در آستانه ی دربی گیلان هستیم. پس جا داره به بهانه ی این بازی از چندتا دربی بزرگ دنیا یاد کنیم که البته نام این بازی ها با حساسیت گره خورده.
1- دربی رم-لاتزیو: از قدیم تا حالا هواداران این دو تیم با هم اختلافاتی داشتند که بیشتر ریشه در خاستگاه اجتماعی مردم شهر رم داره. طرفداران لاتزیو بیشتر از مرفهان و ثروتمندان شهر رم هستند که از بین هواداران معروفشون میشه به موسولینی اشاره کرد! اما آ.اس رم بیشتر از طبقه ی متوسط این شهر تشکیل شده. یه نکته ی جالب درمورد لاتزیو هم اینه که این تیم تا سال 2001 بازیکن سیاه پوست نداشته!!!(البته من اینو تو اینترنت خوندم و مطمئن نیستم.)
2-بارسلونا-رئال مادرید: خب این بازی دربی نیست اما نمیشه حرف از دربی زد و از این بازی یاد نکرد. البته تو این چندسال حساسیت این بازی بیشتر شده اما من به شخصه بازی های چندسال قبل این دوتیم رو بیشتر دوست دارم. همون بازی هایی که روبرتو کارلوس، رونالدو، رونالدینیو، بکهام، رائول، زیدان، داویدز، فیگو، دکو، ژولی و....ستاره هاش بودند. این بازیکنان تکرار نمیشند.
3-منچستر-لیورپول: این بازی هم بین دو همشهری نیست اما به دربی شمال غرب معروفه. چه کسی از حساسیت های این بازی خبر نداره؟ از مصاحبه های بزرگان این دو تیم مخصوصا سرالکس فرگوسن میشه پی به این حساسیت برد. تو چندسال اخیر مایکل اوون بازیکنی بوده که تو هر دو تیم بازی کرده. البته بعد از رفتن به رئال مسئولان لیورپول قصد برگردوندن اوون رو داشتند که لیورپولی ها بهش گفتند ((زمانی که ما تو استانبول قهرمان شدیم تو کجا بودی؟)) که درنتیجه با فشار هواداران مسئولان لیورپول منصرف شدند. همینور دربی منچستر بین یونایتد و سیتی و دربی مرسی ساید بین اورتون و لیورپول هم جز بازی های مهم این تیم ها هستند.
4-اینتر- میلان: تا جایی که من می دونم عده ای از مردم میلان که به بومی گرایی اعتقاد زیادی داشتند، تصمیم گرفتند تیم اینترناسیونال رو احداث کنند که از اون تاریخ تا حالا همیشه رقیب های سرسخت هم بودند. بازی های این دو تیم با یوونتوس هم اهمیت زیادی (شاید هم بیشتر) داره. دلپیرو، مالدینی، نستا، زانتی، ندود، پیرلو، استانکوویچ، گتوزو، بوفون، تولدو، دیدا، زلاتان، کاکا، مارتینز، اینزاگی، ماتراتزی و...
5-رنجرز- سلتیک: رنجرزی ها اغلب از شهروندان کاتولیک و سلتیکی ها از شهروندان پروتستان شهر گلاسکو تشکیل شدند و بدون شک این بازی برای طرفداران دو تیم مهم ترین مسابقه حساب میشه.
6-چلسی- آرسنال: علاوه بر این دو تیم باید به تیم های لندنی دیگه مثل تاتنهام و فولام هم اشاره کرد. بازیکنای زیادی تو چندسال اخیر بین این تیم ها جابه جا شدند مثل اشلی کول، گالاس، آدبایور و....همیشه حساسیت بین بازی های تیم های لندنی بالا بوده.
در نهایت از دربی های مهم میشه از دورتموند-شالکه، بوکاجونیورز- ریورپلاته، گالاتاسرای- فنرباغچه، المپیاکوس-پاناتینایکوس، واسکا دو گاما-فلامینگو و... اشاره کرد. البته من از حافظه ی خودم و چیزهایی که تو اینترنت خوندم اینارو نوشتم و اگه موردی از دستم در رفت به بزرگی خودتون ببخشید.