به نام خدایی که حضرت میرزاکوچک کبیر را آفرید
مقدمه ای برای معرفی رشت،شهرباران
شهرباران،شهرستاره،دروازه اروپا،این ها نام هایی است که سیاحان سرزمین سبز در طی گذرشان از گیلان،بر شهر رشت گذاشته اند.شهری که در طی تاریخ پر بار خود منشا و مبدا تحولات فرهنگی و اجتماعی بسیاری در سطح ملی بوده است.مشاهیر بی شماری را در زمینه های فرهنگی،اجتماعی،دینی،سیاسی به ایرانیان معرفی کرده است و حضوری تاثیرگذار در متن * هایی چون نهضت جنگل،مشروطیت و انقلاب اسلامی و * داشته است!
در این مدتی که سربازی بودم به جز مواردی در سایت فعالیتی نداشتم.بنابراین تصمیم گرفتم در مورد شهر رشت از منابع و کتاب های مختلف مطالبی جامع در اختیار اعضای سایت قرار بدم تا شاید بتوانیم به عنوان یک گنجینه گرانبها در آرشیو خود مطالبی در مورد شهر عزیزمون داشته باشیم.
در این بین سعی میکنم به دلیل پرحجم بودن،مطالب را به دسته هایی نظیر:موقعیت جغرافیایی و طبیعی شهر رشت،رودخانه های رشت،آب و هوای رشت،رشت از نظر تقسیمات کشوری،مذهب و عقاید دینی،اقلیت های مذهبی،گویش مردم رشت،نژاد و خصوصیات مردم رشت،جمعیت رشت در ادوار و سرشماری های مختلف،وجه تسمیه و معانی رشت،سیمای رشت از گذشته های دور و توسعه آن،باغ های رشت و تاثیر آن در توسعه رشت،محلات رشت،حاشیه نشینی،معماری خانه ها و مساکن رشت،بقاع متبرکه
مطالبی که تهیه کردم بیشتر سعی شده به صورت خلاصه ولی جامع باشد تا هم حوصله خواننده به سر نرود و هم تونسته باشم اطلاعاتی در اختیار هم شهریام گذاشته باشم.
در پایان هم باید بگم که مطالبی که میخوام در روزهای اینده بذارم از منابع مختلفی برداشته شده که عمدتا از کتاب شهرباران،گیلانشناسی،از آستارا تا استرآباد و بعضی مطالب جسته گریخته در سایت های مرتب به گیلان و رشت که سعی کردم در بعضی موارد ترکیبی از این منابع بوجود بیارم.