا تمام اين بزرگواران در ذهن خود خدمات بزرگي دارند.
وي با تأكيد بر بها دادن به نسل جوان بيان داشت: كتابهايي كه به زبانهاي خارجي نوشته ميشود اغلب آنها در ذهن جوانان تأثير درازمدت نميگذارد.
پروفسور رضا اضافه كرد: به تمام كساني كه ميخواهند در دانشگاهها تحصيل كنند توصيه ميكنم كه مقدمات رياضي يا منطق، حكمت و يا خردگرايي بخوانند.
وي رياضي را يك دانش مطلوب دانست و افزود: اگر كساني كه توان يادگيري اين دانش را داشته باشند، مطالب آن خوب است.
پروفسور رضا فراگيري زبان ادبيات فارسي را از توصيههاي خود به نسل جوان عنوان كرد و اظهار داشت: برخي مطالب ميتواند به زبان زيبا بيان شود.
وي با اشاره به اينكه ديوان حافظ قابل تطبيق با امروز است، تصريح كرد: بايد برداشت خود را در اين زمينه گسترش دهيم.
اين دانشمند برجسته گيلاني كسب معارف را از نكات مورد تأكيد براي نسل جوان عنوان كرد و افزود: جوانان امروز برخلاف ديروز به گنجهاي معرفت دسترسي دارند ولي بينش و گزينش در اين زمينه لازم است.
وي گنج قناعت را نكته ديگر و مهم براي جوانان دانست و افزود: اين همه رفاه و وسايل كه در غرب ايجاد شده را نميتوانيم به زر و زور استفاده كنيم بلكه بايد بقيه را با گنج قناعت به دست آوريم.
پروفسور رضا همگامي با فناوري را از پيگيريهاي غرب عنوان كرد و اظهار داشت: در اين زمينه بايد تقليد كمتر و خلاقيت بيشتر باشد در غير اين صورت غرب ما را بنده ميكند ولي خلاقيت آن را بهبود ميبخشد.
وي اضافه كرد: آنچه كه از دنياي غرب ميگيريم بايد بتوانيم در فرهنگ ايران پياده كنيم.
نويسنده كتاب راز آفرينش، گيلان را شايسته مركزيت آسياي ميانه خواند و اظهار داشت: گيلان ميتواند مركز آسياي ميانه باشد و با توجه به اينكه راه اروپا از اين استان است، بايد طوري باشد كه مركزيت پيدا كند.
وي تأكيد كرد: هرگز ادب فارسي را از نظر دور نداشتم و ندارم و از بانيان اين مراسم سپاسگزاري فراوان دارم از اينكه به مسائل فرهنگي توجه دارند.
پروفسور رضا با قدرداني از مردم گيلان بيان داشت: رشت زادگاهم قدمتي بيش از يك هزار ساله دارد و كشاورزي و برنجكاري مردم گيلان در رشد و زندگي من و امثال من تأثير داشت.
وي گيلان و ايران را گنجخانه فرهنگي ناميد و افزود: ايران با تاريخ 6 هزار ساله يكي از گنجينهترين معرفتهاي فرهنگي است.
نمايي از زادگاه پروفسور رضا در ساغريسازان رشت به صورت ماكت زينتبخش اين مراسم بود كه پروفسور رضا را به ياد گذشتهاش انداخت.
همچنين به پاس حضور پروفسور رضا براي پذيرايي از حاضران و دعوتشدگان از شيريني و نانهاي سنتي گيلان استفاده شد كه پروفسور رضا از اين مراسم نيز احساس رضايت كرد.
در مراسم تجليل از اين دانشمند برجسته جهان اساتيد و فرهيختگان گيلاني مانند جعفر خماميزاده و استاد فريدون نوزاد نيز حضور داشتند.